[ad_1]
بررسی استراتژیهای سرمایهگذاری در صندوقهای اهرمی – آربی سیگنال
داشتن استراتژی مناسب به سرمایهگذاران در بازارهای مختلف اجازه میدهد تا هدفمند سرمایهگذاری کرده و ریسکهای احتمالی را مدیریت کنند. برای سرمایهگذاری در هر کلاس دارایی بهتر است استراتژی مطابق با ویژگیهای آن دارایی را در نظر بگیریم. در رابطه با صندوقهای اهرمی نیز باید با توجه به شرایط بازار، حباب صندوق، نسبت اهرمی و پرتفوی صندوق، استراتژی سرمایهگذاری مناسب را تعیین کرد. در این مقاله استراتژیهای سرمایهگذاری در صندوقهای اهرمی را با توجه به شرایط صندوق و بورس به شما معرفی خواهیم کرد.
بازار صعودی، بازدهی اهرمی
همانطور که میدانید برای سرمایه گذاری در بورس داشتن سبدی متنوع ریسک شما را کاهش و بازدهی را مناسبتر میکند. در این بین، صندوقهای اهرمی به دلیل وجود مکانیزم اهرم میتوانند سود چند برابری نسبت به بازار و سایر داراییها را برای شما به ارمغان بیاورند. در طرف مقابل، در هنگام اصلاح بازار، این صندوقها میتوانند افتی بیش از میانگین بازار را به سرمایه شما تحمیل کند. بنابراین، در بازار صعودی نیز بهتر است به نکاتی در رابطه با صندوقهای اهرمی توجه کنید. توجه داشته باشید که بازار همواره صعودی نیست و مولفههای اقتصاد کلان، ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک میتواند مدت زمان روندهای بازار را مشخص کند. اگر سرمایهگذاران را از لحاظ تحمل ریسک به سه حالت جسور، ریسکپذیر و میانریسک تقسیم کنیم، هر یک از آنها بهتر است با توجه به ویژگیهای خود در صندوقهای اهرمی سرمایهگذاری کنند:
پیشنهاد مطالعه :<< صندوق سرمایه گذاری اهرمی چیست > >
سرمایهگذار جسور در بازار صعودی
یک سرمایهگذار جسور در هر شرایطی تمایل به ریسک کردن دارد. چنین سرمایهگذاری بهتر است در صندوق اهرمی با مشخصات زیر سرمایهگذاری کند:
- نسبت اهرمی: حداکثر
- نسبت P/NAV: بالاتر از ۱.۱۰
- پرتفوی صندوق: بخش عمدهای از پرتفوی صندوق شامل سهام رشدی و میانه باشد و سهام ارزشی بخش کمی از داراییهای صندوق را تشکیل دهد.
- ضریب بتا: بالاتر از ۱
سرمایهگذار ریسکپذیر در بازار صعودی
سرمایهگذار ریسکپذیر نسبت به سرمایهگذار جسور کمی محتاطانهتر عمل کرده و با وجود ریسکپذیری ترجیح میدهد در صورت وقوع ریسک، دچار زیان سنگینی نشود. در حقیقت، چنین سرمایهگذارانی حاضر نیستند به قیمت از دست رفتن بخش بسیار زیادی از سرمایه خود، ریسک کنند. صندوق اهرمی با مشخصات زیر در بازار صعودی مناسب سرمایهگذاران ریسکپذیر است:
- نسبت اهرمی: حداکثر
- نسبت P/NAV: یک یا بالاتر ۱
- پرتفوی صندوق: بخش عمدهای از پرتفوی شامل سهام میانه باشد و سهام رشدی و ارزشی بخش کمی از داراییهای صندوق را تشکیل دهند.
- ضریب بتا: ۱ و بالاتر
سرمایهگذار میانریسک در بازار صعودی
سرمایهگذاران میانریسک بازدهی بالا را فدای ریسک زیاد نمیکنند و ترجیح میدهند در شرایط صعودی بازار هم ریسکهای احتمالی را در نظر بگیرند. این سرمایهگذاران در بازار صعودی معمولا تمایل دارند در صندوق اهرمی با مشخصات زیر سرمایهگذاری کنند:
- نسبت اهرمی: بالاتر از ۱.۵
- نسبت P/NAV: یک یا پایینتر از ۱
- پرتفوی صندوق: بخش عمدهای از پرتفوی شامل سهام ارزشی و میانه باشد و سهام رشدی بخش کمی از داراییهای صندوق را تشکیل دهد.
- ضریب بتا: پایینتر از ۱ یا یک
بهتر است توجه داشته باشید که روند بازار ممکن است براساس رویدادهای غیرمنتظره و غیرقابل پیشبینی تغییر پیدا کند. در ادامه با استراتژیهای سرمایهگذاری در صندوق اهرمی تحت شرایط بازار نزولی و خنثی آشنا میشوید.
بازار خنثی و نزولی، شکار فرصتها!
در روندهای نزولی بازار، معاملهگران و سرمایهگذاران با دید کوتاهمدت از فرصتهایی که به نام فرصت خروج شهرت دارد، نهایت بهره را میبرند. این فرصتهای خروج برای سرمایهگذاران کوتاهمدت ممکن است چند روز یا یک هفته باشد و برای معاملهگران میتواند چند دقیقه تا یک روز باشد. نمیتوان با قطعیت درباره ریسکپذیری سرمایهگذاران کوتاهمدت و معاملهگران قضاوت کرد. زیرا، تحمل ریسک میتواند امری کاملا درونی و شخصی باشد. اما، در پایان روندهای نزولی معمولا سرمایهگذاران با دیدگاه بلندمدت به دنبال بهترین و در حقیقت ارزندهترین فرصتهای سرمایهگذاری هستند. با توجه به اینکه سرمایهگذارن با دید بلندمدت معمولا افراد صبوری هستند، در برابر روند خنثی بازار هم تحمل بالایی دارند. بنابراین، معمولا سرمایهگذاران با دید بلندمدت و میانمدت در چنین شرایطی بهترین گزینه جهت سرمایهگذاری را ارزانترین گزینه میدانند. زمانی که بازار روند خنثی یا نزولی دارد بهتر است در صندوق اهرمی با مشخصات زیر سرمایهگذاری کنید:
- نسبت اهرمی: زیر ۲
- نسبت P/NAV: یک یا پایینتر از ۱
- پرتفوی صندوق: بخش عمدهای از پرتفوی شامل سهام ارزشی و میانه باشد و سهام رشدی بخش کمی از داراییهای صندوق را تشکیل دهد.
- ضریب بتا: پایینتر از ۱ یا یک
در حال حاضر و با توجه به شرایط فعلی بازار صندوق اهرمی جهش فارابی با اختصاص بیش از ۵۰ درصد از پرتفوی خود به سرمایهگذاری در صنایع رشدی مثل پتروشیمی، فلزات اساسی، فرآوردههای نفتی و محصولات معدنی، تبدیل به یکی از بنیادیترین صندوقهای بازار شده است. در نمودار زیر میتوانید ترکیب صنایع این صندوق را مشاهده کنید:
در جدول زیر نیز میتوانید ترکیب ۵ سهم برتر صندوق اهرمی جهش فارابی را مشاهده کنید:
همانطور که مشاهده میکنید نمادهایی که ۵ سهم برتر صندوق اهرمی جهش را تشکیل دادهاند از بنیادیترین سهام موجود در بازار هستند. لازم به ذکر است صندوق جهش فارابی در ۳ ماه گذشته ( ۱۱ آبان ۱۴۰۲ الی ۱۱ بهمن ۱۴۰۲) پر سود ترین صندوق سهامی بورس بوده و بیش از ۴۰ درصد بازدهی داشته است.
سخن پایانی
اگر نگاهی به بازدهی بورس در سالهای اخیر داشته باشیم، صندوقهایی که در سهام بنیادی و صنایع رشدی سرمایهگذاری داشتهاند، علاوه بر کسب بازدهی مناسب در بلندمدت، در زمان اصلاح بازار نیز دچار افت قابل توجهی نشدهاند. بنابراین، سرمایهگذاری در صندوق اهرمی که پتانسیل رشد بیشتر سرمایه را دارا باشد و مدیریت ریسک بهتری در آن انجام شود، گزینه مطلوبی است. مدیریت ریسک در صندوقهای اهرمی با ترکیب دارایی میتواند ارتباط مستقیمی داشته باشد.
[ad_2]
Source