اهمیت حفظ تنوع در سرمایه‌گذاری + جزئیات کامل

0 118

[ad_1]

اهمیت حفظ تنوع در سرمایه‌گذاری – آربی سیگنال

قبل از ورود به بازار سرمایه و انجام معامله، بهتر است با ساز و کار این بازار آشنا باشید. در این بازار، فراگرفتن مدیریت ریسک برای کسب بازدهی بالاتر و کاهش ریسک سرمایه‌گذاران، اهمیت زیادی دارد. 

یکی از راه‌های کاهش ریسک افراد، تشکیل پرتفوی متنوع است. یک پرتفوی متنوع، از دارایی‌های گوناگون مثل مسکن، سهام، طلا و… با بازدهی‌های مختلف تشکیل می‌شود و علاوه‌بر کاهش ریسک، بازدهی خوبی را نیز نصیب سرمایه‌گذاران می‌کند. اما چگونه می‌توان تنوع در سرمایه‌گذاری را ایجاد و حفظ کرد؟


پرتفوی چیست؟

سبد سهام یا پرتفوی یا پورتفولیو (Portfolio)، مجموعه‌ای از سهام و دارایی‌های مختلفی از جمله اوراق اجاره، اوراق مشارکت، اسناد خزانه اسلامی و… است که با استراتژی مشخصی برای یک بازه زمانی معین، انتخاب شده‌اند. با انتخاب درست دارایی‌ها، می‌توان پرتفوی مناسبی را تشکیل و از این طریق ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش داد.

 

نظریه پرتفوی مدرن (MPT)

این نظریه به دنبال یافتن راه حلی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاران است که توسط Harry Markowitz ارائه شد. بر اساس نظریه پرتفوی مدرن، می‌توان با تشکیل یک پرتفوی بهینه، حداکثر بازدهی مورد انتظار را در مقابل میزان مشخصی از ریسک، تجربه کرد. 

 در واقع هری مارکوویتز معتقد بود در صورتی که دارایی‌های شما با یکدیگر همبستگی نداشته باشند، می‌توان کارآمدترین پرتفوی ممکن را داشت؛ علت این است که کاهش ارزش یک دارایی همزمان با کاهش ارزش سایرین نخواهد بود.

 

چگونه یک پرتفوی متنوع داشته باشیم؟

برای داشتن یک پرتفوی مناسب، لازم است نکات زیر را در نظر داشته باشید : 

  • بازارهای جهانی را رصد کنید،

قبل از تصمیم‌گیری برای خرید و یا فروش یک دارایی، ضروری است تا نیم نگاهی به بازارهای جهانی داشته باشید؛ چون تغییرات این بازار بر اقتصاد کشورهای دیگر نیز اثر گذار خواهد بود.

  • گزارش‌های میان‌دوره‌ای سهام خود را زیر نظر بگیرید،

از طریق بررسی گزارشات 3، 6 و 9 ماه شرکت‌ها می‌توانید نسبت به بازدهی و شرایط حال حاضر آن‌ها اطلاعات کلیدی و مهمی را به‌دست آورده و در تحلیل خود موفق‌تر عمل کنید.

  • در پرتفوی خود انواع سهام دلاری و ریالی را بگنجانید،

تغییرات نرخ ارز عموما تاثیر زیادی بر بازار سرمایه و عملکرد شرکت‌ها دارد. برای کاهش ریسک افزایش قیمت دلار، بهتر است پرتفوی خود را با انواع سهام دلاری و ریالی، متنوع کنید.

  • اوراق با درآمد ثابت و صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری در بورس را فراموش نکنید،

اوراق با درآمد ثابت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری به‌دلیل داشتن ریسک بسیار پایین، گزینه‌های خوبی برای متنوع کردن پرتفوی شما هستند. با داشتن این ابزارها در سبد خود، می‌توانید بخشی از سود خود را تضمین کنید.

  • بر اساس شایعات بازار تصمیم نگیرید،

برای چیدمان سبد دارایی خود از منابع خبری و تحلیلی معتبر کمک بگیرید. توجه به شایعات خط فکری شما را تغییر داده و سبب تصمیم‌گیری غلط و متضرر شدن شما خواهد شد.

  • حد سود و ضرر داشته باشید،

یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای، با تعیین حد سود و حد ضرر، از دارایی خود در برابر کاهش ارزش آن جلوگیری می‌کند؛ به‌این‌ترتیب، میزان بازدهی خود را تا حدودی مشخص خواهد کرد.

  • براساس ارزش بازار انتخاب کنید.

سعی کنید در سبد دارایی خود از ترکیب شرکت‌هایی که سهم بازار کوچک و شرکت‌هایی که سهم بازار بزرگی دارند استفاده کنید. 

 

تنوع بیش از حد ممنوع!

تا به اینجا، در مورد مزایای متنوع بودن پرتفوی سرمایه‌گذاری صحبت شد؛ اما، تنوع بیش از حد سبد دارایی، می‌تواند چالش‌هایی را برای شما به‌وجود آورده و در نهایت باعث افزایش ریسک و کاهش سرمایه شود. مهم‌ترین علت این موضوع، از دست رفتن کنترل شما در نظارت بر دارایی‌هاست. 

در قدم اول، شما با تشکیل یک پرتفوی متنوع، ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش خواهید داد؛ اما، چنانچه نتوانید به دلیل تنوع بالای دارایی‌های خود، مدیریت و نظارت درستی بر آن‌ها داشته باشید، احتمال متضرر شدن شما بالا رفته و دیگر یک پرتفوی ایمن نخواهید داشت.

 

بدون نیاز به زمان و دانش کافی، پرتفوی مطمئن داشته باشید!

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، نیازمند داشتن دانش تحلیلی بازار و زمان کافی برای نظارت بر دارایی‌هاست. در صورتی که دانش و زمان کافی برای حضور در این بازار را ندارید، بهتر است کار را به کاردان بسپارید.

برای حل این چالش، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلفی، متناسب با میزان ریسک‌پذیری و هدف شما از سرمایه‌گذاری به‌وجود آمده و گزینه‌های جذابی از نظر میزان بازدهی محسوب می‌شوند.

با خرید واحد صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری در بورس، سرمایه شما توسط گروهی حرفه‌ای از خبره‌های بازار سرمایه و با تشکیل یک پرتفوی حساب شده، مدیریت خواهد شد؛ به‌این‌ترتیب، دیگر نیازی به تشکیل سبد سرمایه‌گذاری و نظارت بر دارایی‌ها نخواهد بود؛ همچنین، این ابزارها گزینه‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری با مبالغ کم هستند.

علاوه‌بر صندوق‌ها، سبد گردانی بورس نیز روشی مناسب برای کسب بازدهی بالا بدون نیاز به داشتن دانش و صرف زمان در این بازار است؛ در این روش، شما سرمایه خود را به شرکت‌های سبد گردانی بورس سپرده و این شرکت‌ها که مجوز خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند، با توجه به مقدار آورده و میزان ریسک پذیری شما، سرمایه‌گذاری را در بخش‌های مختلفی مثل سهام، اوراق خزانه، وجه نقد، صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس و… انجام خواهند داد و به دنبال افزایش سود شما به‌صورت کاملا اختصاصی هستند. 

 

کدام صندوق برای من مناسب‌تر است؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند اما شاید بتوان گفت معروف‌ترین و پراستقبال‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق درآمد ثابت و صندوق سهامی است.

  • صندوق درآمد ثابت

صندوق‌های سهامی همانطور که از نام‌شان پیداست، صندوق‌هایی هستند که بخش عمده پرتفوی آن‌ها به سرمایه‌گذاری در سهام اختصاص یافته است؛ پس، طبیعی است میزان ریسک و به تبع آن، میزان بازدهی بالاتری نسبت به صندوق‌های درآمد ثابت داشته باشند.

از طرف دیگر، بخش عمده پرتفوی صندوق درآمد ثابت را ابزارهای با درآمد ثابت مانند اوراق مشارکت، سپرده‌های بانکی و… تشکیل می‌دهد؛ بنابراین، میزان ریسک کمتری را نسبت به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی متحمل خواهید شد. صندوق‌های درآمد ثابت، با داشتن بازدهی بیشتر نسبت به بانک‌ها، رقیبی جدی برای این نهادهای مالی محسوب می‌شوند.

[ad_2]

Source

Leave A Reply

Your email address will not be published.