معاملات شرطی در بورس چیست؟ + جزئیات کامل

0 46

[ad_1]

معاملات شرطی در بورس چیست؟ – آربی سیگنال

یکی از بهترین ابزارهای مدیریت معاملات در بورس و سایر بازارهای مالی جهت مدیریت ریسک و بازده، استفاده از معاملات شرطی یا Conditional Order است. معاملات شرطی یک ابزار ارزشمند در اجرای استراتژی‌ها و پیش‌بینی‌ روندهای قیمتی بوده و در این مقاله به صورت کامل با معاملات شرطی آشنا خواهید شد.

 

معامله شرطی چیست؟

معامله شرطی به معنی ایجاد تغییرات مورد نظر در معامله خرید یا فروش یک یا چند دارایی در سامانه‌های معاملاتی است. در حقیقت، معاملات شرطی با بهره‌گیری از سیستم معاملات الگوریتمی این امکان را به معامله‌گر می‌دهد تا دارایی مورد نظر خود را در قیمت و زمان دلخواه با شروط مورد نظر، خریداری یا به‌فروش برساند. 

ویژگی کاربردی معاملات شرطی در برقراری شروط تعیین‌شده توسط معامله‌گر بوده و معامله‌گران با استفاده از این ابزار می‌توانند پیش‌بینی‌ها و استراتژی‌های خود را خصوصا در تحلیل تکنیکال با سرعت و دقت بالایی اجرا کنند. در حقیقت، این شروط می‌تواند بر اساس قیمت، ارزش معاملات، حجم معاملات، قدرت خرید، ورود و خروج پول و… برای هر دارایی تدوین و اجرا شود.

 

انواع سفارش‌های شرطی

به صورت کلی سفارشات شرطی را می‌توان به چهار دسته زیر تقسیم کرد:

انواع سفارش‌های شرطی

خرید محدود (Buy Limit)

خرید محدود زمانی انجام می‌شود که معامله‌گر پیش‌بینی می‌کند قیمت فعلی یک دارایی به ناحیه عرضه نزدیک شده و افت خواهد کرد. بنابراین، بر اساس استراتژی شخصی خود سفارش را در قیمتی پایین‌تر از قیمت فعلی ثبت کرده و در هر زمانی که قیمت به محدوده پیش‌بینی‌شده برسد، شرط معامله برقرار می‌شود:

خرید محدود (Buy Limit)

در نمودار فوق که متعلق به اونس جهانی طلا است، مشاهده می‌کنید که احتمال افت قیمت وجود دارد. بنابراین، خرید محدود یا Buy Limit می‌تواند در محدوده مشخص شده انجام شود.

 

فروش محدود (Sell Limit)

فروش محدود برخلاف خرید محدود زمانی انجام می‌شود که یک دارایی مانند سهام را در اختیار داشته و پیش‌بینی می‌کنید قیمت سهم بالاتر برود و در قیمت مشخصی قیمت دچار افت شود. در صورتی که قیمت به مقدار پیش‌بینی شده برسد و در حقیقت حد سود خود را مشخص کنید، شرط فروش محدود برقرار می‌شود:

فروش محدود (Sell Limit)

همانطور که مشاهده می‌کنید شرط فروش محدود یا Sell Limit زمانی برقرار می‌شود که احتمال رشد قیمت وجود داشته باشد و در صورت رسیدن به هدف قیمتی شرط برقرار می‌شود.

 

توقف خرید (‌Buy Stop)

این نوع از الگوی شرطی زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که معامله‌گر پیش‌بینی می‌کند دارایی مورد نظر مقاومت‌های پیش‌روی خود را خواهد شکست و استفاده از الگو های کلاسیک بازگشتی در تحلیل تکنیکال می‌تواند در اجرای این شرط معاملاتی بسیار موثر باشد: 

توقف خرید (‌Buy Stop)

بر اساس نمودار فوق، سفارش توقف خرید یا Buy Stop در قیمتی بالاتر از مقاومت‌ها ثبت شده و در صورت شکست مقاومت‌های پیشین، شرط Buy Stop برقرار می‌شود.

 

توقف فروش (Sell Stop)

سفارش توقف فروش یا Sell Stop زمانی انجام می‌شود که معامله‌گر پیش‌بینی می‌کند دارایی مورد نظر، سطوح حمایتی را از دست خواهد داد. بنابراین، سفارش فروش را در قیمتی پایین‌تر از نواحی حمایتی تعیین می‌کند:

توقف فروش (Sell Stop)

همانطور که در نمودار فوق مشاهده می‌کنید سفارش توقف فروش یا Sell Stop در محدوده قیمتی پایین‌تر از نواحی حمایتی مشخص ارسال شده و در صورت رسیدن قیمت به هدف مورد نظر، شرط توقف فروش برقرار خواهد شد.

 

مزایای معاملات شرطی

موارد زیر را می‌توان از جمله مهم‌ترین مزیت‌های معاملات شرطی در نظر گرفت:

 

  • بهینه‌تر شدن مدیریت ریسک در معاملات
  • اجرای سریع و با دقت حد سود و زیان
  • برقراری شروط بر اساس معاملات الگوریتمی
  • پیاده‌سازی سریع‌تر و راحت‌تر استراتژی‌های معاملاتی

 

در حال حاضر شما می‌توانید از طریق سامانه نکست کارگزاری فارابی معاملات شرطی در بازار سرمایه را با بالاترین سرعت تجربه کنید.

 

جمع بندی

معاملات شرطی به معامله‌گران کمک می‌کند تا استراتژی‌های معاملاتی خود را بر اساس تابلو خوانی  و تحلیل تکنیکال به شکل سریع‌تر و بهینه‌تری پیاده‌سازی کنند. در حقیقت، معاملات شرطی می‌تواند کیفیت مدیریت ریسک و بازده در معاملات به حداکثر رسانده و درصد موفقیت معاملات سودآور را افزایش دهد.

 

[ad_2]

Source

Leave A Reply

Your email address will not be published.