معاملات مارجین چیست | مارجین به زبان ساده – کانون بورس + جزئیات کامل

0 48

[ad_1]

معاملات مارجین چیست | مارجین به زبان ساده – کانون بورس – آربی سیگنال

شما در حال مطالعه مقاله ۴۹ از ۴۹ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.

معاملات مارجین چیست و چگونه می‌توانیم از معاملات مارجین برای سودآوری در بازار ارز دیجیتال استفاده کنیم؟ شناخت مارجین به زبان ساده باعث می‌شود تا شما با یک بازار بسیار جذاب و عالی برای سودآوری آشنا شده و بتوانید از مزیت‌های این بازار برای رسیدن به سودهای قابل توجه بهره‌مند شوید. با توجه به اینکه امکان استفاده از مزیت‌های معاملات مارجین صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال نیز در دسترس قرار گرفته و عملاً کاربران ایرانی می‌توانند از خدمات صرافی‌های داخلی نیز برای این معاملات استفاده کنند، از این رو بر آن شدیم تا در یک مقاله جامع و کامل به ارزیابی معاملات مارجین پرداخته و نکات حرفه‌ای معامله‌گری در این بازار را با شما در میان بگذاریم.

در بازار جذاب ارز دیجیتال روش‌های سرمایه‌گذاری و سودآوری بسیار متنوع در اختیار کاربران قرار می‌گیرد که استفاده از تک تک آنها مزیت‌های خاص خود را به دنبال خواهد داشت. در این بین معاملات مارجین نوع خاصی از معاملات است که گر کاربر بتواند مهارت و دانش کافی برای معامله‌گری را در آن به دست آورد، امکان رسیدن به سودهای بسیار جذاب حتی با سرمایه‌های کم نیز در دسترس خواهد بود.

اما در این بین بسیاری از معامله‌گران علاوه بر اینکه نمی‌توانند سودآوری قابل توجهی در معاملات مارجین داشته باشند، دائماً در معاملات اهرم‌دار شکست خورده و دارایی‌های خود را نیز تقدیم بازار می‌کنند. برای برون رفت از چالش‌های معاملات مارجین در نگاه اول شما باید شناخت خود را نسبت به این معاملات کامل کرده و آموزش‌های حرفه‌ای لازم برای ترید در مارجین را نیز در دستور کار خود قرار دهید. در نهایت با مسلح شدن به تکنیک‌های حرفه‌ای در معاملات مارجین این امکان برای شما وجود خواهد داشت تا حتی به درآمد و سود ثابت ماهیانه رسیده و بتوانید ترید در بازار ارز دیجیتال را به عنوان یک شغل در پیش بگیرید.

در این مقاله در کانون بورس در کنار شما هستیم تا ارزیابی کاملی نسبت به معاملات مارجین داشته و حتی روش‌های موفقیت در این معاملات را نیز به شما معرفی کنیم. مطالعه مقاله می‌تواند شروع بسیار عالی برای کسانی باشد که به دنبال رسیدن به سودهای جذاب در فرایند معاملات مارجین هستند.

معاملات مارجین چیست

قبل از هر چیزی باید بدانید که معاملات مارجین چیست و به کدام دسته از معاملات در بازار کریپتوکارنسی معاملات مارجین گفته می‌شود. همانطور که می‌دانید در بازار ارز دیجیتال دو نوع معاملات وجود دارد که نوع اول همان معاملات اسپات است. در نوع دوم از این معاملات شما می‌توانید با استفاده از اهرم معاملاتی تا چند برابر ارزش دارایی خود در بازار معامله کنید و امکان انجام معاملات دو طرفه را نیز خواهید داشت.

مارجین (Margin) در واقع مقدار پولی است که یک صرافی ارز دیجیتال یا یک بروکر فارکس به شما قرض می‌دهد تا شما با استفاده از آن بتوانید در معاملاتی با حجم بالاتر وارد شوید. فرض کنید که شما ۱۰۰۰ دلار سرمایه اولیه در اختیار دارید و به دنبال خرید بیت کوین و ترید بر روی آن هستید. با توجه به استراتژی معاملاتی شخصی خود به یک معامله خرید برمی‌خورید که می‌تواند سودآوری قابل توجهی را برای شما به دنبال داشته باشد. حالا اگر در معاملات مارجین از اهرم ۱۰ استفاده کنید به راحتی می‌توانید وارد معامله ۱۰ هزار دلاری بیت کوین شوید. در واقع در این فرایند شما ا ۱۰ برابر سرمایه اولیه خود وارد یک معامله شدید و همین موضوع می‌تواند میزان سود و ضرر شما در این معامله را نیز تا ۱۰ برابر افزایش دهد.

اگر شما با یک سرمایه ۱۰۰۰ دلاری قرار بود در این معامله به سود ۱۰ درصدی برسید و ۱۰۰ دلار سود به دست آورید، حالا با اهرم ۱۰ اگر به همان سود ۱۰ درصدی برسید سود حاصل از این معامله برای شما ۱۰۰۰ دلار خواهد بود. البته در صورت ضرر کردن هم ضرر حاصل از معامله برای شما تا ۱۰ برابر افزایش پیدا خواهد کرد. معاملات مارجین به صورت دو طرفه بوده و شما در آن واحد هم می‌توانید برای انجام معاملات خرید و هم برای انجام معاملات فروش اقدام کنید.

مارجین در ارز دیجیتال چیست

درباره اینکه معاملات مارجین چیست و چگونه انجام می‌پذیرد، نکات لازم را با شما در میان گذاشتیم و حالا نوبت به این رسیده تا مارجین در ارز دیجیتال را نیز برای شما تشریح کنیم. هرچند انجام معاملات مارجین سابقه بسیار طولانی‌تری نسبت به بازار کریپتوکارنسی داشته اما با روی کار آمدن بازار ارز دیجیتال این دست از معاملات به مراتب محبوب‌تر شده‌اند. معاملات مارجین در ارز دیجیتال که به معاملات اهرم‌دار در این بازار نیز معروف است، به معاملاتی گفته می‌شود که شما می‌توانید تا چندین برابر از دارایی اولیه خود را از صرافی استقراض کرده و با حجم بیشتری وارد یک معامله شوید.

صرافی‌ها بسته به شرایط و بستری که دارند تعداد بازارهای مارجین زیادی را در دسترس کاربران خود قرار می‌دهند و از این گذشته اهرم معاملاتی در آنها نیز با یکدیگر متغیر است. در این معاملات شما بخشی از سرمایه را خودتان تامین می‌کنید و بخش قابل توجهی از سرمایه نیز از صرافی استقراض می‌شود. دقت داشته باشید که وقتی شما وارد سود می‌شوید عملاً صرافی معامله شما را باز نگه می‌دارد و تا زمانی که معامله در روند دلخواه شما ادامه داشته باشد، سود حاصل از معامله در جیب شما خواهد رفت. اما فراموش نکنید که شما در چنین معاملاتی تنها و تنها تا همان مقدار سرمایه اولیه خود می‌توانید ضرر کنید.

بنابراین اگر شما با ۱۰۰۰ دلار سرمایه اولیه وارد یک معامله مارجین ۱۰ هزار دلاری بر روی بیت کوین شدید، هیچ محدودیتی در میزان سودآوری در این معامله برای شما وجود ندارد اما حداکثر ضرر شما در این معامله ۱۰۰۰ دلار است و اگر معامله شما به ۱۰۰۰ دلار ضرر رسید، کال مارجین شده و در نهایت صرافی معامله شما را به صورت خودکار خواهد بست.

معاملات مارجین به تازگی در برخی از صرافی‌های داخلی نیز ورود پیدا کرده و کاربران بدون نیاز به استفاده از خدمات صرافی‌های خارجی ارز دیجیتال می‌توانند از خدمات صرافی داخلی ارز دیجیتال برای این دست از معاملات استفاده کنند.

 

مارجین در فارکس

معاملات مارجین تنها مربوط به بازار ارز دیجیتال نیست و در بازارهای مالی دیگر مانند بازار بورس یا بازار فارکس نیز نمونه‌هایی از آن را شاهد هستیم. معاملات ماشین در بازار فارکس البته نسبت به معاملات مارجین در بازار ارز دیجیتال با میزان اهرم بیشتری در اختیار معامله‌گران قرار می‌گیرد. کاربران برای معاملات سی‌اف‌تی روی جفت ارزهای فارکس یا شاخص‌ها و حتی کامودییتی‌ها در بازار فارکس می‌توانند اهرم معاملاتی چند صد برابری را به دست آورند.

معاملات مارجین هم در بازار فارکس هم در بازار ارز دیجیتال به صورت دو طرفه انجام می‌پذیرد و کاربران می‌توانند همزمان هم وارد معامله خرید شده و هم اینکه از یک معامله فروش هم به سود برسند. دو طرفه بودن معاملات مارجین به این معنا است که وقتی قیمت یک ارز دیجیتال یا جفت ارز روند نزولی به خود گرفته و در حال افت است، شما می‌توانید به صورت مستقیم وارد یک معامله فروش شده و از افت قیمت هم به سود برسید.

مارجین به چه معناست؟

کلمه مارجین به معنی حاشیه است و اشاره به سرمایه لازم برای ورود به یک معامله دارد. به عنوان مثال فرض کنید که شما به دنبال ورود به یک معامله ۲۰ هزار دلاری بر روی ارز دیجیتال بیت کوین یا انجام یک معامله ۲۰ هزار دلاری در بازار فارکس هستید. اگر اهرم معاملاتی در دسترس شما در معاملات مارجین بازار ارز دیجیتال ۱۰ باشد، برای ورود به معامله ۲۰ هزار دلاری بیت کوین شما حداقل نیاز به ۲۰۰۰ دلار سرمایه در حساب کاربری خود دارید. در واقع مارجین لازم برای ورود به چنین معامله‌ای برای شما ۲۰۰۰ دلار است. اگر در این شرایط شما معامله خود را باز کنید ۲۰۰۰ دلار از سرمایه موجود در کیف پول و حساب کاربری شما توسط صرافی به عنوان مارجین لازم برای معامله بلوکه خواهد شد.

البته دقت داشته باشید که بلوکه شدن ۲۰۰۰ دلار از سرمایه اولیه شما برای ورود به یک معامله ۲۰ هزار دلاری به این معنا نیست که در صورت ضرر شما تمام این ۲۰۰۰ دلار را از دست بدهید. میزان ضرر حاصل از این معامله در حداکثر شرایط ممکن برای شما ۲۰۰۰ دلار خواهد بود و شما می‌توانید با استفاده از حد ضرر در فارکس یا حد ضرر در ارز دیجیتال میزان ضرر را برای خود بهینه کنید.

در معاملات بازار ارز دیجیتال ود و ضرر حاصل از معامله با توجه به اهرم برای شما چند برابر می‌شود اما در بازار فارکس اهرم ارتباطی به میزان سود یا ضرر شما نخواهد داشت. در بازار فارکس نقش تعیین کننده در تعیین میزان سود و ضرر را حجم معاملاتی یا لاتیج شما دارد و در معاملات مارجین ارز دیجیتال این اهرم است که نقشه تعیین کننده را در میزان سود و ضرر شما خواهد داشت.

 

کال مارجین چیست؟

در بالا اشاره کردیم که حداکثر میزان ضرر در یک معامله مارجین برای کاربران در بازار کریپتوکارنسی به اندازه مارجین درگیر آنها در بازار است. اگر شما در یک معامله مارجین وارد ضرر شده و کم‌کم ضرر حاصل از معامله شما زیاد شود، خطر از بین رفتن تمام سرمایه درگیر در معامله شما را تهدید می‌کند. در صورتی که حجم مشخصی از مارجین اولیه شما در یک ضرر باقی مانده باشد، صرافی به شما هشدار می‌دهد که مارجین لازم برای معامله در رو به اتمام است و هر لحظه ممکن است معامله شما را ببندد. این هشدار از سوی صرافی و یا بروکر در بازار فارکس کال مارجین شناخته می‌شود.

بنابراین کال مارجین به این معنا نیست که شما دارایی خود را از دست داده‌اید یا معامله شما بسته شده است، بلکه کال مارجین به این معنا است که میزان مارجین شما در معاملات مارجین حت تاثیر ضررهای ایجاد شده به حد هشدار رسیده و صرافی به شما هشدار می‌دهد. در چنین مواقعی شما می‌توانید از ترفندهایی مانند افزایش میزان مارجین در معامله یا بستن یک یا دو مورد از معاملات خود، مارجین حساب معاملاتی خود را افزایش داده و از حالت کال مارجین خارج شوید.

سطح هشدار کال مارجین نیز بسته به سیاست‌های بروکر یا صرافی تایید می‌شود. معمولا این سطح هشدار بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از مارجین درگیر شما در بازار خواهد بود. به این معنا که اگر فقط ۱۰ درصد از مارجین درگیر شما در معامله باقی مانده و بقیه آن ضرر شده باشد، کال مارجین خواهید شد. در صورتی که شما به کال مارجین هیچ توجهی نکنید بلافاصله بعد از از بین رفتن تمام مارجین اولیه صرافی یا بروکر معاملات شما را به صورت خودکار می‌بندد. این همان نکته‌ای است که در بالا اشاره کردیم که شما در یک معامله مارجین در حداکثر شرایط ممکن به اندازه مارجین درگیر در معامله ضرر می‌کنید.

 

اهرم یا لوریج در معاملات مارجین

موضوع دیگری که در معاملات مارجین باید به آن اشاره داشته باشیم اهرم یا لوریج است. البته در بالا اشاراتی درباره اهرم یا لوریج در معاملات مارجین چه در بازار فارکس و چه در معاملات بازار ارز دیجیتال با شما در میان گذاشتیم. اهرم یا لوریج در معاملات بازارهای مالی همان معنی استقراض از صرافی یا بروکر را می‌دهد.

مثلاً اگر شما در حال انجام معاملات مارجین با یک اهرم ۱۰ هستید، به این معنا است که شما تا ۱۰ برابر سرمایه اولیه خود می‌توانید وارد یک معامله شوید. در یک معامله ۱۰ هزار دلاری با اهرم ۱۰، ۱۰۰۰ دلار سرمایه درگیر شما خواهد بود و ۹۰۰۰ دلار از این معامله را از صرافی استقراض کرده‌اید.

نسبت سود و ضرر در معاملات مارجین در بازار ارز دیجیتال به نسبت اهرم برای شما متغیر خواهد بود. به این معنا که با ۱۰ برابر شدن سرمایه اولیه شما عملاً سود و ضرر شما در معاملات مارجین ارز دیجیتال نیز ۱۰ برابر خواهد شد. اما در معاملات مارجین بازار فارکس اهرم تاثیری در میزان سود یا ضرر حاصل از معامله برای شما نخواهد داشت. البته در معاملات بازار فارکس داشتن اهرام بالا باعث می‌شود تا شما امکان استفاده از فرصت‌های مختلف و بیشتر سرمایه‌گذاری را در آن واحد داشته باشید که این موضوع نیز ریسک بیشتری را در حساب معاملاتی شما ایجاد می‌کند.

دقت داشته باشید که اهرم یا لوریج در معاملات مارجین در بازار ارز دیجیتال معمولاً محدود است و کاربران معمولاً از اهرم معاملاتی حدود ۱۰ استفاده می‌نمایند در حالی که در معاملات بازار فارکس حتی امکان استفاده از لوریج ۳۰۰۰ نیز برای کاربران در معاملات وجود دارد.

مارجین آزاد چیست

احتمالاً تاکنون درک کردید که معاملات مارجین چیست و چگونه می‌توان از این معاملات به سود رسید. اصطلاحات دیگری که ر ادامه مقاله برای شما تشریح می‌کنیم در واقع مفاهیمی هستند که با شناخت آنها بهتر می‌توانید در معاملات مارجین عمل کنید و کیفیت معاملات شما بیشتر خواهد شد. یکی از این اصطلاحات نیز مارجین آزاد است. به آن بخش از سرمایه موجود در حساب کاربری شما که در معاملات فعلی درگیر نشده اصطلاحا مارجین آزاد گفته می‌شود.

به عنوان مثال فرض کنید که شما ۱۰ هزار دلار سرمایه در حساب کاربری خود دارید و با مارجین ۱۰ وارد یک معامله ۲۰ هزار دلاری بر روی بیت کوین شده‌اید. با این مقدار مارجین تنها ۲۰۰۰ دلار از سرمایه شما در این معامله درگیر شده و ۸۰۰۰ دلار از آن آزاد است. به این ۸۰۰۰ دلار آزاد همان مارجین آزاد گفته می‌شود که شما می‌توانید برای سایر معاملات مارجین از آن بهره‌مند شوید. در واقع با یک حساب ۱۰ هزار دلاری شما می‌توانید به ۵ معامله ۲۰ هزار دلاری با اهرم ۱۰ وارد شوید که هر کدام ۲۰۰۰ دلار از مارجین شما را درگیر خواهد کرد.

در صورتی که شما با یک حساب ۱۰ هزار دلاری به ۵ معامله ۲۰۰۰ دلاری با اهرم ۱۰ وارد شوید، مارجین آزاد شما صفر خواهد بود و دیگر نمی‌توانید وارد هیچ معامله دیگری شوید. دقت داشته باشید که مارجین آزاد در معاملات مارجین همچنین تحت تاثیر میزان ضرر حاصل از معاملات شما نیز قرار می‌گیرد.

به عنوان مثال فرض کنید که شما در همان مثال بالا در یک حساب ۱۰ هزار دلاری با اهرم ۱۰ وارد معامله ۲۰ هزار دلاری بر روی بیت کوین شده‌اید. در این صورت در همان ابتدای معامله ۲۰۰۰ دلار از سرمایه ۱۰ هزار دلاری شما درگیر معامله شده و ۸۰۰۰ دلار مارجین آزاد خواهید داشت. اما اگر ضرر حاصل از تک معامله شما کم کم بیش از ۲۰۰۰ دلار شود و شما اجازه استفاده از تمام دارایی موجود در حساب کاربری را به صرافی برای کنترل و مدیریت معامله داده باشید، کم کم با افزایش میزان ضرر مارجین آزاد شما نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

 

لوریج و مارجین چیست

لوریج و مارجین رابطه معکوس با یکدیگر دارند و هر چقدر لوریج افزایش پیدا کند، مارجین لازم برای ورود به معامله کاهش پیدا خواهد کرد. برای اینکه محاسبه کنید که روند قیمت یک معامله تا چه حد به ضرر شما پیش رفته تا به حداکثر شرایط ممکن برسد، تنها کافیست از رابطه میان لوریج و مارجین استفاده کنید.

یک فرمول بسیار ساده میان شرط مارجین و لوریج وجود دارد. طبق این فرمول شرط مارجین برابر است با یک بر روی لوریج. بر این اساس اگر لوریج معاملات شما در بازار مارجین ۵۰ باشد شرط مارجین یک بر روی ۵۰ برابر با دو صدم یا دو درصد خواهد بود. به این معنا که اگر معامله شما با یک لوریج ۵۰ فقط ۲ وارد زیان شود تمام مارجین شما از بین خواهد رفت. برای لوریج ۱۰۰ شرط مارجین برابر است با یک صدم یا یک درصد.

اگر شما از اهرم ۱۰ در معاملات مارجین استفاده می‌کنید به این معنا است که شرط مارجین معاملات شما برابر با ۱۰ خواهد بود. یعنی اگر معامله شما ۱۰ درصد وارد زیان شود تمام سرمایه یا مارجین در نظر گرفته شده در آن معامله از بین خواهد رفت. با توجه به این نکته راحت‌تر می‌توانید در زمان انجام معاملات مارجین لوریج و شرط مارجین را محاسبه کنید.

همچنین برای تعیین حد ضرر در معاملات مارجین نیز این نکته اهمیت خاص خود را خواهد داشت. به عنوان مثال اگر شما از لوریج ۵۰ در معاملات خود استفاده کنید عملاً نمی‌توانید از حد ضرری استفاده می‌کنید که ضرر بیش از ۲ درصدی را برای شما به دنبال داشته باشد. زیرا در این صورت قبل از رسیدن به حد ضرر معامله شما به دلیل از دست رفتن تمام مارجین درگیر بسته خواهد شد و شما کال مارجین می‌شوید.

تفاوت مارجین و فیوچرز

یکی از بازارهای موازی در بازار ارز دیجیتال که امکان معامله‌گری و ترید در آن برای کاربران وجود دارد بازار فیوچرز ارز دیجیتال است. بازار فیوچرز هم یک بازار دو طرفه است و امکان سودآوری در این بازار برای علاقه‌مندان به ترید با استفاده از اهرم معاملاتی در دسترس است. معاملات فیوچرز از نظر شباهت ظاهری به شدت نزدیک به معاملات مارجین هستند و بسیاری از کاربران حتی تفاوت مارجین و فیوچرز را نمی‌دانند و درک صحیح نسبت به این دو روش معاملاتی ندارند.

البته اگر بخواهیم واقع بین باشیم بسیاری از مفاهیم مورد استفاده در معاملات مارجین در بازار فیوچرز نیز کاربرد دارد و دقیقاً چنین شرایطی را می‌توانیم برای این دو روش معاملاتی در بازار کریپتوکارنسی در نظر بگیریم. اما ماهیت این دو روش معاملاتی تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارد که درک این تفاوت‌ها کمک می‌کند تا شما روند معاملات بهتری را در بازار در پیش بگیرید.

در معاملات فیوچرز در بازار ارز دیجیتال شما در حال خرید و فروش قراردادهای آتی یا فیوچرز هستید و ما به تفاوت قیمت زمان خرید و فروش این دو قرارداد به عنوان سود در دسترس شما قرار خواهد گرفت. در این بین می‌توانید از اهرم معاملاتی برای افزایش میزان سود خود در بازار فیوچرز نیز دقیقاً مشابه با معاملات مارجین استفاده کنید. بنابراین از نظر شکل ظاهری نیز این دو بازار به شدت شبیه به هم هستند. اما در ماهیت معاملات مارجین و فیوچرز تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند که مهم‌ترین این تفاوت‌ها را در ادامه با هم مرور می‌کنیم.

از نظر میزان کارمزد معمولاً شرایط در بازار فیوچرز بهتر است و شما در معاملات مارجین احتمالاً کارمزد بیشتری را برای معاملات خود پرداخت خواهید کرد.

در معاملات مارجین اهرم مورد استفاده قرار گرفته در واقع به نوعی استقراض از صرافی است و شما بایستی بهره این وام را نیز پرداخت کنید که هزینه‌های شما در این روش معاملاتی را افزایش می‌دهد. در حالی که در بازار فیوچرز دیگر خبری از بهره از بابت استفاده از اهرم وجود نخواهد داشت.

هرچند هر دو بازار فیوچرز و مارجین برای انجام معاملات کوتاه مدت کاربرد دارند اما به هر حال قراردادهای آتی در بازار فیوچرز برای ماه‌ها و حتی سال‌ها قابل اجرا هستند در حالی که معمولاً با طولانی شدن زمان معاملات در بازار مارجین، هزینه‌ها به قدری افزایش پیدا می‌کند که بهتر است معامله را در مدت زمان کوتاهی ببندید.

نحوه تعیین حد ضرر و حد سود در بازار فیوچرز راحت‌تر است و در معاملات مارجین شما شرایط پر ریسک‌تری را از این بابت تجربه خواهید کرد.

همچنین یک نکته بسیار مهم دیگر درباره تفاوت مارجین و فیوچرز وجود دارد که می‌توان آن را نیز به عنوان یک نکته کلیدی میان این دو بازار در نظر گرفت. حجم معاملات در بازار مارجین دقیقاً همان حجم معاملات بازار اسپات است و این دو بازار از نظر حجم معاملات روی هم همپوشانی دارند. در حالی که حجم معاملات در بازار فیوچرز به صورت کاملاً مجزا محاسبه می‌شود و خبری از همپوشانی آن با حجم معاملات بازار اسپات نیست.

با درک این نکات بهتر می‌توانید درباره تفاوت میان معاملات مارجین و فیوچرز شناخت پیدا کنید و روند بهتری را در معاملات این دو بازار برای خود در پیش بگیرید. با توجه به اینکه امکان ورود به معاملات اسپات در صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال وجود دارد به همین دلیل شاهد رونمایی از معاملات مارجین نیز در صرافی‌های داخلی هستیم در حالی که اضافه کردن معاملات فیوچرز به یک بستر معاملاتی داخلی به این سادگی‌ها نیست و نیاز به ایجاد بسترهایی به مراتب پیشرفته‌تری خواهد داشت.

 

خطرات معاملات مارجین چیست

اما خطرات معاملات مارجین چیست و هم در روند این معاملات ممکن است چه ریسک‌هایی معاملات و دارایی ما را به خود درگیر کند؟ شناخت معایب و خطرات معاملات مارجین اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر شما با این خطرات آشنا باشید می‌توانید از ترفندها و تمهیدات مختلف برای جلوگیری از به وجود آمدن آنها استفاده کنید. بنابراین تصمیم گرفتیم تا خطرات و معایب معاملات مارجین را به صورت کامل برای شما تشریح کرده و نکات لازم برای دور ماندن از هر یک از این خطرات را نیز با شما در میان بگذاریم.

خطر از بین رفتن تمام سرمایه‌ها

اگر شما از استراتژی معاملاتی مناسب استفاده نکرده و یا حد ضرر در معاملات شما وجود نداشته باشد، احتمال از بین رفتن تمام سرمایه‌های شما در معاملات مارجین وجود خواهد داشت. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی لازم است تا حتماً در معاملات خود از حد ضرر استفاده کنید و البته از استراتژی‌های مدیریت سرمایه نیز کمک بگیرید تا روند معاملات شما در بازار بهینه شود.

اعتیاد به انجام معاملات زیاد

انجام معاملات مارجین در تعداد بالا در طول روز یک نقطه ضعف بزرگ برای تریدر است و اگر شما چنین روندی را در پیش بگیرید احتمال زیان ده بودن معاملات برای شما به مراتب بیشتر خواهد شد. برای اینکه از این حالت دور بمانید لازم است تا حتماً از استراتژی‌های معاملاتی به خصوص استفاده کرده و تنها در صورت اجازه ورود تحت این استراتژی‌ها معاملات خود را در بازار انجام دهید.

از دست رفتن معاملات سودآور به دلیل طمع

بسیاری از تریدرهای ایرانی علاقه دارند تا در یک معامله سود چند ماه را به دست آورند و ترجیح می‌دهند تا برای مدت زمان طولانی معامله خود را در بازار مارجین باز نگه دارند. در حالی که معاملات مارجین بیشتر برای بازارهای زمانی کوتاه مدت مناسب است و باز نگهش داشتن معاملات برای بازه‌های زمانی طولانی مدت معمولاً باعث می‌شود تا تریدرها حتی معاملات سودآور خود را نیز از دست بدهند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که اگر به دنبال انجام معاملات مارجین در بازار ارز دیجیتال یا فارکس هستید حتماً در بازی‌های زمانی کوتاه مدت معاملات خود را مدیریت کنید.

استرس بسیار بالا به دلیل هیجانات انسانی

متاسفانه معاملات مارجین با توجه به امکان استفاده از اهرم در این معاملات معمولاً ه شدت تحت تاثیر احساسات و هیجانات انسانی قرار گرفته و نمی‌توانیم این موضوع را در روند این معاملات نادیده بگیریم. اتفاقا یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست بسیاری از تریدرها در بازارهای مالی مانند ارز دیجیتال همین استرس بسیار بالا و تکیه به احساسات و هیجانات در فرایند معاملات مارجین است. اگر شما بتوانید احساسات و هیجانات خود را در روند معاملات کنترل کنید شرایط برای شما به مراتب بهتر خواهد شد و می‌توانید مدیریت بهتری بر روی معاملات خود داشته باشید.

ریسک بسیار بالا

همانقدر که یک اهرم معاملاتی ۱۰ باعث می‌شود تا سود حاصل از معاملات شما تا ۱۰ برابر افزایش پیدا کند به همان ترتیب حد ضرر معاملات شما نیز تا ۱۰ برابر بیشتر خواهد شد و این مهم باعث می‌شود تا ریسک این معاملات برای شما بسیار زیاد شود. به صورت کلی ما به کاربرانی که هنوز در ابتدای ورود به معاملات بازار ارز دیجیتال هستم اصلاً توصیه به استفاده از معاملات مارجین نمی‌کنیم و این معاملات بیشتر برای کسانی مناسب است که دانش و مهارت بسیار بالایی در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال داشته باشند. شناخت انواع سبک های پرایس اکشن و انواع روش های تحلیل تکنیکال برای پیشبرد اهداف مالی در معاملات مارجین کاملاً ضروری است و لازم است تا کاربران حتماً در این باره به مهارت بالایی در پیاده‌سازی استراتژی‌های معاملاتی نیز رسیده باشند.

کلاهبرداری‌های رایج

متاسفانه برخلاف معاملات اسپات در بازار ارز دیجیتال که هیچ حد ضرری نداشته و تا سال‌ها شما می‌توانید این معاملات را باز نگه دارید، در معاملات مارجین حد ضرر تعریف می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود تا صرافی‌ها بتوانند به عنوان کلاهبردار وارد جریان معاملات شما شوند. کلاهبرداری‌های بسیار زیادی را در این بازار شاهد هستیم و این دست اتفاقات هر روز در معاملات مارجین برای تریدرهای ایرانی رخ می‌دهد. مثلاً فرض کنید که در یک معامله مارجین قیمت به نزدیکی حد ضرر شما رسیده است. ممکن است شما در بسیاری از صرافی‌ها مشاهده کنید که قیمت بدون رسیدن به نقطه حد ضرر شما برگشته باشد اما بر خلاف انتظار در خود صرافی شما حد ضرر فعال شده و شما معامله را با زیان بسته‌اید.

برای این منظور صرافی تنها کافیست مقدار بسیار کمی قیمت ارز دیجیتال مورد نظر را به سمت حد ضرر شما بکشاند که عملاً امکان پیگیری آن وجود نداشته و حتی خود صرافی هم می‌تواند ادعا کند که این مهم به دلیل شرایط عرضه و تقاضای حاکم بر آن بوده است. این قبیل شیطنت‌ها در معاملات مارجین بسیار زیاد است. مخصوصاً در صرافی‌هایی که یک طرف معامله خود صرافی است در صورتی که شما برنده یک معامله باشید صرافی ضرر می‌کند و اگر شما بازنده یک معامله باشید صرافی سود می‌کند. به همین دلیل بایستی برای این قبیل از خطرات و کلاهبرداری‌ها نیز تمهیدات لازم را انجام دهید.

انتخاب صرافی‌های معتبر و شناخته شده و البته استفاده از روش‌های مدیریت ریسک و مدیریت خطر در معاملات مارجین از جمله نکاتی است که باعث می‌شود تا شما خود را از این قبیل کلاهبرداری‌ها در امان نگه دارید.

 

معاملات مارجین بهتر است یا اسپات

سوال بسیار مهمی که ذهن بسیاری از کاربران را به خود درگیر می‌کند این است که معاملات مارجین بهتر است یا دست گذاشتن روی معاملات اسپات شرایط بهتری را به دنبال خواهد داشت؟ برای پاسخ دادن به این سوال بایستی پارامترهای مختلفی را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و نکات مختلفی را بررسی کنیم تا در نهایت یک پاسخ منطقی برای شما ارائه کرده باشیم. همین حالا اگر ادعا کنیم که معاملات اسپات بهتر است ممکن است بسیاری از تریدرها از این جمله چندان خوشنود نشوند و ادعا کنند که نه معاملات مارجین سود بیشتری دارد و با توجه به امکان استفاده از اهرام معاملاتی پتانسیل سودآوری معاملات مارجین بیشتر است.

بنابراین اولاً قرار است دیدگاه شخصی خود را درباره مقایسه معاملات مارجین و اسپات با شما در میان بگذاریم و از این گذشته این دو بازار را از نظر پتانسیل سودآوری و ریسک معاملات با یکدیگر مقایسه کنیم.

ادامه دارد …

 

ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش…

[ad_2]

Source

Leave A Reply

Your email address will not be published.