[ad_1]
شغل تریدری در ایران | آیا تریدری شغل خوبی است؟ – کانون بورس – آربی سیگنال
شما در حال مطالعه مقاله ۱۷ از ۱۷ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.
درباره شغل تریدری در ایران چه میدانید و آیا تریدری شغل خوبی است یا اینکه باید قید آن را بزنیم؟ از زمان ورود بازارهای مالی به ایران سالهای بسیار زیادی میگذرد و در طول این سالها اشتیاق به ورود به شغل تریدری در میان کاربران ایرانی هر سال بیشتر از قبل شده است. هرچند سرمایه گذاری در بازارهای مالی و ترید در بازار فارکس و ارز دیجیتال مزیتهای بسیار زیادی دارد و شغل تریدری را میتوانیم یک شغل بسیار با پتانسیل بالا برای سودآوری در نظر بگیریم اما بیشتر از اینکه جذابیتهای خود این شغل باعث رونق آن در میان کاربران ایرانی شده باشد این تورم افسارگسیخته و کنترل بهینه قیمتها در بازار است که باعث شده تا کاربران ایرانی به دنبال استفاده از شغلهای این چنینی برای گذران زندگی خود باشند.
شغلهای معمولی در بهترین حالت هم تنها شرایط لازم برای تامین کفاف زندگی خانوادههای ایرانی را میدهند و عملاً نمیتوان با استفاده از آنها به دنبال یک زندگی مرفه و یا حتی یک زندگی با دغدغههای کم بود. کسانی که به تازگی زندگی خود را آغاز میکنند و یا هنوز موفق به تامین منزل مسکونی برای خود نشدند عملاً با حقوقهای این چنینی نمیتوانند هیچ موفقیتی داشته باشند. بگذریم ادامه دادن این قصه پر غصه چیزی جز تکرار بیشتر دردهای زندگی ما در ایران نیست و تمام این دلایل و علتها در کنار هم جمع شدهاند تا شغل تریدری را تبدیل به یکی از جذابترین شغلها در ایران نمایند. شغل تریدری در ایران در صورت داشتن یک برنامهریزی مناسب و ایدهآل میتواند تبدیل به یک منبع درآمد عالی برای کاربران ایرانی شده و شرایط لازم برای زندگی بدون دغدغه را برای آنها فراهم آورد.
نمیدانیم درباره شغل تریدری در ایران چقدر اطلاعات دارید و آیا اصلاً میدانید که شغل تریدری چیست و برای درآمدزایی در این شغل چه پیش نیازهایی لازم دارید اما همین ابتدای مقاله باید یادآوری کنیم درآمدزایی با شغل تریدری چندان هم ساده نیست. خیلی از کاربران ایرانی در طول سالهای گذشته به امید رسیدن به درآمدهای قابل توجه وارد شغل تریدری در ایران شده و به دلیل نداشتن یک برنامهریزی مشخص و نرفتن مسیر درست علاوه بر اینکه در این شغل موفق نشدهاند بلکه د قابل توجهی از داراییهای خود را نیز از دست دادهاند. به همین دلیل است که در ابتدای مقاله هرگز شما را دعوت به ورود به شغل تریدری در ایران نمیکنیم و بیشتر سعی داریم تا شناخت کافی نسبت به این شغل برای شما فراهم آوریم تا اگر قصد حضور در آن را دارید خودتان این تصمیم را بگیرید.
این مقاله مقالهای نیست که شما را تبدیل به بهترین تریدر بازار ایران نماید و یا شرایط موفقیت شما را در شغل تریدری در دنیا ایجاد کند اما این مقاله میتواند شروع فوق العاده استثنایی برای کسانی باشد که هنوز شناختی نسبت به شغل تریدری در دنیا ندارند و یا بعد از چندین بار امتحان هنوز موفق نشدهاند به درآمدی در این شغل برسند. البته متاسفانه میدانیم که خیلی از شما حتی حوصله مطالعه همین مقاله را نیز ندارید ولی در ذهن خود رویای رسیدن به درآمدهای چند میلیون دلاری را در شغل تریدری در فارکس و ارز دیجیتال میپرورانید. دقیقاً به همین دلیل است که بیش از ۹۸ درصد تریدرهای ایرانی در حال حاضر در بازارهای مالی چیزی جز ضرر و زیان نصیبشان نمیشود. شناخت بهترین روشهای سرمایه گذاری در ایران و رسیدن به درآمد دلاری در ایران نیاز به کسب اطلاعات ایدهآل دارد و اطلاعات کلید گمشده افراد ناموفق در این بازار است.
شغل تریدری چیست
در اولین قدم باید بدانید که شغل تریدری چیست و بهترین تعریف برای این شغل چه تعریفی است؟ با توجه به اینکه بسیاری از کاربران شغل تریدری را با سرمایه گذاری اشتباه میگیرند و بر این باور هستند که سرمایه گذاری در بازارهای مالی از جمله بازار ارز دیجیتال یا بازار بورس همان تریدری است بر آن شدیم تا یک تعریف دقیق از این شغل برای شما ارائه کنیم که اتفاقاً اهمیت بسیار زیادی برای درک هرچه بهتر آن خواهد داشت. اگر شما درک درستی از شغل تریدری نداشته باشید عملاً نمیتوانید به صورت کاملاً آگاهانه این شغل را انتخاب کنید و عملاً در نهایت انتخاب شما نیز تبدیل به یک انتخاب اشتباه و چالش برانگیز خواهد شد.
شغل تریدری اصطلاحا به فرایند خرید و فروش یک دارایی در یک بازه زمانی بسیار کوتاه مدت اطلاق میشود. تریدر کسی است که یک ارز دیجیتال را در بازار فیوچرز ارز دیجیتال خریداری کرده و بعد از گذشت چند ساعت و یا نهایت چند روز دوباره آن را برای رسیدن به سود میفروشد و یا در بازار فارکس اقدام به باز کردن پوزیشن خرید یا فروش کرده و بعد از چند ساعت و نهایت چند روز پوزیشن خود را میبندد. در واقع شغل تریدری را میتوانیم شعبه کوچکی از سرمایه گذاری قلمداد کنیم که در آن هر چند تریدر ممکن است از روشهای سرمایه گذاری استفاده نماید اما این روشها در بازههای زمانی بسیار کوتاه مدت باید مورد استفاده قرار بگیرند.
بنابراین برخلاف سرمایه گذاری که در بازههای زمانی طولانی مدت انجام میپذیرد و فاکتورهای متفاوتی دارد در تریدری قرار است در بازار زمانی بسیار کوتاه مدت چند ساعته و حتی چند دقیقه نتیجه معاملات شما مشخص شود. البته در ظاهر تفاوت سرمایه گذاری و تریدر بودن همین کوتاه بودن فرایند سرمایه گذاری و خرید و فروش است اما اگر ماهیت این دو را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم متوجه خواهیم شد که استراتژیهای معاملاتی متفاوتی در آنها استفاده میشود و حتی سیستم مدیریت سرمایه مورد استفاده در این روشها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
شغل تریدری در دنیا
تعریف شغل تریدری را با هم مرور کردیم اکنون شما به درک نسبی نسبت به این شغل رسیدهاید. البته برای اینکه در نهایت بدانید که تریدر بودن یک شغل است یا نه و چه شرایط و ویژگیهایی دارد باید نکات بیشتری را نیز درباره آن با شما در میان بگذاریم. برای شروع به بررسی فرایند این شغل در کل دنیا میپردازیم. درباره شغل تریدری در دنیا نکات بسیار مهمی را باید با شما در میان بگذاریم که اتفاقاً درک و شناخت این نکات برای شما بسیار مهم خواهد بود و در انتخاب این شغل نیز میتواند شما را یاری سازد.
هرچند شغل تریدری درآمد قابل توجهی دارد و پتانسیل رسیدن به سرمایههای قابل توجه را برای کاربران ایجاد میکند اما در سرتاسر دنیا میزان علاقه برای ورود به این شغل به دلیل ریسکهای بسیار بالا نسبت به بازار ایران کمتر است. خیلی از کاربران با داشتن یک شغل مناسب و درآمد متناسب با محل سکونت خود عملاً نیازی به حضور در شغل تریدری در دنیا نمیبینند و ترجیح میدهند تا سرمایههای خود را وارد ریسکهای این چنینی نکنند.
در بسیاری از کشورهای مدرن و پیشرفته جهان صاحب ملک شدن و یا ماشین خریدن چندان آرزوی بزرگی برای کاربران نیست و آنها حتی با یک درآمد معمولی هم میتوانند در یک بازه زمانی کوتاه کمتر از یک سال این دست از نیازهای خود را برطرف ساخته و از این بابت چالش خیلی سنگینی پیش روی آنها وجود ندارد. برخلاف بازار ایران که ملک و خودرو داراییهای لوکس محسوب میشوند و امید به خرید آنها برای کاربران ایرانی به بیش از ۱۰۰ سال رسیده است در اکثر کشورهای پیشرفته جهان چنین شرایطی وجود ندارد و به همین دلیل رغبت کاربران جهانی برای ورود به شغل تریدری بسیار کمتر است.
جدای از این موضوع شغل تریدری در سرتاسر دنیا هم میتواند سود قابل توجهی داشته باشد و به عنوان یک شغل با درآمد بالا شناخته شود. دقت کنید که ما به صورت مستقیم درباره شغل تریدری صحبت میکنیم و درباره شغلها و حرفههای پیرامون تریدری بحث نمیکنیم. زیرا ردههای شغلی بسیار متفاوتی در پیرامون تریدری هم به وجود آمده که ورود به آن برای تمام کاربران امکانپذیر نیست و از این گذشته درآمد آنها نیز یک درآمد معمولی متناسب با سایر شغلهای موجود در جامعه خواهد بود.
شغل تریدری در دنیا بیشتر به انجام معاملات مربوط به بازار فارکس مربوط میشود. البته با روی کار آمدن بازار فیوچرز ارز دیجیتال ورود به این بازار نیز در گروه شغلهای تریدری قرار گرفته و کاربران میتوانند با انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال و یا یک بروکر مناسب این شغل را بدون دغدغه آغاز نمایند. برخلاف بسیاری از شغلها ورود به شغل تریدری در دنیا نیاز به هیچ تخصص الزامی ندارد اما به هر حال نداشتن تخصص و مهارت ممکن است باعث از بین رفتن دارایی کاربران در این رده شغلی شود.
شغل تریدری در ایران
حالا میدانید که شغل تریدری چیست و چه ویژگیهایی دارد. در قدم بعدی باید به بررسی شغل تریدری در ایران بپردازیم. شغل تریدری در ایران از نظر ماهیت دقیقاً همان شغل تریدری در دنیاست اما در جزئیات شاهد به وجود آمدن چالشهای بسیار زیادی در این شغل برای کاربران ایرانی هستیم. با مرور برخی از نکات مربوط به شغل تریدری در ایران بهتر میتوانید درباره این شغل و شرایط آن در کشور ما تصمیمگیری کنید.
در حال حاضر ورود به بازار فیوچرز ارز دیجیتال برای انجام معاملات برای کاربران ایرانی بدون هیچگونه محدودیتی از سوی سیستم حاکمیتی داخلی امکانپذیر است اما چالش اینجاست که اکثر صرافیهای معتبر جهانی که چنین خدماتی را ارائه میکنند، ورود کاربران ایرانی به پلتفرم خود را ممنوع اعلام کردهاند. ورود به معاملات بازار فیوچرز در پلتفرم صرافی بایننس برای کاربران ایرانی ممنوع است. صرافی بای بیت که یکی از بزرگترین صرافیهای ارائه دهنده خدمات معاملات مارجین و فیوچرز است، احراز هویت را اجباری کرده و کاربران ایرانی هم اجازه احراز هویت در این صرافی را ندارند. صرافی کوکوین که یکی از ۵ صرافی برتر جهان است تا همین چند ماه پیش خدمات معاملات مارجین را در دسترس کاربران ایرانی قرار داده بود اما در حال حاضر ورود به این صرافی نیز برای کاربران ایرانی ممنوع شده است.
به همین ترتیب اگر لیست بهترین صرافیهای خارجی جهان را مرور کنیم در میان رده بالاها مانند کوین بیس، کراکن و مواردی از این دست امکان انجام معامله برای کاربران ایرانی وجود ندارد و عملاً کاربران ایرانی با یک چالش بسیار بزرگ در این باره روبرو هستند. البته چند صرافی کمتر شناخته شده نیز وجود دارند که امکان انجام معاملات مارجین را برای کاربران ایرانی فراهم کردند که در ادامه بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد.
شغل تریدری در ایران در بازار فارکس شرایطی به مراتب پیچیدهتری هم برای کاربران ایرانی دارد. هرچند هیچ جا اعلام نشده که انجام معامله در بازار فارکس برای کاربران ایرانی ممنوع است اما به هر حال نگاه بدی نسبت به انجام معامله در بازار فارکس برای کاربران ایرانی وجود دارد و دقیقاً مشابه با بازار ارز دیجیتال بروکرهای معتبر و شناخته شده جهانی ورود کاربران ایرانی به پلتفرم خود را ممنوع اعلام کردهاند و همچنان شغل تریدری در ایران حتی در بازار فارکس نیز چالشهای خاص خود را خواهد داشت.
شیرینی رسیدن به درآمد حاصل از شغل تریدری در ایران به قدری زیاد است که هر کسی لایق این شیرینی و این درآمد نیست و از این گذشته مهارتهای بسیار اختصاصی نیز برای آن نیاز است. خوشبختانه این مقاله را با نکات منفی درباره شغل تریدری در ایران آغاز کردیم تا کسانی که جنبه و شخصیت کافی و مناسب برای ورود به این شغل را ندارند از همین ابتدا این مقاله را ترک کرده و برای همیشه دور شغل تریدری در ایران خط بکشند. بهتر از فقط کسانی با ما همراه بمانند و ادامه مقاله را برای شناخت هرچه بیشتر شغل تریدری در ایران مطالعه کنند که از نظر شخصیت سرمایه گذاری در شرایطی قرار گرفتهاند که ریسکهای حاصل از شغل تریدری را میپذیرند.
شغل تریدر چگونه است
کم کم باید تخصصیتر و حرفهایتر به بررسی شغل تریدری بپردازیم و نکات مهم درباره شغل تریدری در ایران را برای شما بازگو کنیم. در ادامه به دنبال پاسخ دادن به این سوال هستیم که آیا تریدری شغل خوبی است یا خیر و برای این منظور ابتدا باید مقدماتی را با شما در میان بگذاریم که این مقدمات همان تعریف و نحوه انجام شغل تریدری در بازارهای مالی است. اگر بخواهیم درباره شغل تریدری به صورت حرفهای صحبت کنیم دو بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال بسترهای اصلی برای این شغل محسوب میشوند.
البته تعریفی که از شغل تریدری وجود دارد باعث میشود تا بتوانیم آن را حتی به سایر بازارهای مالی نیز نسبت بدهیم. مثلاً اگر شما در بازیهای زمانی کوتاه چند روزه تا چند هفته در بازار بورس ایران دست به معامله بزنید شغل شما شبیه به شغل تریدری خواهد بود. حتی خرید و فروش خودرو در بازیهای زمانی کوتاه مدت نیز از نظر ماهیت شبیه به شغل تریدری است. همچنین خرید و فروش ملک و یا هر کالای دیگری میتواند در تعریف این شغل به نوعی خود را بگنجاند. اما به صورت حرفهای نگاه ما به شغل تریدری فقط در بازار فارکس و بازار فیوچرز ارز دیجیتال است که امکان انجام معاملات به صورت دو طرفه در آنها به وجود آمده است.
برای اینکه به درک بهتری نسبت به این شغل برسید لازم است تا درباره هر دوی این بازارها و شرایط انجام معاملات در آنها را با شما در میان بگذاریم. در ادامه شرایط این شغل در بازار فارکس و ارز دیجیتال را با شما مرور خواهیم کرد.
شغل تریدر فارکس
در قدم اول نوبت به بررسی شرایط شغل تریدر فارکس میرسد. شغل تریدر فارکس مراحل و فرایند بسیار سادهای دارد اما برای رسیدن به سود و درآمد ثابت در آن ممکن است چالشهای پیش روی شما قرار بگیرد. برای ورود به شغل تریدر در بازار فارکس باید مراحل زیر را طی کنید:
در قدم اول بهتر است دوره آموزش فارکس را پشت سر بگذرانید تا با استراتژیهای معاملاتی در این بازار آشنا شوید. البته شرکت در این دوره برای تریدر شدن در بازار فارکس الزامی نیست اما هنوز هیچ کسی در سرتاسر دنیا وجود نداشته که بدون آموزش بتواند در بازار فارکس معاملات موفقی داشته باشد.
دومین قدم برای تریدر شدن در فارکس انتخاب یک بروکر مناسب است. معیارهای انتخاب بهترین بروکر برای کاربران جهانی با معیارهای انتخاب بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان کاملاً متفاوت است. اولین و مهمترین فیلتری که در انتخاب بروکر برای کاربران ایرانی وجود دارد ارائه خدمات در خارج از تحریمها به کاربران ایرانی است که همین یک معیار عملا بیش از ۹۵ از بروکرها را از دسترس کاربران ایرانی خارج میکند و عملاً چند بروکر ضعیف باقی میمانند.
در قدم سوم و بعد از انتخاب بروکر شما باید یک حساب کاربری در بروکر مورد نظر باز کرده و آن را شارژ کنید. البته خود شارژ کردن حساب کاربری هم برای کاربران ایرانی چالشهای خاص خود را دارد که بررسی یا نیاز به یک مقاله کاملاً جداگانه خواهد داشت.
حالا و در پایان مرحله سوم شما میتوانید معاملات خود را در بازار فارکس انجام دهید و بر روی جفت ارزهای فارکس ترید کنید. در این بازار شما میتوانید هم برای خرید یک جفت ارز و هم برای فروش آن به صورت دو طرفه اقدام به باز کردن معامله نمایید. در این حالت اگر شما خریدار باشید و قیمت به سمت بالا پیش برود به سود خواهید رسید و اگر شما فروشنده باشید و قیمت به سمت پایین برود به سود خواهید رسید.
در فرایند تریدری در بازار فارکس علاوه بر امکان استفاده از یک بازار دو طرفه شما میتوانید از اهرم معاملاتی نیز استفاده کنید. در حال حاضر بروکرهای فارکس اهرم معاملاتی ۱۰۰ تا ۳۰۰۰ را در اختیار کاربران خود قرار میدهند. اهرم معاملاتی ۳۰۰۰ به این معنا است که شما میتوانید تا ۳۰۰۰ برابر بالانس اولیه خود در حساب کاربری دست به معامله بزنید. به این معنا که اگر ۱۰۰۰ دلار در حساب کاربری خود دارید با اهرم ۳۰۰۰ برابری میتوانید وارد یک معامله ۳ میلیون دلاری شوید که در واقع در این حالت بالانس اولیه شما در ۳۰۰۰ ضرب شده است.
دقت داشته باشید که در مثال بالا سود و ضرر شما نیز به همین نسبت افزایش پیدا خواهد کرد و این موضوع نشان از پتانسیل بسیار بالای بازار فارکس برای سودآوری برای تریدرها دارد. تنها نکته تاریک و مبهم تریدری در بازار فارکس این است که شما بتوانید روند حرکت قیمت جفت ارزها را در این بازار تشخیص دهید.
شغل تریدر ارز دیجیتال
دومین بازاری که به عنوان حرفهای بستر لازم برای شغل تریدری را فراهم کرده بازار ارز دیجیتال است. بنابراین شغل تریدری در ایران را میتوانیم برای این بازار نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. دقت داشته باشید که بازار ارز دیجیتال دو جنبه متفاوت از یکدیگر دارد. جنبه اول آن بیشتر شبیه به سرمایه گذاری بوده و مشابه با بازار بورس ایران است که شما در آن میتوانید به صورت یک طرفه و فقط برای خرید ارز دیجیتال اقدام نمایید. در این وضعیت اگر قیمت ارز دیجیتالی که شما آن را خریدهاید افزایش پیدا کند شما به سود خواهید رسید و در غیر این صورت ضرر خواهید کرد.
اما روش معاملاتی دیگری هم در بازار ارز دیجیتال وجود دارد که شما در آن به صورت دو طرفه هم میتوانید برای خرید ارز دیجیتال و هم برای فروش ارز دیجیتال اقدام کرده و هم از افزایش قیمتها و هم از کاهش قیمتها سود به دست آورید. این قسمت از بازار ارز دیجیتال به بازار فیوچرز معروف شده که شما میتوانید از خدمات صرافیهای خارجی برای ورود به این بازار استفاده کنید.
شرایط ورود به شغل تریدری در بازار ارز دیجیتال دقیقاً مشابه با بازار فارکس است و شما باید دقیقاً همان مراحل را در این بازار نیز طی کنید تا به عنوان یک تریدر کار خود را در بازار فیوچرز آغاز نموده باشید. البته در این مقاله به دنبال مقایسه بازار فیوچرز یا فارکس نیستیم و شما باید برای انتخاب یکی از این بازارها معیارهای مهمی را مد نظر قرار دهید که قبلاً در یک مقاله به صورت جداگانه به بررسی این معیارها پرداختهایم.
درآمد شغل تریدری در ایران
درآمد تریدر در ایران به فاکتورها و عوامل مختلفی بستگی دارد. البته با توجه به اینکه معیار مشخصی هم برای درآمد شغل تریدری در ایران وجود ندارد از این رو صرفاً نمیتوانیم یک عدد مشخص را برای شما عنوان کنیم. به صورت کلی درآمد شغل تریدری در ایران به فاکتورهای زیر بستگی خواهد داشت:
- میزان تجربه افراد در فرایند تریدری در بازارهای مالی
- میزان مهارتها و تسلط به تحلیل تکنیکال
- شناخت استراتژیهای معاملاتی ویژه برای ترید در بازارهای مالی
- شخصیت معاملهگری در بازارهای مالی
- میزان رعایت نکات مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک
- توانایی کنترل هیجانات و تسلط بر روانشناسی بازارهای مالی برای ترید
- اهداف و برنامهها برای رسیدن به درآمد در شغل تریدری
- مقدار سرمایه و بالانس اولیه در بازار
- میزان ریسک در نظر گرفته شده برای معاملات
در مجموع تمام این فاکتورها و عوامل در کنار یکدیگر باعث میشوند تا درآمد شغل تریدری در ایران تعیین شود. ممکن است یک تریدر تحت تاثیر میزان ریسکی که در معاملات خود دارد، حتی با یک حساب ۱۰۰ دلاری هم ممکن است یک درآمد ۱۰۰۰ دلاری در هر ماه برای تریدر رقم بخورد اما چنین اتفاقاتی بسیار نادر بوده و در صورت محقق شدن هم پایدار نخواهد بود و بعد از مدتی معمولاً چنین تریدرهایی تمام دارایی خود را از دست میدهند. اما بخواهیم یک درآمد نه خیلی کم و نه خیلی زیاد برای شغل تریدری در ایران تعریف کنیم معاملهگران در بازار معاملاتی مانند فارکس میتوانند ۲۰ تا ۴۰ درصد از سرمایه اولیه خود را در هر ماه به صورت ثابت و مستمر دریافت کنند و این میزان حقوق نشان از یک تریدر موفق در معاملات بازار فارکس دارد.
دقت داشته باشید که اقدام برای رسیدن به درآمدهای بالا بدون افزایش سرمایه اولیه در بازارهای معاملاتی معمولاً نیاز به افزایش میزان ریسک دارد و همین موضوع چالشی برای تمام معاملهگران در این بازارها خواهد شد. رسیدن به درآمد ثابت و سود مستمر در معاملات بازارهای مالی نیاز به رعایت سیستمهای مدیریت سرمایه مدیریت ریسک دارد و عملاً اگر شما این سیستمها را در معاملات خود در نظر نگیرید، احتمال از بین رفتن داراییهای شما بسیار زیاد خواهد شد. وقتی شما به دنبال رسیدن به خارج از میزان درآمد ۲۰ تا ۴۰ درصدی در هر ماه باشید عملاً سیستمهای مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک در فارکس را رعایت نکرده و خیلی زود تمام داراییهای خود را از دست خواهید داد.
خیلی از تریدرهای تازه کار یا کسانی که چندین سال بدون افزایش قدرت معاملاتی و مهارتهای خود در تحلیل تکنیکال به معاملات خود در این بازار ادامه میدهند به سودهای ۵ درصدی در هر ماه نیز راضی هستند. با این حساب خیلی نمیتوانیم تعریف دقیقی برای درآمد شغل تریدری در ایران داشته باشیم و این درآمد به نحوه فعالیت خود تریدر مربوط خواهد بود.
مزایا و معایب شغل تریدری
شناخت مزایا و معایب شغل تریدری در ایران یکی دیگر از نکات بسیار مهمی است که شما را به انتخاب آگاهانه این شغل نزدیک خواهد کرد. بسیار رایج است که کسانی که برای اولین بار با شغل تریدری و شرایط آن آشنا میشوند به دنبال ترک شغل قبلی خود رفته و سعی میکنند تا به صورت متمرکز بر روی همین شغل تمام وقت فعالیت نمایند در حالی که این فرایند بسیار اشتباه خواهد بود. در ادامه درباره این موضوع بیشتر صحبت خواهیم کرد اما برای اینکه تسلط و آگاهی شما را نسبت به شغل تریدری افزایش دهیم لازم است تا تمام مزایا و معایب در نظر گرفته شده برای این شغل را به شما معرفی کنیم.
هرچند در کانون بورس ما برگزار کننده دوره آموزش فارکس و دوره آموزش ارز دیجیتال هستیم و تریدرهای موفق را در این بازارها تربیت میکنیم اما به هیچ وجه قصد نداریم تا شما را ترغیب به حضور در این شغل نماییم. از این رو در ادامه مزایا و معایب شغل تریدری را به صورت کاملاً بیطرفانه و به صورت واقعی با شما در میان میگذاریم که اگر به دنبال حضور در این شغل هستید این تصمیم یک تصمیم شخصی برای خود شما باشد و اگر هم شغل تریدری را رد میکنید باز هم به تصمیم خود شما چنین شرایطی پیش آمده باشد.
مزایای شغل تریدری
در قدم اول برای اینکه جذابیتهای شغل تریدری را بیشتر بشناسید لازم دانستیم تا مزایای این چهار را با شما در میان بگذاریم که اتفاقاً مزایای بسیار جذابی را نیز میتوانیم برای آن در نظر بگیریم که هر کسی را میتواند ترغیب به حضور در این شغل کند. مزایای شغل تریدری مخصوصاً برای کاربران ایرانی بسیار جذاب هستند و معمولاً همان اهدافی هستند که تمام کاربران در سرتاسر ایران به دنبال رسیدن به شرایط متناسب با آن میگردند.
- امکان رسیدن به درآمد بسیار زیاد حتی در بازیهای زمانی کوتاه مدت
- عدم نیاز به حضور در مکانی خاص برای شغل تریدری
- بدون محدودیت زمانی در طول ۲۴ ساعت شبانه روز
- عدم نیاز به دریافت مجوز از هیچ شرکت یا سازمان دولتی یا غیردولتی
- عدم وابستگی درآمد به جامعه ایران
- امکان رسیدن به درآمد دلاری
- تنوع بسیار بالای فرصتهای معاملاتی در بازار
- عدم وابسته بودن درآمد به میزان زمان در نظر گرفته شده برای شغل تریدری
- درگیر نبودن درآمد شغل تریدری با مالیات
- امکان دریافت درآمد در هر جایی از دنیا و در تمام حسابهای بانکی
از جمله مهمترین مزیتهایی هستند که شما در این شغل به آنها دسترسی خواهید داشت. در واقع بعد از کسب آموزشهای لازم و رسیدن به مهارت کافی برای تریدر شدن تنها با یک خط اینترنت و یک لپتاپ شما میتوانید وارد این شغل شده و در هر جایی از ایران و جهان که هستید به درآمد برسید. در تمام طول ۲۴ ساعت شبانه روز امکان حضور در این شغل را خواهید داشت و از این بابت هم هیچگونه چالشی گریبانگیر شما نخواهد بود.
معایب شغل تریدری
حالا نوبت به بررسی و معرفی معایب شغل تریدری میرسد که اهمیت بسیار زیادی دارند و برای کسانی که به دنبال انتخاب آگاهانه شغل هستند باید مورد توجه قرار گیرند. متاسفانه بسیاری از افرادی که به دنبال شغل تریدری هستند از همان ابتدا این شغل را به عنوان سرلوحه و هدف اصلی خود در نظر گرفته و چشم خود را بر روی تمام معایب میبندند. به هیچ وجه شما را توصیه به چنین شرایطی نمیکنیم و ترجیح میدهیم تا اگر کسی برای دریافت مطالب آموزشی با ما در ارتباط است حتماً تمام جوانب شغل تریدری را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده باشد که این شغل برای وی مناسب است.
- ریسک بسیار بالا و امکان از بین رفتن تمام داراییها حتی در یک بازه زمانی بسیار کوتاه چند دقیقهای
- نیاز به دانش تحلیل تکنیکالی بسیار قدرتمند
- نیاز به کسب تجربه در فرایند معاملات بازارهای مالی
- نیاز به تسلط بر استراتژیهای معاملاتی و همچنین پایبند بودن به استراتژیهای معاملاتی
- دانش مدیریت سرمایه قوی
- درگیر شدن حرص و طمع و احساسات و عواطف در معاملات
- خطرات مربوط به انتخاب بروکرها و صرافیهای کلاهبردار
- خطرات مربوط به چالشهای کار با پلتفرمها که ممکن است منجر به از بین رفتن داراییها شود.
از جمله مهمترین معایبی هستند که برای یه شغل تریدری در ایران میتوانیم به آنها اشاره داشته باشیم و عدم دقت به این شغل ممکن است چالشهای بسیار سختی را برای شما ایجاد کند. شما باید تمام مزایا و معایب شغل تریدری را در کنار یکدیگر قرار داده و در نهایت تصمیم بگیرید که آیا مرد عمل و وارد شدن به این شغل هستید یا خیر. از همان ابتدا این مقاله سعی کردیم تا شما را از رویا پردازی در شغل تریدری دور نگه داریم و تمام واقعیتهای این شغل را مانند یک آینه به شما انعکاس دهیم. واقعیت این است که تریدری جذابیتهای بسیار زیادی دارد اما این جذابیتها به راحتی در دسترس نخواهند بود و تعداد کسانی که موفق به رسیدن به شرایط آرمانی در شغل تریدری میرسند هم کم خواهد بود و ممکن است شما در این مسیر شکست بخورید.
آیا تریدری شغل خوبی است
حالا کاملاً مشخص و شفاف میدانید که شغل تریدری چیست و شرایط ورود به شغل تریدری در ایران چگونه است و از چه بسترهایی و بازارهایی میتوانیم این شغل را در پیش بگیریم. سوال بسیار مهمی که از ابتدا قرار شد به آن پاسخ دهیم این است که آیا تریدری شغل خوبی است یا اینکه با توجه به مزیتها و معایبی که دارد عملاً انتخاب آن ریسک بسیار زیادی خواهد داشت؟ در بالا سعی کردیم تا تمام جزئیات لازم برای شغل تریدری را با شما در میان بگذاریم تا اگر به دنبال انتخاب این شغل هستید از این بابت یک رفتار آگاهانه داشته باشید. اما با تمام تعاریف و مواردی که درباره شغل تریدری وجود دارد در این بخش سعی میکنیم تا نقطه نظر خود را با توجه به تجربه بسیار بالایی که در تریدری به دست آوردهایم با شما در میان بگذاریم.
واقعیت این است که شغل تریدری شغل بسیار بسیار خوبی است اما به شرطی که شما فاکتورهای لازم برای موفقیت در این شغل را به دست آورید که تعداد کسانی که این فاکتورها را به دست میآورند بسیار کم است. در واقع اگر ما بگوییم که شغل تریدری خوب است و شما وارد این شغل شده و نتوانید در آن موفق شوید احتمالاً با چالشهایی روبرو خواهید شد و اگر ما این شغل را خوب در نظر نگیریم ممکن است شما را از مزایای بسیار زیادی که برای آن در نظر گرفتیم دور کنیم.
با این حساب اگر بخواهیم یک پاسخ کلی و دقیق به سوال آیا شغل تریدری خوب است بدهیم باید عرض کنیم که این شغل خوب است اما نه برای همه. صرف اینکه شما از شغل تریدری خوشتان میآید یا اینکه مزیتهای این شغل به مذاق شما خوش آمده نمیتوانید در این شغل موفق شوید. شرایط بسیار خاصی برای موفقیت در شغل تریدری وجود دارد و اگر شما چنین شرایطی را نداشته باشید عملاً نمیتوانید در آن موفق شوید. تنها کسی که میتواند تشخیص دهد که آیا شما برای شغل تریدری مناسب هستید یا نه خود شما خواهید بود.
شغل تریدری یا پزشکی
البته شغل تریدری را میتوان با هر شغل دیگری مقایسه کرد اما با توجه به اینکه مقایسه بسیاری از کاربران میان شغل تریدری یا پزشکی است تصمیم گرفتیم تا این دو شغل را با هم مقایسه کنیم. با توجه به اینکه پزشکی یکی از پردرآمدترین شغلها در جامعه ما محسوب میشود و پزشکان از جایگاه اجتماعی بسیار بالایی برخوردار هستند از این رو این مقایسه را میتوان به راحتی به سایر شغلها نیز تعمیم داد. همه شما میدانید که پزشکی چه شغل خوبی است و هم درآمد بالایی دارد و هم اینکه ورود به این شغل میتواند شما را از نظر جایگاه اجتماعی نیز در وضعیت خوبی قرار دهد. برای مقایسه شغل تریدری یا پزشکی باید عمومیت این دو شغل را با هم مورد بررسی قرار دهیم.
عموم پزشکان فوق تخصص و فوق دکترا نیستند و درآمدهای چند صد میلیون دلاری ندارند و عموم تریدرها نیز دقیقاً چنین شرایطی دارند. اگر بخواهیم عموم پزشکان را با عموم تریدرها مقایسه کنیم شغل پزشکی به مراتب شغل بهتری برای رسیدن به درآمد بالا محسوب میشود و اکثریت پزشکان از درآمد بالایی برخوردارند در حالی که اکثریت تریدرها تبدیل به افراد شکست خورده در بازارهای مالی میشوند. اما اگر بخواهیم بهترین افراد از نظر میزان درآمد در شغل پزشکی را با بهترین افراد از نظر میزان درآمد در شغل تریدری با هم مقایسه کنیم تریدرها به مراتب شرایط بهتری دارند.
مزیتها و جذابیتهای بسیار زیادی را میتوانیم برای شغل تریدری در نظر بگیریم که به هیچ وجه در شغل پزشکی وجود ندارد. شما به راحتی میتوانید با شغل تریدری در کنار رسیدن به درآمد بسیار بالا هر لحظه در سفر باشید و در هر جایی از دنیا که خواستید زندگی کنید و درآمد شما به هیچ وجه ارتباط با محل سکونت و یا زمان ندارد و از این بابت خیال شما راحتتر خواهد بود. اما به هر حال به خاطر داشته باشید که این موضوع تنها در شرایطی برای شما در دسترس خواهد بود که شما تبدیل به یک فرد موفق در شغل تریدری شده باشید.
آیا شغل خود را برای تریدر شدن رها کنیم؟
این پرسش مخصوصاً برای افراد تازه کار بسیار رایج شده است و آنها دائماً از خود میپرسند که آیا شغل خود را برای تریدر شدن رها کنند. مخصوصاً کسانی که به تازگی دورههای آموزش تریدری را پشت سر میگذارند و به اولین سودها در فرایند تریدر شدن در بازارهای مالی میرسند، ترجیح میدن شغل خود را رها کرده و تمرکز کامل خود را بر روی شغل تریدری بگذارند.
درباره اینکه آیا شغل خود را برای تریدر شدن رها کنیم یا خیر باید نقطه نظرات مختلفی را با شما در میان بگذاریم زیرا پاسخ این سوال در شرایط مختلف میتواند متفاوت باشد. از این گذشته گاهی اوقات تصمیم گیری برای پاسخ این سوال بسیار ساده هم خواهد بود و عملاً هیچگونه چالشی برای آن نخواهید داشت. با دقت به نکات زیر میتوانید در این باره بهترین تصمیم را برای زندگی خود بگیرید.
- در صورتی که به تازگی وارد شغل تریدری شدهاید این تصمیم برای شما کاملاً منفیست و به هیچ وجه چنین امکانی برای شما مناسب نخواهد بود.
- در صورتی که تجربه مناسب و کافی در معاملات بازارهای مالی ندارید این موضوع برای شما کاملاً منتفی خواهد بود.
- در صورتی که در معاملات بازارهای مالی به سود رسیدهاید اما سود شما هنوز مستمر نیست و گاهی اوقات ممکن است حتی در برخی از مواقع ضرر هم کنید این موضوع برای شما کاملاً منتفی است.
- در صورتی که هم تجربه بالایی در معاملات بازارهای مالی دارید و هم به سود مستمر رسیده و این سود مستمر بیش از ۶ ماه برای شما پایدار باقی مانده می توانید روی این تصمیم فکر کنید و آن را عملی سازید.
دقت داشته باشید که در تمام موارد بالا تنها یک مورد بود که چنین تصمیمی را برای شما منطقی جلوه میداد و از این گذشته همین یک مورد هم با قطعیت آن را برای شما بیان نکردیم و شما میتوانید در کنار شغل تریدری از سایر شغلها نیز استفاده کنید. در صورتی که به درآمد مستمر و منطقی رسیده باشید عملاً نیازی به حضور در شغلهایی با ترافیک زمانی بسیار بالا نخواهید داشت و میتوانید وارد ردههای شغلی شوید که ترافیک کمتری دارند و استفاده از آنها میتواند برای شما رفاه حاصل از شغل تریدری را به خطر نیندازد.
در چند سال می توانیم تریدر شویم؟
به نظر شما چند سال منطقی است که شما تبدیل به یک تریدر موفق شوید و به عنوان یک شغل عالی از مزیتهای آن استفاده نمایید؟ نکته بسیار جالب درباره شغل تریدری این است که هر چقدر تجربه و مهارت شما در این شغل بیشتر میشود تصمیمهای پختهتری نیز در آن میگیرید و نگاه شما نسبت به آن نیز پختهتر خواهد بود. بسیاری از افراد در همان ابتدای ورود به شغل تریدری تصمیم میگیرند تا این شغل را به عنوان شغل اصلی خود در نظر گرفته و شغل قبلی خود را رها میکنند در حالی که این تصمیم کاملاً اشتباه است.
در بالا مقایسه میان شرایط شغل تریدری یا پزشکی داشتیم و نکات مهم مربوط به این دو رده شغلی را با هم مقایسه کردیم. دقت داشته باشید که این مقایسه ما میان تریدری و شغل پزشکی بود که از رده جایگاهی بسیار بالایی برخوردار بوده و علاوه بر این دارای جایگاه اجتماعی قابل توجهی هم است.
شما برای شغل بسیار ساده که درآمد قابل توجهی هم ندارد و جایگاه اجتماعی خیلی ویژهای را هم نمیتوانیم برای آن متصور باشیم چند سال زحمت میکشید؟ احتمالاً برای تبدیل شدن به یک کارمند ساده در یک شرکت خصوصی ممکن است ۴ سال فقط دوره لیسانس را گذرانده باشید و چندین سال هم در مدارس و دبیرستانها تحصیل کرده باشید. حتی احتمالاً در آزمونهای مختلفی هم شرکت کرده و مطالعات زیادی برای پاس کردن آنها داشته باشید. در شرایط کنونی که رسیدن به شغلهای ایدهآل سختتر هم شده حتی افراد با فوق لیسانس و دکترا هم معمولاً با شغلهای بسیار معمولی همراه هستند که درآمد قابل توجهی هم برای آنها ایجاد نمیکنند.
وقتی برای چنین شغلهایی ممکن است یک فرد بیش از ۱۰ سال تلاش پیش زمینه داشته باشد چرا شما برای یک شغل با مزیتهای بسیار عالی تریدری نمیخواهید دو سال زمان بگذارید؟
بسیار مشاهده میکنیم که افراد بعد از چند هفته ورود به فرایند تریدری خود را به عنوان بزرگترین تریدر جهان در نظر میگیرند و درآمدهای چندین میلیون دلاری برای خود متصور هستند و اصلاً نکات و موارد لازم برای موفقیت در این شغل را نیز در نظر نگرفته و بلافاصله تمام داراییهای خود را وارد ترید میکنند. واقعا شغلی که بتواند چنین مزیتهایی داشته باشد و چنین درآمد قابل توجهی را برای شما ایجاد کند نیاز به زمان برای کسب مهارت و تجربه دارد. واقعیت این است که دلیل اصلی عدم موفقیت اکثر تریدرهای ایرانی در بازارهای مالی همین موضوع است و آنها غوره نشده ترجیح میدهم تا مویز شوند.
آقا یا خانم تریدر شما برای رسیدن به یک شغل معمولی کارمندی ۱۰ سال تلاش میکنید اما چرا نمیخواهید برای شغل تریدری که میتواند تا این حد برای شما درآمدزا و جذاب باشد ۲ سال زمان بگذارید. شما دو سال زمان نیاز خواهید داشت تا در این دو سال اولاً آموزشهای خود را برای موفقیت در معاملات بازارهای مالی تکمیل کنید و در کنار آن تجربه به دست بیاورید و حتی با پول کم ترید خود را آغاز کرده و کم کم شرایط را برای خود ایده آل سازید.
ممکن است در بسیاری از منابع آموزشی و افرادی که در حال برگزاری دورههای آموزشی فارکس و ارز دیجیتال هستند شما با بازههای زمانی ۵ تا ۶ ماهه هم روبرو شوید و به شما اعلام کنند که در طول ۶ ماه میتوانید تبدیل به یک تریدر موفق شوید اما زیر این تابوتی که در حال گریه کردن روی آن هستید هیچ مردهای نیست. شما برای تریدر شدن در بازارهای مالی حتماً باید دو سال زمان بگذارید و در طول این دو سال هر روز با بازارهای مالی درگیر باشید و البته حتماً و حتماً اصول معاملهگری و سرمایه گذاری را در بازارهای مالی نیز رعایت کنید.
صرف اینکه شما یک حساب معاملاتی در بازار داشته باشید و هر چند هفته یک روز پلتفرم معاملاتی خود را باز کنید تبدیل به تریدر نخواهید شد. شما باید در طول این دو سال مدام در بازار فعالیت داشته و هر روز استراتژیهای معاملاتی خود را تست کنید و به اصول مدیریت سرمایه و روانشناسی در معاملات بازارهای مالی تسلط کامل پیدا نمایید. عملاً رسیدن به چنین شرایطی نیاز به تلاش بسیار زیادی دارد و نتیجه این تلاش تبدیل شدن شما به یک تریدر موفق با درآمد چند هزار دلاری در هر ماه خواهد شد. اما اگر مرد این تلاش نیستید بهتر است دور شغل تریدری را خط بکشید و با یادگیری روشهای سرمایه گذاری به دنبال سرمایه گذاریهای بلند مدت در بازارهای مالی بروید.
بهترین مسیر برای شغل تریدری در ایران
در انتهای این مقاله هم تصمیم گرفتیم تا یک مسیر مشخص و از پیش تجربه شده برای تبدیل شدن به یک تریدر را با شما در میان بگذاریم و به نوعی روند شغل تریدری در ایران را برای شما شفاف سازیم. درباره دو سال تلاش برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق در بازارهای مالی با شما صحبت کردیم و اکنون نوبت این رسیده تا مراحل تلاش در این دو سال را با شما بازگو کنیم. شما دو راه حل پیش روی خود ندارید یا باید مسیر درست و اصلی و نیاز به تلاش بسیار زیاد برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق را طی کنید و یا اینکه این شغل را برای همیشه کنار بگذارید. هیچ مسیر سوم دیگری وجود ندارد جز اینکه شما تمام داراییهای خود را در بازارهای مالی از دست خواهید داد و شکست خورده شغل تریدری را رها خواهی کرد و دیگر وارد این شغل هم نخواهید شد.
تبدیل شدن به یک تریدر موفق به این سادگیها هم نیست و اگر شما فکر میکنید که بدون طی کردن مراحل و اصول در نظر گرفته شده برای شغل تریدری بتوانید در این شغل موفق شوید اشتباه بزرگی مرتکب میشوید. اگر مراحلی که در ادامه برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق را با شما در میان بگذاریم از تواناییهای خود خارج میبینید و یا حوصله چنین پروسه طولانی را ندارید بهتر است به همان شغلی که در حال حاضر دارید چسبیده و به دنبال تریدر شدن نباشید و یا حداقل در صورت علاقه به ورود به بازارهای مالی به بخش سرمایه گذاری طولانی مدت این بازارها مانند بازار ارز دیجیتال و بازار بورس ایران وارد شوید.
۱- آموزش حرفه ای
اولین و مهمترین قدم برای شغل تریدری در ایران کسب آموزشهای حرفهای و لازم و البته متناسب با نوع تریدهای مورد نظر شما است. شاید با خود فکر میکنید که این مرحله چندان چالش زیادی به دنبال نخواهد داشت و تنها شما کافیست یک دوره آموزشی فارکس یا ارز دیجیتال را انتخاب کرده و در کلاسهای حضوری شرکت کنید یا پکیج آموزش آنلاین ارز دیجیتال یا پکیج آموزش آنلاین فارکس را تهیه کنید اما موضوع به این سادگیها هم نیست.
سوال بسیار مهمی که در این باره شما باید به آن پاسخ دهید این است که بهترین دوره آموزش فارکس چیست یا بهترین دوره آموزش ارز دیجیتال کدام است؟ بهترین اساتید آموزش فارکس چه کسانی هستند و شرکت در کدام دوره آموزشی میتواند ایده آلترین مهارتهای لازم برای تریدر شدن را در اختیار شما قرار دهد؟ برای اینکه تکلیفتان با این مرحله از فرایند ورود به شغل تریدری به صورت کامل مشخص شود لازم است تا چند نکته بسیار مهم را در این باره با شما در میان بگذاریم.
نکته اول این است که به نظر شما چه کسانی برای ارائه خدمات آموزش ارز دیجیتال یا آموزش فارکس اقدام میکنند؟ تا حالا چند شیمیدان یا چند فیزیکدان را دیدهاید که برای آموزش فیزیک دوران دبیرستان در کلاس حاضر شود؟ احتمالاً اگر ویدیوهای اینستاگرام را دنبال کرده باشید یکی دو مورد از فیزیکدانان و شیمیدانان بزرگ جهان را دیدهاید که در کلاس درس دبیرستان و دانشگاه حاضر هستند و در حال ارائه مطالب آموزشی میباشند اما تعداد آنها بسیار کم است.
دقیقاً شرایط مشابهی درباره فرایند آموزشهای ارائه شده در بازارهای مالی در ایران نیز وجود دارد. بالای ۹۵ درصد از کسانی که در حال ارائه خدمات آموزش فارکس و آموزش ارز دیجیتال هستند خودشان هیچ موفقیتی در این بازارها پیدا نکرده و تنها راه کسب درآمد را در ارائه مطالب آموزشی میدانند. به نظر شما شرکت در چنین دورههای آموزشی چه نتیجهای برای شما به دنبال خواهد داشت جز یادگیری یک سری مطالب آموزشی که به هیچ دردی نمیخورند و خود آموزش دهندهها نیز نتوانستند از آنها برای موفقیت در شغل تریدری استفاده کنند.
اینها را گفتیم تا یادآور شویم که انتخاب یک دوره آموزشی یکی از مهمترین مراحل در فرایند تریدر شدن در ایران است و اگر شما در این مرحله هرگونه اشتباهی داشته باشید به هیچ وجه نمیتوانید در این شغل موفق باشید. سرتان را درد نیاوریم شرکت در یک دوره آموزشی مهم کافی و قدرتمند برای تریدر شدن لازم و ضروری است و شما بعد از گذراندن این دوره آموزشی به دو سال زمان نیاز دارید تا موفقیت خود را در بازارهای مالی تثبیت نمایید و تا زمانی که چنین دوره آموزشی را انتخاب نکرده باشید دو سال شما نیز آغاز نشده است.
در واقع شرکت در یک دوره آموزشی ضعیفی است که شما باید بعد از آن دوره آموزشی بعدی را انتخاب کنید و به همین ترتیب شما باید تمام دورههای آموزشی را سپری کنید تا در نهایت یک دوره آموزش انتخاب کنید که کیفیت لازم را داشته باشد و اساتید دوره مورد نظر خودشان تریدر باشند و با ترید به موفقیت مالی قابل توجهی رسیده باشند. دقت کنید که بسیاری از آموزش دهندهها ممکن است زندگی مالی خوبی داشته باشند اما درآمدهای آنها ناشی از شهریه های بسیار گزافی است که برای دورههای آموزشی اخذ میکنند نه از ترید.
ما خودمان هم در کانون بورس برگزار کننده دورههای آموزشی بورس، ارز دیجیتال و فارکس هستیم و هیم ادعا کنیم که بهترین دوره آموزشی در ایران را برگزار میکنیم اما خودتان بروید تحقیق کنید و با تمام کاربرانی که در دورههای مختلف شرکت کردهاند صحبت کنید تا برای شما مسجل شود که کدام دوره آموزشی میتواند کیفیت لازم را برای تریدر شدن در ایران در اختیار شما قرار دهد.
موضوع وقتی بغرنجتر و شدیدتر میشود که بدانید وقتی شما در یک دوره آموزشی ضعیف شرکت میکنید عملاً با یک سری مطالب آموزشی ضعیف روبرو خواهید شد که استفاده از آنها در بازارهای مالی علاوه بر اینکه هیچ سودی برای شما ایجاد نخواهد کرد بلکه باعث از بین رفتن تمام داراییهای شما نیز خواهد شد. از این مهمتر وقتی چنین مطالب آموزشی ضعیفی در ذهن شما حک شده باشد در دورههای آموزشی بعدی حتی اگر کیفیت بالایی هم داشته باشند ذهن شما آماده پذیرش مطالب آموزشی مفید نخواهد بود و عملاً همان دو سالی که برای شما و برای تریدر شدن در نظر گرفتیم نیز برای شما با افزایش روبرو خواهد شد. پس بدانید و آگاه باشید که شرکت در یک دوره آموزشی کاربردی به این راحتیا نیست و شما باید تحقیقات گستردهای در این زمینه انجام دهید و صرفاً با چند تبلیغات اینستاگرامی نمیتوانید بهترین دوره آموزشی را انتخاب کنید.
۲- ترید در دمو
دومین قدم برای تریدر شدن در ایران استفاده از خدمات ترید در دمو است که شما در این خدمات باید تمام آموختههای خود را تمرین کنید تا به آنها تسلط بیشتری پیدا نمایید. ترید در دمو بسیار خسته کننده است و نیاز به صبر و تحمل بسیار زیادی دارد و معمولاً اکثر افرادی که در حال اقدام برای تریدر شدن هستند نمیتوانند تحمل و صبر ترید در دمو را داشته باشند. از اول هم گفتیم که تریدر شدن و رسیدن به جذابیتها و قابلیتهای بسیار زیاد تریدری در ایران به این راحتی نیست و شما باید مراحل بسیار سختی را پشت سر بگذرانید تا در این بازار موفق شوید.
طبق یک استانداردی که توسط افراد با تجربه و تریدرهای قدیمی ارائه شده شما باید ۶ ماه در دمو ترید کنید و در تریدهای خود در دمو به سود مستمر برسید. تا وقتی که نتوانستهای در ترید دمو به سود مستمر برسی در بازار واقعی هم موفق نخواهید شد و ورود شما به بازار با ریسک بسیار زیادی همراه خواهد بود. رعایت سیستمهای مدیریت سرمایه و پایبندی به استراتژیهای معاملاتی و همچنین رعایت نکات مربوط به اصول روانشناسی ترید از جمله موارد بسیار مهمی است که شما باید در ترید در دمو آنها را رعایت کنید و دلیل اصلی ورود شما به معاملات ترید همین موضوع است که اگر شما آنها را رعایت نکنید عملاً شما ۶ ماه وقت خود را تلف کرده و در دمو به هیچ موفقیتی نخواهید رسید.
۳- تدوین پلن و استراتژی معاملاتی
در کنار ترید در دمو لازم است تا شما پلن معاملاتی و استراتژی معاملاتی خود را نیز به صورت کامل و جامع تدوین کنید و همزمان که در حال ترید در دمو هستید از همین پلن و استراتژی معاملاتی استفاده کنید تا هم به آن مسلط شوید و هم شانس موفقیت آن در بازار را برای خود تست کنید. تدوین پلن معاملاتی و داشتن یک استراتژی معاملاتی متناسب با بازارهای مالی مانند بازار فارکس نیز چالشهای خاص خود را دارد و شما باید در این باره به تجربه کافی و لازم رسیده باشید و دانش لازم برای تدوین استراتژی معاملاتی را نیز داشته باشید.
اگر شما دانش لازم برای تدوین پلن معاملاتی و استراتژی معاملاتی را ندارید مرحله اول را به خوبی پشت سر نگذاشته و در دوره آموزشی مناسبی شرکت نکردهاید. در یک دوره آموزشی مناسب شما باید تمام جزئیات لازم برای معاملهگری در بازارهای مالی مانند بازار فارکس را در اختیار داشته باشید که یکی از این جزئیات هم نحوه تدوین پلن معاملاتی و داشتن استراتژی معاملاتی است.
۴- ترید با سرمایه کم در فارکس
حالا نوبت به ورود به بازار واقعی است و شما باید فرایند ورود خود به بازار واقعی را با سرمایه کم انجام دهید. هرچند موفقیت شما در معاملات در دمو به این معنا است که شما تسلط کامل و کافی بر روی معاملات بازار فارکس را پیدا کردهاید اما لازم است تا حتماً در اولین قدمهای شروع در بازار واقعی با سرمایه کم وارد شوید تا احساسات و هیجانات شما را به خود مشغول نکند.
ترید با سرمایه کم باعث میشود تا اگر شما از نظر ذهنی آمادگی ورود به بازار واقعی را نداشته باشید بتوانید کم کم ذهن خود را آماده کنید و در صورت زیان دیدن هم خیلی چالش خاصی برای زندگی مالی شما پیش نیاید. البته ترید با سرمایه کم مزیتهای زیاد دیگری نیز برای شما به دنبال خواهد داشت که در ادامه آنها را معرفی میکنیم اما لازم به توضیح است که شما در صورت رسیدن به شرایط مناسب با سرمایه کم در معاملات بازار فارکس بهتر است کم کم سرمایه خود را افزایش دهید و به صورت ناگهانی یک سرمایه زیاد را وارد بازار نکنید.
با توجه به اینکه اصول روانشناسی یکی از مهمترین فاکتورها در معاملات بازار فارکس است بسیاری از افرادی که با ۲۰۰۰ دلار موفق میشوند و به سودآوری مستمر برسند با ۵۰ هزار دلار ما در حال شکست خوردن هستند و با ۱۰۰ هزار دلار به هیچ وجه نمیتوانند خود را کنترل کرده و همه پول خود را از دست این نکته به دلیل اصول و شرایط روانشناسی حاکم بر معاملات بازار فارکس است و به همین دلیل است که به شما توصیه میکنیم که حتی در صورت داشتن سرمایه کافی هم بهتر است کم کم سرمایه خود را در بازار افزایش دهید.
اگر شروع معاملات شما در بازار با ۵۰۰ دلار بوده در مرحله بعدی آن را به ۱۰۰۰ دلار برسانید و در قدم بعدی یک حساب ۳۰۰۰ دلاری داشته باشید. حساب ۳۰۰۰ دلاری خود را به ۵۰۰۰ دلار و سپس به ۱۰ هزار دلار افزایش دهید و کم کم و به همین ترتیب آن را پیش ببرید تا در کنار اینکه از هیجانات بازار فارکس در امان نگه میدارید بتوانید به اصول روانشناسی معاملهگری با حجمها و داراییهای بیشتر نیز مسلط شوید. البته این را هم بگوییم که انتخاب با شماست که نصیحت ما را گوش کنید یا اینکه نه همه داراییهای خود را به صورت ناگهانی وارد بازار فارکس کرده و همه آنها را تقدیم بازار کنید. زیرا این دو نقطه دقیقاً دو طرف یک سکه هستند و حتماً یکی از آنها برای شما اتفاق خواهد افتاد.
۵- بهینه سازی استراتژی ها
همراه با ترید با سرمایه کم لازم است تا شما استراتژیهای معاملاتی خود را نیز بهینه کنید. نکات و سوالات بسیار مختلفی وجود دارد که شما همراه با ترید باید به آنها پاسخ دهید و پاسخ این سوالات باعث میشود تا استراتژیهای معاملاتی شما بهینه شود. برای مثال:
- ممکن است یک استراتژی معاملاتی تنها بر روی جفت ارز یورو به دلار آمریکا نتیجه مناسبی داشته باشد.
- ممکن است یک استراتژی معاملاتی تنها برای معاملات و پوزیشنهای خرید شرایط مناسبی داشته باشد.
- ممکن است یک استراتژی معاملاتی در بازار لندن نتایج مناسبی برای شما به دنبال داشته باشد اما در بازار نیویورک استفاده از آن ریسک زیادی ایجاد کند.
به همین ترتیب سوالات و نکات مختلف دیگری هم هستند که شما باید در طول ترید در دمو و همچنین ترید با سرمایه کم در بازار فارکس به آنها پاسخ دهید و کم کم بر اساس این پاسخها استراتژیهای معاملاتی خود را بهینه کنید. گاهی اوقات اضافه کردن یک خط به استراتژی معاملاتی ممکن است شانس موفقیت آنها را در بازارهای مالی چندین برابر نماید. گاهی اوقات هم در نظر گرفتن یک فیلتر کوچک ممکن است یک استراتژی معاملاتی را تبدیل به ابر استراتژی معاملاتی برای شما نماید.
۶- کمک گرفتن از مربی
یکی دیگر از مهمترین مراحل ورود به شغل تریدری در ایران کمک گرفتن از مربیان و کسانی است که سابقه خوبی در این بازار دارند و به موفقیت قابل توجهی هم رسیده باشند. ترید به هیچ وجه فضایی نیست که شما در آن اشتباهات گذشته را تکرار کنید و جا پای کسانی بگذارید که قبلاً تجربیات گرانبهایی را با صرف هزینههای بسیار زیاد در این شغل به دست آوردهاند. در تریدری باید با هوش و آگاهانه رفتار کنید و برای این منظور نیاز است و حتماً از تجربیات گذشته استفاده کرده و استفاده از تجربیات گذشتگان نیز با استفاده از کمک مربی و یا افراد با تجربه در این بازار امکانپذیر خواهد بود.
البته منظور ما این نیست که شما دارایی خود را در اختیار فرد دیگری قرار دهید تا وی به جای شما ترید کند بلکه ما این است که در کنار خود یک فرد با تجربه را داشته باشید و همزمان که در حال ترید و معاملهگری هستید نکات و سوالات خود را از وی بپرسید و همین راهنمایی میتواند تبدیل به برگ برنده شما در معاملات بازار فارکس شود.
۷- به شغل تریدری خوش آمدید
حالا شما این پتانسیل را دارید که به عنوان یک تریدر کار خود را آغاز کرده و کم کم به درآمدهای قابل توجه نیز برسید. واقعیت این است که تریدر شدن در ایران و در سرتاسر دنیا همین یک راه حل را دارد و اگر شما این مسیر را طی نکنید قطعاً و قطعاً شکست خواهید خورد و داراییهای خود را از دست خواهید داد. این جمله را از ما به یادگار داشته باشید و هر وقت در معاملات بازار فارکس با شکست روبرو شدید آن را در ذهن خود یادآور شوید که شما مراحل ورود به تریدر شدن را به خوبی و طبق اصول پشت سر نگذاشتهاید پس حقی برای موفقیت در این بازار ندارید.
جمع بندی
درباره شغل تریدری در ایران به صورت کامل و جامع صحبت کردیم و نکات بسیار مهمی را در این باره با شما در میان گذاشتیم. در انتهای این مقاله هستیم و حالا از شما دعوت میکنیم که اگر نقطه نظری درباره شغل تریدری در ایران دارید و یا تجربهای در این شغل به دست آوردهاید که در این مقاله به آن نپرداختیم آن را با ما و سایر کاربران ایرانی در میان بگذارید. مشتاقانه آماده شنیدن نظرات و تجربیات شما در فرایند تریدری در بازارهای مالی هستیم و همین بررسیها و تجربیات است که در نهایت میتواند تمام کاربران ایرانی را در جهت درست قرار دهد.
ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش…
[ad_2]
Source