[ad_1]
سهام عدالت متوفیان : هرآنچه باید بدانید – آربی سیگنال
از سال ۱۳۸۴ تا به امروز حدودا ۳.۷ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت کردهاند. دارایی افراد فوت شده باید به ورثه آنها منتقل شود. در این مقاله به راههای انتقال سهام عدالت متوفی به ورثه خواهیم پرداخت.
مرحله اول انتقال سهام عدالت متوفی به ورثه (سامانه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه)
در این روش یکی از وراث باید به درگاه یکپارچه ذینفعان سرمایه مراجعه کرده و مطابق با تصویر زیر، کد ملی متوفی، تاریخ تولد متوفی، و تاریخ فوت را وارد کند.
سپس با انتخاب گزینه «استعلام»، برای تشکیل پرونده، نوبت ثبت خواهد شد. همچنین، جهت پیگیری وضعیت پرونده میتوانید گزینه «استعلام وضعیت پرونده» را انتخاب کنید. در صورت تایید پرونده، باید به مرحله دوم بروید.
پیشنهاد مطالعه: « آنچه باید درباره سهام عدالت بدانید »
مرحله دوم انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه (مراجعه به یکی از شعب کارگزاری فارابی)
پس از تایید پرونده، با جمعآوری مدارک زیر میتوانید به یکی از شعب کارگزاری فارابی مراجعه فرمایید.
لیست مدارک مورد نیاز جهت انتقال سهام عدالت متوفیان به ورثه:
۱. تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
۲. اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی مهر شده توسط سازمان ثبت احوال، میتواند جایگزین کارت ملی باشد)
۳. اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی انحصار وراثت (اگر مادر متوفی طبق گواهی انحصار وراثت، یکی از ورثه باشد؛ در این صورت، همراه داشتن شناسنامه مادر و پدر متوفی الزامی است)
۴. اگر متوفی داراي وصیتنامه رسمی باشد، اخذ و ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه نیز ضروری است. (باید در گواهی حصر وراثت به وجود وصیتنامه اشاره شده باشد.)
۵. افرادی که پس از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ فوت شدهاند باید برای انتقال سهام عدالت، مالیات بر ارث پرداخت کنند.
در صورتی که ورثه در سامانه سجام ثبت نام نکردهاند میتوانند از طریق کارگزاری فارابی نسبت به ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی اقدام کنند. لازم به ذکر است در حال حاضر امکان فروش سهام عدالت وجود نداشته و تنها سود نقدی سالانه سهام عدالت به شماره حساب بانکی ذینفعان واریز می شود.
[ad_2]
Source