[ad_1]
سلام، پرتفویی از سهام ارزشمند بورس – آربی سیگنال
صندوق سهامی سلام فارابی یکی از بهترین صندوقهای سهامی قابل معامله (ETF) در یک سال گذشته بوده و با داشتن پرتفویی از بنیادیترین سهام و صنایع بازار، انتظارات سرمایهگذاران خود را برآورده کرده است. در این مقاله به صورت تخصصی شما را با ویژگیهای صندوق سهامی «سلام» آشنا خواهیم کرد.
صندوق سهامی «سلام»
صندوق سلام به عنوان اولین صندوق قابل معامله ETF شرکت سبدگردان فارابی فعالیت خود را از تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۱ آغاز کرد و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ میلیون واحد سرمایهگذاری آن نزد سرمایهگذاران قرار دارد. در ادامه با مشخصات صندوق «سلام» بیشتر آشنا خواهید شد.
بازدهی صندوق سلام در یک سال اخیر
صندوق سلام در یک سال گذشته در مقایسه با سایر بازارها مثل دلار و شاخص کل بورس موفق به کسب بازدهی بالاتری شده است:
در حقیقت، صندوق سلام ۳۲ درصد بیشتر از دلار بازدهی کسب کرده و این در حالی است که اگر یک سرمایهگذار ریسکگریز در یک سال گذشته در بهترین صندوق درآمد ثابت سرمایهگذاری میکرد بازدهی موثری در حدود ۲۷ درصد به دست میآورد. شاید علاقهمند باشید دلیل بازدهی بالاتر «سلام» نسبت به بازار سهام و دلار را بیشتر بدانید. صندوقهای سهامی در کنار روش سبدگردانی در بورس یکی از بهترین روشهای کسب بازدهی مناسب از بورس هستند.
ترکیب صنایع در سبد دارایی «سلام»
صندوقهای سهامی طبق امیدنامه باید حداقل ۷۰ درصد از کل داراییهای خود را به سهام و حق تقدم سهام اختصاص دهند. یک پرتفوی مناسب باید از صنایع متنوع تشکیل شده باشد تا ضمن پتانسیل کسب بازدهی مطلوب، ریسکهای احتمالی نیز در نظر گرفته شود. نمودار زیر ترکیب صنایع در پرتفوی «سلام» را نشان میدهد:
همانطور که مشاهده میکنید بیش از ۶۴ درصد از کل داراییهای صندوق «سلام» در سهام صنایع دلاری محور و صادراتمحور سرمایهگذاری شده است. صنایع دلاری با توجه به فروش محصولات خود در بازارهای صادراتی بر اساس نرخ دلار و قیمت جهانی کامودیتیها، بازدهی بالاتری نسبت به دلار کسب کرده و ارزش افزوده ایجاد میکنند. در حقیقت، با افزایش قیمت دلار، سهام صنایع صادرات محور پتانسیل کسب بازدهی بالاتر نسبت به دلار را دارند. در ادامه با ده سهم برتر «سلام» آشنا خواهید شد.
ده سهم برتر پرتفوی صندوق سهامی سلام
سهمهایی که بیشترین درصد از کل دارایی صندوق را تشکیل دادهاند نقش مهمی در بازدهی صندوق دارند. در جدول ده سهم برتر «سلام» را مشاهده میکنید:
همانطور که مشاهده میکنید ۱۰ سهم فوق بیش از ۲۴ درصد از کل داراییهای صندوق را تشکیل داده و تقریبا درصد هر یک از آنها نزدیک به یکدیگر قرار دارند. در حقیقت، حدود ۹ درصد از پرتفوی صندوق به شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری مثل فولاد، فارس و شستا اختصاص دارد که هر سه جزء سهام بنیادی و ارزشی بازار هستند. سهمهای ارزشی و بزرگ بازار بخش زیادی از ده سهم برتر را تشکیل دادهاند. سهامی که قیمت آن زیر ارزش واقعی خود قرار گرفته باشد به سهام ارزشی معروف است. معمولا این نوع از سهام سودآوری مناسبی داشته و تاثیرگذاری بالایی در بازار دارد. مدیران سرمایهگذاری صندوق نقش مهمی در چینش پرتفوی آن دارند. در ادامه با مولفههای تاثیرگذار در مدیریت صندوق سلام فارابی بیشتر آشنا خواهید شد.
معیارهای عملکرد مدیریت صندوق سلام
با وجود اینکه بررسی بازدهی، ترکیب صنایع موجود در پرتفوی و ده سهم برتر صندوق میتواند دید مناسبی به سرمایهگذار بدهد، اما چندین معیار برای عملکرد مدیریت یک صندوق وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به آلفا و بتا اشاره کرد. جدول زیر برخی از مولفههای تاثیرگذار در نحوه مدیریت صندوق را به شما نشان میدهد:
همانطور که در جدول فوق مشاهده میکنید ضریب آلفا صندوق در یک سال گذشته عدد ۲۷ را نشان میدهد که نمایانگر عملکرد مستقیم مدیریت صندوق در کسب بازدهی بالاتر نسبت به شاخص است. از طرفی ضریب بتا صندوق در یک سال گذشته ۰/۹۵ بوده که نشان دهنده مدیریت ریسک مطلوب در صندوق است. در حقیقت، مدیریت حرفهای دارایی به صورت حرفهای را میتوان در صندوقهای سرمایهگذاری مشاهده کرد.
پیشنهاد مطالعه: «مفهوم ضریب آلفا و ضریب بتا در صندوق»
همچنین، این جدول میزان رشد دارایی تحت مدیریت (AUM) صندوق در یک سال گذشته را نشان میدهد که با افزایش ۲۰۰ درصدی همراه بوده است. از طرف دیگر، حدود ۱.۲۵ درصد از کل داراییهای صندوق «سلام» به بازار آپشن اختصاص پیدا کرده و آن را به یک صندوق سهامی فعال در اوراق مشتقه تبدیل کرده است.
کلام پایانی
صندوق سهامی سلام با عملکرد قابل تحسین خود در یک سال گذشته، اعتماد سرمایهگذاران زیادی را جلب کرده و رشد ۲۰۰ درصدی دارایی تحت مدیریت نشان از عملکرد مناسب «سلام» است. مدیریت فعال و حرفهای در کنار بازارگردانی با کیفیت، صندوق «سلام» را به یکی از نقدشوندهترین صندوقهای ETF بازار تبدیل کرده است.
CTA خرید سلام
[ad_2]
Source