[ad_1]
در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم | انتخاب بهترین بازار سرمایه گذاری – کانون بورس – آربی سیگنال
شما در حال مطالعه مقاله ۴ از ۴ در این سرفصل آموزش رایگان هستید.
در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم و انتخاب شما برای بهترین بازار برای سرمایه گذاری در ایران کدام است؟ اصلاً چه معیارهایی برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری میشناسید و بخواهید به سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم پاسخ دهید چه فاکتورهایی را در نظر میگیرید؟ متاسفانه کاربران ایرانی وقتی به دنبال سرمایه گذاری در یک بازار مالی هستند به جای اینکه ابتدا شرایط بازارهای مالی مختلف را با هم مقایسه کرده و تصمیم به یک سرمایه گذاری درست بگیرند، همان ابتدا با کله و با تمام سرمایهها وارد یک بازار شده و بعد از اینکه تمام داراییهای خود را از دست میدهند، تازه به این فکر میافتند که استفاده از یک بازار مالی دیگر میتوانست شرایط بهتری را برای آنها به وجود آورد و به دنبال گزینه دیگری برای سرمایه گذاری میروند. نکته بسیار جالب درباره بازارهای مالی و سرمایه گذاری در ایران این است که این بازارها به صورت فصلی و دورهای شرایط متفاوتی دارند و در هر زمانی از سوال ممکن است گزینه اول و اولویت اول برای انتخاب سرمایه گذاری در بازار ایران متفاوت باشد.
در کانون بورس ما به عنوان پرچمدار آموزش سرمایه گذاری و بازارهای مالی در ایران سعی داریم تا در کنار آموزشهای حرفهای امکان کسب اطلاعات کافی و لازم برای سرمایه گذاری در بازارهای مالی را به صورت رایگان نیز در اختیار شما قرار دهیم. سری مقالات بهترین سرمایه گذاری در ایران در واقع مقالاتی هستند که قرار است اطلاعات کافی درباره بازارهای مالی مختلف را در اختیار شما قرار دهند،تا شما بتوانید با یک نگاه کاملاً حرفهای و تخصصی شرایط مختلف سرمایه گذاری در بازارهای مختلف را با هم مقایسه کرده و در نهایت تصمیم بگیرید که در چه زمانی سرمایه خود را وارد چه بازاری کنید.
درست در زمانی که بسیاری از کاربران ایرانی در سرتاسر ایران از شرایط بسیار بد بازار بورس گلایه دارند و معتقدند که این بازار توسط بازار گردان هدایت می شود، خیلیها موفق شدهاند تا در همین بازار مالی به سود بسیار زیادی رسیده و حتی بتوانند به استقلال مالی در زندگی خود نیز برسند. کسانی که تمام دارایی خود را به دلار تبدیل میکنند و ناگهان شاهد افت قابل توجه ارزش داراییهای خود میشوند، اگر کمی چشم خود را باز میکردند میتوانستند افرادی را ببینند که در همان زمان آموزش سرمایه گذاری در بازار خودرو وارد این بازار شده و به سودهای بسیار کلانی رسیدهاند.
این دست از نکات و موارد برای سرمایه گذاری در ایران بسیار زیاد هستند و متأسفانه کاربران ایرانی دقت زیادی به این موضوعات نداشته و تنها با بر این دیدگاه که حتماً باید در یک بازار سرمایه گذاری کنند سرمایههای خود را وارد بازارهای مالی مینمایند. در این مقاله در کانون بورس به صورت کامل و جامع بررسی میکنیم که در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم و انتخاب ما برای هر کدام از بازارهای مالی برای واریز کردن داراییها و سرمایههای ما باید بر چه اساسی باشد. با ما همراه باشید.
در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم
وقتی کسی از ما میپرسد که در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم در قدم اول باید مشخص کنیم که هدف ما از سرمایه گذاری چیست و به دنبال رسیدن به چه چیزی هستیم؟چقدر پول در اختیار داریم و این پول تا چه زمانی بدون نیاز برای زندگی شخصی ما میتواند در فرایند سرمایه گذاری درگیر شود؟ سوالات و نکات بسیار زیادی وجود دارند که تمام آنها باید برای یک سرمایه گذاری مطمئن و ایدهآل پاسخ داده شوند و اگر شما نتوانید دید مناسبی نسبت به این سوالات پیدا کنید در نهایت انتخاب شما برای سرمایه گذاری نیز اشتباه خواهد بود.
فرض کنید که کل دارایی شما برای سرمایه گذاری ۵۰ میلیون تومان است. به نظر شما آیا با این پول میتوانید برای سرمایه گذاری در بازار خودرو وارد شوید؟ در حال حاضر ارزانترین خودروهای سرپا بازار ایران با قیمتهای بالای ۲۰۰ میلیون تومان در حال معامله هستند و صحبت از قیمتهای ۵۰ میلیون تومانی برای خرید و فروش خودرو کمی خندهدار به نظر میرسد. حالا این دوست ما که ۵۰ میلیون تومان سرمایه در اختیار دارد با یک مشاوره اشتباه تصمیم گرفته که حتماً سرمایه گذاری خود را در بازار خودرو آغاز نماید و در اولین قدم اقدام به خرید یک پراید کاربراتوری مدل سال ۷۴ مینماید.
قیمتها در بازار خودرو هر روز در حال افزایش است اما قیمت پراید این دوست ما همچنان در همان قیمت اولیه باقی مانده و حتی به دلیل افزایش طول عمر و خرابیهایی که ممکن است این خودرو داشته باشد شاهد کاهش قیمت آن نیز هستیم. ملاحظه میکنید که هر چند این دوست ما بازار مناسبی برای سرمایه گذاری انتخاب کرده اما به دلیل نداشتن پول کافی عملاً در همین بازار مناسب به ضرر رسیده است. در واقع منظور ما این است که انتخاب شما برای بهترین بازار برای سرمایه گذاری باید بر اساس فاکتورهای مختلفی انجام پذیرد و اتفاقاً ارزیابی تمام این فاکتورها اهمیت بسیار زیادی برای رسیدن به صعود در فرایند سرمایه گذاری شما خواهد داشت.
حالا که بحث به اینجا رسید بیایید با هم فاکتورها و نکات بسیار مهم تاثیرگذار برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری را با هم مورد بررسی قرار دهیم. پس آماده باشید تا در نهایت خودتان به این پرسش پاسخ دهید که در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم.
همه چیز بستگی به پول دارد
اولین و مهمترین فاکتوری که در ارزیابی بازارهای سرمایه گذاری مختلف برای انتخاب اهمیت پیدا میکند مقدار پول و دارایی شما است. با ۵۰ میلیون تومان نمیتوانید وارد بازار خودرو شوید و با ۲۰۰ میلیون تومان نیز نمیتوانید وارد بازار مسکن شوید. ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه بسیار زیادی برای ورود به بازار سکه است و ۱۰ میلیارد تومان هم سرمایه خیلی زیادی برای ورود به بازار ارز دیجیتال محسوب میشود. خوب حالا چه کنیم و چه معیار و چه متری برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری بر اساس مقدار پول و دارایی موجود وجود دارد؟
برای این منظور بیایید بازارهای مالی مختلف موجود در ایران را بر اساس مقدار سرمایه حدودی مورد نیاز برای سرمایه گذاری و یا رسیدن به یک سود مناسب در شرایط کنونی بررسی کنیم.
حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار بورس ۵۰۰ هزار تومان است اما برای رسیدن به یک سود مناسب و جذاب در این بازار داشتن سرمایههای ۱۰۰ میلیون تومانی تا میلیارد تومانی میتواند بسیار ایده آل باشد. البته بازار بورس ایران گنجایش رقمهای بیشتری را هم دارد اما برای شروع انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری این معیار میتواند شرایط خوبی باشد.
برای ورود به بازار خودرو برای سرمایه گذاری شما باید حدود ۲۰۰ میلیون تومان تا ۲ میلیارد تومان سرمایه در اختیار داشته باشید و بر اساس مقدار سرمایه نوع سرمایه گذاری خود را در بازار خودرو انتخاب کنید.
برای ورود به فرایند سرمایه گذاری در بازار مسکن شما به سرمایههای بیش از ۲ تا ۳ میلیارد تومان در شهرهای دور از تهران و به سرمایههای بیش از ۱۰ میلیارد تومان در بازار تهران نیاز دارید تا یک سرمایه گذاری مناسب و کم خطر برای خود ایجاد کرده و از این گذشته به دنبال رسیدن به یک سود معقول و بیشتر از نرخ تورم در سال بروید.
برای ورود به بازار سکه و طلا داشتن یک سرمایه ۱۰۰ میلیون تومان تا ۵۰۰ میلیون تومان میتواند شرایط خوبی را ایجاد کند. البته بازار سکه و طلا نیز پتانسیل بسیار بیشتری دارند اما با همین مقدار پول هم میتوان در این بازار به سودهای معقولی رسید که انتظارات ما را از یک سرمایه گذاری برآورده سازد.
برای ورود به بازار ارز دیجیتال سرمایههای ۵۰ میلیون تومان تا یک میلیارد تومان میتواند شرایط خوبی ایجاد نماید. به جهت پتانسیل بسیار بالایی که بازار ارز دیجیتال برای سودآوری دارد حتی با سرمایههای کم نیز میتوان در این بازار انتظار رسیدن به سودهای بسیار بالا را داشت.
برای یک سرمایه گذاری منطقی با اهداف مناسب سودآوری در بازار فارکس شما نیاز به یک سرمایه ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی دارید. البته تمام این ارقام و اعدادی که به آنها اشاره میکنیم در شرایط کنونی هستند و در آینده با افزایش یا کاهش قیمت دلار در ایران این اعداد نیز با تغییراتی روبرو خواهند شد که شما باید بر اساس شرایط تغییرات انجام گرفته دست به بررسی دوباره این قیمتها بزنید.
خوب حالا با این بررسی که داشتیم پاسخ شما برای پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم چیست؟البته این سوال را شما خودتان باید برای خودتان پاسخ دهید. البته اگر شما پول قابل توجهی در اختیار دارید میتوانید به جای اینکه به یک بازار معطوف شوید تمرکز خود را بر روی چند بازار اختصاص دهید که در ادامه درباره نحوه داشتن یک سبد سرمایه گذاری مناسب با شما صحبت خواهیم کرد.
مقدار ریسک پذیری
دومین معیاری که برای پاسخ دادن به پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم باید مورد بررسی قرار بگیرد مقدار ریسکپذیری هر یک از ما در فرایند سرمایه گذاری است. این فاکتور نیز اهمیت بسیار زیادی برای یک انتخاب درست و عالی دارد و اگر شما به آن دقت نکنید ممکن است در نهایت وارد بازاری شوید که با شخصیت شما در فرایند سرمایه گذاری سازگار نیست و همین موضوع ممکن است باعث بروز چالشهای بسیار زیادی شده و حتی یک بازار جذاب و سودآور را نیز برای شما تبدیل به یک بازار زجرآور کند.
بازارهای مالی و سرمایه گذاری از نظر مقدار ریسک با یکدیگر متفاوت هستند و همین ریسک است که باعث میشود تا برخی از کاربران حتی سرمایههای خود را به صورت کامل در این بازارها از دست بدهند. به عنوان یک نکته بسیار مهم اقتصادی باید به شما عنوان کنیم که مقدار ریسک و پتانسیل سودآوری برای یک بازار مالی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند. به این معنا که هر چقدر پتانسیل سودآوری یک بازار افزایش پیدا کند مقدار ریسک سرمایه گذاری در آن بازار نیز افزایش پیدا خواهد کرد. پس اگر شما در یک بازاری به دنبال رسیدن به یک سود ۲۰ تا ۵۰ درصدی در یک ماه هستید به همان میزان ممکن است سرمایههای شما وارد ریسک شود و اگر در یک بازاری انتظار چند میلیون بر شدن سرمایههای خود را دارید ممکن است شاهد از بین رفتن کامل داراییهای خود نیز باشید.
بهتر است از نظر مقدار ریسک نیز بازارهای مالی مختلف را با هم مقایسه کنیم تا اگر به دنبال انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری هستید در نهایت بهترین گزینه را انتخاب کنید.
بازار مسکن در ایران به عنوان کم ریسکترین بازار سرمایه گذاری شناخته میشود که در طولانی مدت معمولاً سودآور است اما نرخ رشد داراییها در بازار مسکن معمولاً یا برابر با نرخ تورم و یا حتی کمتر از آن است. از بازار مسکن نمیتوانید انتظار ۱۰ برابر کردن ارزش داراییهای خود را در طول یک سال داشته باشید اما این بازار ثابت کرده که در طولانی مدت می تواند سود خوبی را به شما بدهد و سود آن تقریباً مطمئن است.
سرمایه گذاری در بازار خودرو ریسک بیشتری نسبت به بازار مسکن دارد و اگر شما تخصصهای لازم برای سرمایه گذاری در این بازار را نداشته باشید مقدار ریسک حاصل از این سرمایه گذاری برای شما به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. اگر شما صهای اولیه لازم برای انتخاب بهترین خودرو در فرایند سرمایه گذاری در این بازار را به دست آورید در نهایت بازار خودرو نیز ثابت کرده که در طولانی مدت یک بازار سودآور است اما در کوتاه مدت ممکن است ریسک قابل توجهی داشته باشد.
بازار پرریسک بعدی که باید به معرفی آن بپردازیم بازار ارز و بازار دلار است که به نسبت دو بازار قبلی ریسک بیشتری داشته و البته سود مناسبی هم ممکن است در کوتاه مدت در اختیار کاربران قرار دهد. در یک مقایسه طولانی مدت ممکن است سود حاصل از سرمایه گذاری در بازار خودرو بیشتر از بازار دلار باشد اما در کوتاه مدت سودآوری بازار دلار بیشتر خواهد بود.
بازار سکه در رده بعدی بازارهای پرریسک قرار میگیرد و سرمایه گذاری در این بازار به نسبت بازارهای قبلی ریسک بیشتری داشته و ممکن است حتی شما در کوتاه مدت با افت بسیار زیادی در سرمایههای خود روبرو شوید. البته بازار سکه نیز در ایران ثابت کرده که در طولانی مدت یک بازار سودآور است و اگر شما سرمایه کافی برای طولانی مدت در اختیار دارید این بازار را نیز میتوانید با ریسک کم برای سرمایه گذاری انتخاب کنید. اگر به فکر نوسانگیری و سرمایه گذاری کوتاه مدت در بازار سکه هستید بهتر است از قبل م نکات سرمایه گذاری برای پیشبینی قیمت سکه را یاد گرفته و سپس وارد این بازار شوید.
بازار بورس ایران از نظر میزان ریسک نسبت به بازارهای قبلی که به معرفی آنها پرداختیم بیشتر است و یک بازار با ریسک متوسط رو به بالا محسوب میشود. با توجه به اینکه زار بورس با محدودیت دامنه نوسان روبرو هستیم امکان ضررهای خیلی سنگین چند ۱۰ درصدی در بازیهای زمانی خیلی کوتاه وجود ندارد اما این بازار در یک روز هم میتواند ارزش داراییهای شما را تا حدود ۱۵ درصد کاهش دهد.
بازار ارز دیجیتال یکی از پرریسکترین بازارهای مالی و سرمایه گذاری است که امکان سرمایه گذاری در آن در اختیار کاربران ایرانی قرار گرفته است. روشهای بسیار حرفهای و علمی برای کنترل و مدیریت ریسک در بازار ارز دیجیتال وجود دارد که شما حتماً باید با صرف یک بازه زمانی چند ماهه تمام این روشها را بیاموزید و سپس برای سرمایه گذاری در این بازار اقدام کنید. البته بازار ارز دیجیتال پتانسیل سودآوری بسیار زیادی داشته و حتی میتواند در طول یک بازه زمانی چند ماهه ارزش داراییهای شما را به هزاران برابر افزایش دهد.
پرریسکترین بازار مالی و سرمایه گذاری که امکان ورود به آن برای کاربران ایرانی فراهم شده بازار فارکس است. بازار فارکس بزرگترین بازار مالی جهان است و تریلیونها دلار در هر روز در این بازار جابجا میشود و اگر شما تخصص و تجربه کافی برای معاملهگری در این بازار را نداشته باشید قطعاً در آن شکست خواهید خورد و هیچ شانسی برای موفقیت برای افراد بیتجربه و بدون دانش در بازار فارکس وجود ندارد. البته از طرف دیگر بازار فارکس پتانسیل سودآوری بسیار زیادی داشته حتی شما میتوانید در این بازار در یک بازه زمانی بسیار کوتاه با استفاده از اهرم معاملاتی به سودهای خیلی شگفتانگیزی برسید.
خوب حالا با بررسی مقدار ریسک سرمایه گذاری در بازارهای مالی مختلف انتخاب شما کدام است و به سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم چه پاسخی میدهید؟ البته اگر هنوز به پاسخ درستی برای این پرسش نرسیدهاید نگران نباشید زیرا اولاً هنوز معیارهای مقایسه این بازارها باقی مانده و ثانیاً خود ما نیز یک مقایسه کامل بر روی آنها برای شما خواهیم داشت.
هدف از سرمایه گذاری
نکته بسیار مهم بعدی که برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری باید به آن اشاره کنیم هدف کاربر از سرمایه گذاری است. شما از فرایند سرمایه گذاری خود چه هدفی را دنبال میکنید و انتظار دارید چه اتفاقی در بازار برای شما و سرمایههای شما رخ بدهد؟ آیا به دنبال یک سرمایه گذاری کوتاه مدت هستید و یا اینکه میتوانید برای چند سال سرمایههای خود را در یک بازار معطوف کنید؟ آیا پول در دسترس شما برای سرمایه گذاری بسیار زیاد است و رسیدن به یک سود ۱۰ درصدی در هر ماه نیز میتواند شرایط بسیار خوبی را برای شما فراهم آورد یا اینکه به دلیل داشتن سرمایههای بسیار کم حتماً لازم است وارد بازاری شوید که در هر ماه بتوانید ارزش داراییهای خود را چند صد درصد افزایش دهید؟
پاسخ این سوالات در واقع شما را در انتخاب بهترین هدف برای سرمایه گذاری نزدیک میکند که اتفاقاً اهمیت بسیار زیادی برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری خواهد داشت و همچنین نتیجه پاسخ سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. در ادامه بازارهای مالی و سرمایه گذاری در دسترس کاربران ایرانی را برای انواع شرایط سرمایه گذاری اعم از طولانی مدت یا کوتاه مدت یا پتانسیل سودآوری با هم مقایسه خواهیم کرد تا بتوانید با یک نگاه دقیق برای چیدن سبد سرمایه گذاری خود اقدام کنید.
داشتن سبد سرمایه گذاری
در بالا اشاره کردیم که یکی از مهمترین میتواند برای یک سرمایه گذاری مطمئن شما را یاری سازد داشتن یک سبد سرمایه گذاری است و سبد سرمایه گذاری را میتوانیم بهترین پاسخ برای پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم بدانیم. در واقع منظور ما این است که حتماً مجبور نیستید که تمام داراییهای خود را تنها وارد یک بازار کرده و از پتانسیل یک بازار برای سرمایه گذاری استفاده کنید. بلکه میتوانید همزمان با ورود به بازارهای مالی مختلف از پتانسیل تمام بازارها استفاده کرده و مزیتهای بسیار زیادی کسب کنید. با داشتن یک سبد سرمایه گذاری شما میتوانید به مزیتهای زیر برسید:
این امکان برای شما به وجود میآید که بتوانید از پتانسیل سودآوری بازارهای مالی مختلف استفاده کنید.
به دلیل توزیع کردن سرمایهها در بازارهای مالی مختلف ریسک سرمایه گذاری شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد و دیگر نگران از بین رفتن تمام داراییهای خود نخواهید شد.
رشد سرمایههای شما در این ترفند دیگر تحت تاثیر رفتار هیچ بازیگردان و یا شرکت خاصی نخواهد بود دیگر نگران این موضوع نیز برای سرمایههای خود نخواهید شد.
اما حالا سوال بسیار مهم اینجاست که برای داشتن یک سبد سرمایه گذاری چه کنیم و چه مقدار از پول خود را در هر کدام از بازارهای مالی اختصاص دهیم؟ البته پاسخ دادن به این پرسش به این راحتیها هم نیست و شما باید به صورت ویژه بر اساس مقدار دارایی که دارید شرایط لازم برای چیدن یک سبد سرمایه گذاری را ارزیابی کنید. به عنوان مثال اگر شما تنها ۱۰ میلیون تومان سرمایه در اختیار داشته باشید نمیتوانید وارد ۱۰ بازار مالی شوید و حتی استفاده از یک بازار مالی نیز برای شما چالشهای خاص خود را خواهد داشت. در ادامه سعی میکنیم تا ارهای مالی مختلف را به دید سرمایه گذاری با هم بررسی کرده و در نهایت به شما کمک کنیم که چند درصد از سرمایههای خود را در یک سبد کامل به کدام بازار اختصاص دهید.
۱- بازار بورس به دید سرمایه گذاری
مقالهای در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم را با ارزیابی شرایط بازار بورس به دید سرمایه گذاری ادامه میدهیم تا ببینیم اگر به دنبال چیدن یک سبد سرمایه گذاری هستیم چقدر از سرمایههای خود را باید وارد بازار بورس کنیم. واقعیت این است که سرمایه گذاری در بازار بورس حتی با سرمایههای بسیار کم هم وجود دارد اما ورود با سرمایههای بسیار کم به بازار بورس با توجه به اینکه سود مناسبی در اختیار شما قرار نمیدهد یک ورود اشتباه است. شاید اگر شما در سایت یک کارگزاری بازار بورس در حال مطالعه این مقاله بودید آنها به شما توصیه میکردند که حتی سرمایههای یک میلیون تومانی خود را نیز وارد بازار بورس کرده و از پتانسیل این بازار برای سودآوری استفاده کنید. اما ما به صورت کاملاً واقع بینانه در حال صحبت کردن با کاربران خود در کانون بورس هستیم.
برای اینکه بتوانید یک سود مناسب و جذاب در بازههای زمانی یک ماهه در بازار بورس به دست آورید، حداقل سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی را نیاز خواهید داشت و اگر بتوانید سرمایه خود را به یک میلیارد تومان برسانید شرایط به مراتب بهتری را نیز در این بازار برای خود رقم خواهید زد. دقت کنید که وقتی با سرمایه کم وارد بازار بورس شوید به دلیل عدم امکان رسیدن به سودهای قابل توجه از نظر روانشناسی فشار بسیار زیادی به شما وارد خواهد شد و همین موضوع ممکن است حتی شرایط سرمایه گذاری شما را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث رفتارهای هیجانی از سوی شما شود که در نهایت زمینه ساز شکست شما در این سرمایه گذاری نیز خواهد شد.
فرمولهای مختلفی برای چیدمان یک سبد سرمایه گذاری وجود دارد که این فرمول باید بر اساس شخصیت خود فرد و سه نکتهای که در بالا برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری به آن اشاره کردیم انتخاب شود. به عنوان مثال شما میتوانید از فرمول ۴ ۴ ۲ برای چیدمان سبد سرمایه گذاری خود استفاده کنید. در این فرمول شما باید ۴۰ درصد از داراییهای خود را برای سرمایه گذاری در یک بازار مطمئن با ریسک بسیار پایین و ۴۰ درصد از آن را نیز در یک بازار با ریسک سرمایه گذاری متوسط و پتانسیل سودآوری بالا و ۲۰ درصد از آن را نیز در یک بازار با ریسک سرمایه گذاری بالا و در عوض پتانسیل سودآوری قابل توجه سرمایه گذاری کنید. این فرمول برای افرادی مناسب است که ریسک پذیری متوسطی دارند و چندان به دنبال رفتارهای هیجانی در بازارهای مالی و فرایند سرمایه گذاری خود نیستند و از طرف دیگر انتظار رسیدن به یک سود مناسب و معقول بر اساس نرخ تورم کشور ما را نیز دارند.
اگر شما ریسک پذیری کمتری دارید میتوانید از فرمول ۵ ۴ ۱ برای چیدمان سبد سرمایه گذاری خود استفاده کنید. افراد خیلی ریسکپذیر هم میتوانند از فرمول ۳ ۵ ۲ یا ۴ ۳ ۳ برای چیدمان سبد سرمایه گذاری خود استفاده نمایند. دقت کنید که هر چقدر شما از فرمول پرریزتری برای سرمایه گذاری استفاده کنید پتانسیل سودآوری خود را به میزان قابل توجهی افزایش خواهید داد اما از طرف دیگر احتمال از بین رفتن بخش قابل توجهی از سرمایههای شما نیز بسیار زیاد خواهد شد بنابراین توصیه میکنیم که چشم بسته و تنها با هیجان رسیدن به سود خیلی زیاد دست به این انتخاب نزنید.
اگر بخواهید از هر یک از این فرمولها برای چیدمان سبد سرمایه گذاری خود استفاده کنید بازار بورس ایران در دسته بازارهایی با ریسک متوسط قرار میگیرد و در این دسته میتوانید با توجه به نوع ریسکپذیری خود درصد مورد نظر برای بازار بورس را در نظر بگیرید. البته دوباره باید تکرار کنیم که استفاده از این فرمولها و این روش مان سبد سرمایه گذاری منوط به داشتن حداقل سرمایههای لازم از جانب شما است و قرار نیست شما با یک سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی از این سبدهای سرمایه گذاری استفاده کنید. به صورت کلی اگر شما سرمایه کمتر از میلیارد تومان در اختیار دارید توصیه ما استفاده از دو بازار برای سرمایه گذاری است که یک بازار آن میتواند ریسک متوسط با بخش اعظمی از سرمایههای شما مانند ۸۰ درصد از آن و یک بازار با ریسک بالا با ۲۰ درصد و یا کمتر از سرمایههای شما را در بر بگیرد. با این حساب استفاده از این فرمولهای چیدمان سبد سرمایه گذاری منوط به داشتن سرمایه بیش از ۲ میلیارد تومان از جانب شما است.
۲- بازار ارز دیجیتال به دید سرمایه گذاری
دربند قبلی سعی کردیم تا به صورت کامل و جامع شرایط چیدن یک سبد سرمایه گذاری را برای شما تشریح کنیم و اکنون شما به خوبی میتوانید بر اساس مقدار دارایی که در اختیار دارید بازارهای مالی مناسب برای سرمایه گذاری خود را انتخاب کنید. بازار ارز دیجیتال به دید سرمایه گذاری از جمله بازارهای با ریسک بسیار بالا محسوب میشود و اگر به دنبال استفاده از این بازار در فرایند سرمایه گذاری خود هستید بهتر است آن را در لیست بازارهایی با ریسک سرمایه گذاری بالا قرار دهید.
دقت داشته باشید که در بازار ارز دیجیتال دو روش سرمایه گذاری در اختیار شما قرار میگیرد که روش اول استفاده از بازار اسپات ارز دیجیتال و روش دوم نیز استفاده از بازار فیوچرز ارز دیجیتال است. در مجموعه کانون بورس ما هیچ توصیهای برای استفاده از بازار فیوچرز ارز دیجیتال نداریم و این بازار را یک بازار بسیار پرخطر برای کاربران ایرانی میدانیم و استفاده از آن ممکن است باعث از بین رفتن تمام داراییهای شما شود. هرچند خود بازار اسپات ارز دیجیتال ریسک بسیار بالایی دارد اما بازار فیوچرز یک بازار فرار ریسک است و شما در هر لحظه ممکن است در این بازار تمام داراییهای خود را از دست بدهید و حتی داشتن تخصص و تجربه کافی برای تریدر شدن در ارز دیجیتال نیز نمیتواند به صورت حتمی شما را از این ریسکها نجات دهد.
با این حساب اگر در پاسخ پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم به دنبال استفاده از مزیتهای بازار ارز دیجیتال هم هستید بهتر است فقط از بازار اسپات کمک بگیرید و سراغ بازار فیوچرز نروید. بازار ارز دیجیتال به دید سرمایه گذاری بازاری است که میتواند پتانسیل سودآوری قابل توجهی را برای شما به وجود آورد و به همین دلیل است که هرگز نمیتوانیم این بازار را از لیست سبد سرمایه گذاری خود حذف کنیم. نکته بسیار مهم درباره بازار ارز دیجیتال این است که حتی سرمایههای بسیار کم هم در این بازار در طولانی مدت میتوانند تبدیل به یک سرمایههای بزرگ شوند و کمی ریسکپذیری خود را بالا ببرید میتوانید درصدی از سرمایه خود را وارد بازار ارز دیجیتال کرده و از پتانسیل بالای این بازار نیز بهره ببرید.
۳- بازار خودرو به دید سرمایه گذاری
خوب ملاحظه میکنید که پاسخ دادن به سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم کم کم روند تخصصی در این مقاله به خود گرفته و برای یک پاسخ منطقی و مناسب برای خود لازم است تا از همه آنها استفاده کنید تا سرمایه گذاری شما هم مطمئن شود هم بتوانید به دنبال یک سود منطقی و مناسب از فرایند سرمایه گذاری خود باشید. نوبت به بررسی شرایط بازار خودرو به دید سرمایه گذاری در سبد اصلی ما میرسد.
بازار خودرو را میتوانیم از دو جنبه مورد بررسی قرار دهیم. در جنبه اول شما را به عنوان یک فرد تازه کار و بدون هیچگونه تخصص و تجربه در فرایند سرمایه گذاری در بازار خودرو در نظر میگیریم که در این شرایط در کوتاه مدت این بازار میتواند ریسک بسیار بالایی برای شما داشته باشد و به هیچ وجه توصیه به استفاده از مزیتهای بازار خودرو در کوتاه مدت بدون داشتن تجربه را به شما نمیکنیم. البته اگر شما بدون تجربه از یک فرد متخصص و با تجربه در کنار خود استفاده کنید بازار خودرو در کوتاه مدت هم میتواند سود خوبی را در اختیار شما قرار دهد.
از نگاه دوم فرض میکنیم که شما اطلاعات اولیه سرمایه گذاری در بازار خودرو را در اختیار دارید و به دنبال یک سرمایه گذاری میان مدت در این بازار میروید. سرمایه گذاری میان مدت در بازار خودرو یک بازه زمانی چند ماهه تا دو سال را در بر میگیرد و معمولاً در این بازههای زمانی قیمتها در بازار خودرو با رشدهای قابل توجهی روبرو شده و شانس موفقیت شما در بازار به میزان زیادی افزایش پیدا خواهد کرد.
اینکه شما به دنبال کدام یک از روشهای سرمایه گذاری در بازار خودرو هستید به خود شما و تجربه شما در این بازار بستگی دارد اما ما بازار خودرو را در سبد سرمایه گذاری در گزینههای با ریسک سرمایه گذاری کم قرار میدهیم. در واقع فرض ما بر این است که شما به دنبال یک سرمایه گذاری میان مدت یا طولانی مدت در بازار خودرو هستید که در این شرایط ریسک سرمایه گذاری در این بازار به میزان قابل توجهی کم خواهد بود و نگرانی از بابت از بین رفتن تمام داراییها را نیز در آن نخواهید داشت.
۴- بازار سکه و طلا به دید سرمایه گذاری
بازار بعدی که باید شرایط آن را برای قرار گرفتن در سبد سرمایه گذاری ارزیابی کنیم بازار سکه و طلا است. برای پاسخ دادن به سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم لازم است تا حتماً شرایط بازار سکه و طلا را نیز به صورت کامل ارزیابی نمایید. البته نوسانات قیمت سکه و نوسانات قیمت طلا با یکدیگر تفاوتهای بسیار زیادی دارد و ممکن است ما حتی در یک تقسیم بندی بخواهیم سرمایه گذاری در بازار سکه را در دسته بازارهای با ریسک بالا قرار دهیم و سرمایه گذاری در بازار طلا را در دسته بازارهایی با ریسک متوسط در نظر بگیریم. اتفاقا این دستهبندی میتواند دستهبندی بهتری برای سرمایه گذاری در بازار سکه و بازار طلا باشد.
یک بررسی طولانی مدت از شرایط سودآوری بازارهای مالی در ایران نتیجه را برای ما در بر دارد که بازار سکه بعد از بازار بورس دومین بازار سودآور داخلی است و سرمایه گذاری بر روی سکه میتواند در کوتاه مدت ریسک بسیار زیادی داشته باشد. در درجه اول باید بدانید که قیمت سکه در کشور ما تحت تاثیر دو عامل بسیار مهم قیمت دلار و قیمت طلای جهانی قرار دارد و از طرف دیگر سفته بازی در بازار سکه به مراتب بیشتر از بازار طلا است و به همین دلیل حتی در طول یک روز هم ممکن است شاهد نوسانات قیمتی بسیار زیادی در این بازار باشید.
از طرف دیگر فرایند خرید و فروش سکه نیز چالشهای خاص خود را خواهد داشت و ممکن است برای تیپ شخصیتی شما این بازار اصلاً گزینه مناسبی نباشد. برای کسانی که با فرایند خرید و فروش فیزیکی سکه مشکل دارند امکان استفاده از شرایط خرید و فروش قراردادهای سکه و یا سرمایه گذاری بر روی صندوق طلا در بازار بورس وجود دارد که از این طریق حتی میتوان ریسک سرمایه گذاری در این بازارها را نیز کمی مدیریت کرد.
۵- بازار املاک برای سرمایه گذاری
پنجمین بازاری که به دید سرمایه گذاری برای داشتن یک سبد سرمایه گذاری مناسب باید به آن نگاه کنیم بازار املاک در کشور ما است. قطعاً و قطعاً بازار مسکن در کشور ما در لیست سرمایه گذاری هایی با ریسک پایین قرار میگیرد. متاسفانه افزایشهای بیرویه قیمتها در بازار مسکن در کشور ما باعث شده تا در حال حاضر امکان ورود به این بازار با هر سرمایهای وجود نداشته باشد و ورود با سرمایههای کم نیز سود خوبی را در اختیار شما قرار نخواهد داد. با توجه به اینکه بازار مسکن یک بازار مطمئن برای سرمایه گذاری در بازههای زمانی طولانی مدت است توصیه میکنیم که اگر در سبد سرمایه گذاری خود تمام بازارهای با ریسک متوسط و بالا را در نظر گرفتید و همچنان سرمایه قابل توجهی در اختیار داشتید میتوانید آن را وارد بازار مسکن کنید.
البته بسیاری از افراد حرفهای که تجربه بالایی در فرایند سرمایه گذاری دارند ترجیح میدهند تا سرمایههای خود را وارد بازارهای مالی با ریسک متوسط و بالا مانند بازار بورس و بازار ارز دیجیتال کرده و سود حاصل از این سرمایه گذاری ها را برای اطمینان بیشتر و همچنین ذخیره سازی صعود وارد بازار مسکن کنند که البته این منظور برای شما که به تازگی به دنبال انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری هستید نمیتواند مناسب باشد زیرا هنوز تجربه کافی برای موفقیت در فرایند سرمایه گذاری در بازار بورس و بازار ارز دیجیتال را ندارید.
۶- بازار فارکس به دید سرمایه گذاری
آخرین بازاری که برای سرمایه گذاری باید به آن نگاه کنیم بازار فارکس است که اصلاً بازار مناسبی برای سرمایه گذاری نیست. بازار فارکس یک بازار برای تریدها و معاملات کوتاه مدت است و شما حداکثر در چند روز نتیجه تریدها و سرمایه گذاری های خود را در این بازار مشاهده خواهید کرد. از این نظر نمیتوانیم به این بازار به دید سرمایه گذاری نگاه کنیم و بیشتر به آن میتوانیم به بازاری برای رسیدن به یک درآمد ثابت ماهیانه قابل توجه بنگریم که اتفاقاً شرایط بسیار ایده آلی را نیز برای این منظور دارا است. در ادامه هرچه بیشتر با پتانسیل بازار فارکس برای سرمایه گذاری در بازارهای زمانی کوتاه مدت و یا برای رسیدن به درآمد ماهیانه آشنا خواهید شد.
سرمایه گذاری میان مدت
تا اینجای مقاله شرایط برای شما چگونه بوده است و پاسخ شما برای پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم چیست؟ اگر هنوز به صورت قطعی به پاسخ این پرسش نرسیدهاید احتمالاً وسواس زیادی برای سرمایه گذاری دارید ولی در ادامه باز هم شما را بیشتر راهنمایی خواهیم کرد. در بالا سعی کردیم تا شرایط بازارهای مالی مختلف را برای قرار گرفتن در سبد سرمایه گذاری خود مورد ارزیابی قرار دهیم و یک نتیجهگیری کلی از قبلی این بود که بازار مسکن و بازار خودرو و البته بازار سکه و طلا میتوانند گزینههای مناسبی برای سرمایه گذاری بلند مدت باشند. این بازارها در بلند مدت ریسک بسیار پایینی داشته و احتمالاً شما را با سودهای بسیار جذابی همراه خواهند کرد. البته بازار بورس و بازار ارز دیجیتال نیز تحت تاثیر نوع رفتار شما در بازار میتواند چنین شرایطی را داشته باشد و این دو بازار را نیز میتوانیم به لیست بازارهای مناسب برای سرمایه گذاری طولانی مدت اضافه کنیم.
با این حساب برای کسانی که در هدف سرمایه گذاری خود بازه زمانی طولانی مدت چند ساله را در نظر گرفتهاند تمام دادههای بندهای قبلی کافی خواهد بود. اما حالا نوبت به این رسیده تا شرایط سرمایه گذاری در بازارهایی برای رسیدن به سودهای میان مدت و کوتاه مدت را نیز بررسی کنیم. البته در همان فرمول چیدن سبد سرمایه گذاری شما میتوانید بخشی از داراییهای خود را برای سرمایه گذاری طولانی مدت و بخشی از آن را برای سرمایه گذاری های میان مدت و کوتاه مدت استفاده کنید. این نکته نیز یکی از نکات بسیار حرفهای سرمایه گذاری در بازارهای مالی محسوب میشود و اگر حتی در ابتدا آمادگی لازم برای آن را نداشته باشید کم کم میتوانید کسب آموزشها و مهارتهای بیشتر چنین شرایطی را نیز برای خود به وجود آورید. در واقع در این ترفند شما بخش اعظمی از داراییهای خود را صرف سرمایه گذاری های بلند مدت کرده و آنها را در جای امنی نگهداری خواهید کرد و با بخش کمی از سرمایهها دروازههای زمانی کوتاه مدت به دنبال رسیدن به پولهای جذاب بازارهای مالی میروید.
البته دوباره باید تاکید داشته باشیم که تمام این شرایط تنها بر اساس میزان دارایی شما تعیین میشود و اگر شما حتی سرمایه خیلی کمی داشته باشید میتوانید شرایط سرمایه گذاری طولانی مدت را به صورت کامل از سبد سرمایه گذاری خود حذف کرده و فقط به دنبال نوسانگیری و سرمایه گذاری در بازههای زمانی میان مدت و کوتاه مدت بروید. با این تفاسیر شما باید بازارهای مالی که در بالا به معرفی آنها پرداختیم را از نظر شرایط سرمایه گذاری میان مدت و کوتاه مدت نیز تقسیم کنید که در ادامه قدم را نیز برای انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری برای شما انجام دادهایم.
۱- بازار بورس برای نوسان گیری
در قدم اول نوبت به بررسی بازارهایی میرسد که امکان رسیدن به سودهای قابل توجه در بازارهای زمانی میان مدت را برای شما فراهم میآورند. منظور ما از بازههای زمانی میان مدت برای سرمایه گذاری فاصله زمانی چند هفته تا حدود ۶ ماه است. البته برای بازارهای داخلی بازه زمانی یک ساله را نیز میتوان یک بازه زمانی میان مدت تعریف کرد اما نوع نگاه ما برای تقسیم بندی بازارهای مالی برای رسیدن به سود بر اساس مدت زمان این است که بازارهایی که شانس رسیدن به سودهای قابل توجه در زیر ۶ ماه را در دسترس ما قرار میدهند را در لیست بازارهایی با پتانسیل سودآوری میان مدت قرار دهیم.
در واقع بازارهایی که در این لیست قرار میگیرند امکان نوسانگیری را برای ما فراهم میآورند که یکی از بهترین روشهای سرمایه گذاری است. در این روش شما باید با استفاده از انواع سبک های تحلیل تکنیکال و همچنین با یادگیری تکنیکهای مختلف تحلیل فاندامنتال کالا و داراییهای مختلف را در قیمتهای پایین شکار کرده و آنها را خریداری کنید و سپس در قیمتهای بالا به فروش برسانید. البته این نکته به این معنا نیست که شما حتماً باید به دنبال خرید کالاها در قیمتهای بسیار پایین و فروش آنها در قیمتهای بسیار بالا باشید بلکه مد نظر ما این است که شما ارزانتر بخرید و گرانتر بفروشید.
به عنوان مثال فرض کنید که دو کالا که شما به دنبال سرمایه گذاری بر روی آنها هستید یکی با قیمت ۱۰ هزار تومان و دیگری با قیمت ۵۰۰ تومان در دسترس شما قرار دارد. اینکه صرفاً به دلیل اینکه کالای دوم قیمت کمتری دارد به دنبال انتخاب آن برای سرمایه گذاری باشید به هیچ وجه انتخاب درستی نیست. زیرا این کالا با توجه به شرایطی که دارد ممکن است حتی در نهایت نتواند قیمت خود را از ۷۰۰ تومان بیشتر ببرد اما کالای اول حتی ممکن است به قیمت ۳۰ هزار تومان هم برسد و در این شرایط رشد قابل توجهی در داراییهای شما ایجاد خواهد کرد.
اتفاقا این مثال برای بازار بورس ایران که در حال بررسی بازه زمانی سرمایه گذاری آن هستیم میتواند یک مثال بسیار عالی باشد. بازار بورس پتانسیل سودآوری خوبی را برای بازههای زمانی میان مدت در اختیار شما قرار میدهد و شما با خرید و فروش سهام در این بازار می توانید سود قابل توجهی را در بازههای زمانی میان مدت به دست آورید.
البته در بازار بورس ایران روشهای مختلف سرمایه گذاری پیش روی شما قرار میگیرد که هر یک از آنها شرایط خاص خود را دارد. به عنوان مثال شما با خرید صندوقهایی با درآمد ثابت به یک سود حدود ۲ تا ۵ درصدی در هر ماه خواهید رسید که به هیچ وجه یک سرمایه گذاری مناسب محسوب نمیشود و منظور ما از سرمایه گذاری در بازار بورس برای رسیدن به یک سود مناسب در بازههای زمانی میان مدت خرید و فروش مستقیم سهام است که برای این منظور شما لازم است تا حتماً با نحوه سرمایه گذاری در بازار بورس آشنا باشید.
هر کدام از سهمهای موجود در بازار بورس ایران میتوانند بر اساس محدودیت دامنه نوسانی که دارند در یک روز معاملاتی سود حداکثر ۱۲ درصدی را به شما اعطا کنند که البته این سود در زمانی برای شما رقم خواهد خورد که بتوانید در کف قیمت روزانه سهام مورد نظر را خریداری کرده و در سقف قیمت روزانه آن را به فروش برسانید.
از این نکته معاملهگری در بازار بورس که بگذریم شما میتوانید در بازههای زمانی میان مدت تا ۶ ماه حتی سودهای ۱۰۰ تا ۵۰۰ درصدی را نیز در این بازار تجربه کنید که یک سرمایه گذاری فوقالعاده جذاب برای شما خواهد بود. البته جذابیت این سرمایه گذاری زمانی برای شما کاملاً مشخص خواهد شد که سرمایه اولیه مناسبی را نیز وارد بازار بورس کنید که سود حاصل از سرمایه گذاری شما نیز جذاب باشد.
۲- بازار ارز دیجیتال برای نوسان گیری
دومین بازار مناسب برای نوسان گیری و سرمایه گذاری در بازههای زمانی میان مدت بازار ارز دیجیتال است. قیمت بیت کوین در هر یک روز ممکن است چند ۱۰ درصد نوسان کند و حتی آلت کوینهایی وجود دارند که احتمال نوسانات ۱۰۰ درصدی را نیز در طول یک روز دارند. با این حساب شما حتی در یک روز معاملاتی در بازار ارز دیجیتال نیز میتوانید سودی هم رده با یک سرمایه گذاری ۵ تا ۶ ماهه را در بازار بورس ایران برای خود رقم بزنید که نشان از پتانسیل بسیار بالای سودآوری بازار ارز دیجیتال دارد.
البته به هیچ وجه دنبال این نیستیم که ذهن شما را به دنبال رسیدن به چنین هدفی در بازار ارز دیجیتال بکشانیم که زیرا داشتن چنین هدفی باعث میشود تا شما اقدام به رفتارهای هیجانی کرده و سرمایه گذاری خود را با ریسک بسیار بالایی دنبال کنید. داشتن یک هدف منطقی یکی از اصلیترین و مهمترین اصول ترید ارز دیجیتال است و همین نکته باعث میشود تا شانس موفقیت شما در این بازار به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.
احتمالاً ممکن است شما هنوز شناخت کافی نسبت به شرایط بازار ارز دیجیتال برای معاملهگری و سرمایه گذاری نداشته باشید و حتی مقالات آموزش رایگان ارز دیجیتال ما را نیز مطالعه نکرده باشید، اما در این بخش نکات بسیار مهمی را با شما در میان میگذاریم که با مطالعه آنها میتوانید شرایط بهتری را در فرایند سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال برای خود رقم بزنید.
نکته اول اینکه اگر شما هدف سرمایه گذاری خیلی شگفتانگیزی در بازار ارز دیجیتال داشته باشید به همان مقدار ریسک سرمایه گذاری شما نیز شگفت انگیز خواهد شد و توصیه میکنیم که کلاً این هدف گذاری را در بازار ارز دیجیتال به صورت کامل از ذهن خود حذف کنید. از نظر ما رسیدن به یک سود ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی در هر ماه در بازار ارز دیجیتال میتواند یک سرمایه گذاری فوقالعاده جذاب باشد و اینکه این میزان سود برای شما مناسب است یا خیر به مقدار سرمایه شما بستگی دارد.
فرض کنید که شما با یک سرمایه ۱۰ میلیون تومانی به دنبال سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال هستید و حتی موفق شدهاید که سود ۱۰۰ درصدی را نیز در یک ماه برای خود رقم سود ۱۰۰ درصدی با سرمایه ۱۰ میلیون تومانی به این معنا است که شما ۱۰ میلیون تومان سود به دست آوردهاید اما این ۱۰ میلیون در بازار ما چندان عدد قابل توجهی نیست و همین موضوع ممکن است ذهن شما را به سمت رفتارهای هیجانی در بازار ارز دیجیتال بکشاند. با این حساب دومین نکته ما برای سرمایه گذاری میان مدت در بازار ارز دیجیتال داشتن یک سرمایه اولیه مناسب و جذاب است. سرمایههای ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی میتوانند برای این منظور مناسب باشند و سرمایههای یک میلیارد تا دو میلیارد تومانی برای این منظور استثنایی خواهند بود.
در سومین نکته باید به شما یادآوری کنیم که بهتر است در بازار ارز دیجیتال خیلی دنبال ناشناختهها و رتبه پایینهای بیکیفیت نروید. لامصب وقتی هر بار میزان رشد آلت کوینهای ناشناخته را در بازار مشاهده میکنیم، با دیدن رشدهای انفجاری ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصدی آن هم در یک روز سر تا پای ما را وسوسه و طمع به خود مشغول میکند. اما تجربه ما نشان داده که همین وسوسه و طمع در نهایت منجر به از بین رفتن بخش قابل توجهی از سرمایهها خواهد شد. اگر شما یک دید منطقی در فرایند سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال داشته باشید،با بیت کوین و آلت کوینهای معتبر موجود در بازار نیز میتوانید به این شرایط برسید. اما اگر دید شما برای ورود به بازار ارز دیجیتال یک دید سرمایه گذاری منطقی نیست حساب شما با کرام الکاتبین خواهد بود.
۳-بازار سکه برای نوسان گیری
سومین بازاری که از دید ما برای نوسانگیری و سرمایه گذاری در میان مدت میتواند گزینه مناسبی باشد بازار سکه است. البته بازار طلا را نیز میتوانستیم در این لیست قرار دهیم اما بازار طلا ثابت کرده که ممکن است سود خوبی را در یک بازه زمانی میان مدت و ۶ ماهه در اختیار شما قرار ندهد ولی بازار سکه به دلیل سفته بازی و نوسانات بسیار زیادی که دارد میتواند گزینه بهتری برای این منظور باشد.
برای اینکه بازار سکه را برای نوسان گیری در بازارهای زمانی میان مدت انتخاب کنید باید دو عامل بسیار مهم یعنی مقدار سرمایه در دسترس و هدف از سرمایه گذاری را به صورت دقیق مشخص کنید. رسیدن به سودهای درصدی در بازارهای زمانی میان مدت در بازار سکه کمی نامعقول به نظر میرسد و یک سود حدود ۲۰ درصدی میتواند در این بازار در این بازارهای زمانی مناسب باشد.
حالا نکته بسیار مهم و کلیدی ماجرا این است که شما باید مقدار سرمایهای در اختیار داشته باشید که ۲۰ درصد سود حاصل از آن در یک بازه زمانی ۶ ماهه یک سود مناسب و جذاب باشد. خوب حالا پیدا کردن پرتقال فروش برای شما سادهتر شد زیرا میتوانید برای خودتان دو دوتا کنید که چه مقدار سود در یک بازه زمانی ۶ ماهه برای شما مناسب است و در نظر بگیرید که این مقدار سود باید ۲۰ درصد از کل سرمایه شما باشد.
به عنوان مثال اگر شما به دنبال رسیدن به یک سود ۲۰ میلیون تومانی در یک بازه زمانی ۶ ماهه باشید که عدد بسیار کمی است با سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی نیز میتوانید نوسانگیری خود را در بازار سکه آغاز کنید. اما اگر هدف معاملاتی شما در ۶ ماه ۲۰۰ میلیون تومان باشد باید حداقل یک میلیارد تومان سرمایه را وارد بازار سکه کرده و به دنبال نوسانگیری در این بازار باشید.
البته حالا که صحبت از سرمایه گذاری در بازار سکه شد لازم دانستیم تا یک نکته بسیار مهم درباره سرمایه گذاری در این بازار را نیز با شما در میان بگذاریم که خیلی ربطی به مقاله ما ندارد. خیلی از افراد را مشاهده میکنیم که این دیدگاه را پیدا کردند که در هر ماه بخشی از حقوق خود را صرف خرید یک سکه کرده و آن را در جایی برای خود برای بازارهای زمانی طولانی مدت ۵ تا ۱۰ سال ذخیره کنند تا در نهایت بتوانند به سود خوبی برسند. دقت کنید که از نگاه ما این رفتار اصلاً سرمایه گذاری نیست و این فرد هیچ شناختی نسبت به شرایط بازارهای مالی ندارد که در حال انجام چنین کاری است.
همین که این جمله را از زبان کسی شنیدید مطمئن شوید که وی در فرایند سرمایه گذاری یک فرد کاملاً مبتدی است کمترین شناخت را نسبت به نحوه نوسانگیری در بازارهای مالی ایران را نداشته و خبری از موجهای نوسانی بازارها را ندارد. شما ممکن است با این روش به یک سود ۲۰۰ تا ۵۰۰ درصدی در بازههای زمانی ۵ تا ۱۰ سال برسید اما با شناخت بازارهای مالی برای نوسانگیری در همین بازه زمانی میتوانید سود خود را چند صد برابر افزایش دهید.
حالا بهتر میتوانید پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم را به خودتان بدهید زیرا کم کم در حال آموزش دانستههای بسیار حرفهای درباره بازارهای مالی مختلف هستید و این آموزشها میتواند حتی در نهایت منجر به یک انتخاب فوق العاده جذاب برای شما هم شود. همچنین باید یادآوری کنیم که ارائه این تجربیات و دانستهها به صورت کاملاً رایگان در هر سایتی و هر منبعی در دسترس شما نیست و در کانون بورس به جهت چشم اندازی که برای ارتقای سطح کیفیت سرمایه گذاری کاربران ایرانی داریم در حال ارائه این تجربیات ارزشمند به شما هستیم.
سرمایه گذاری کوتاه مدت
کم کم شما را به رسیدن به پاسخ پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم و بهترین بازار برای سرمایه گذاری کدام است نزدیکتر میکنیم و در این قدم نیز نوبت به بررسی بازارهایی میرسد که امکان سرمایه گذاری در بازههای زمانی کوتاه مدت را برای ما فراهم کردهاند. قبل از هر چیزی باید یک بازه زمانی کوتاه مدت برای سرمایه گذاری را برای شما تعریف کنیم تا بدانید که منظور ما از یک بازه زمانی کوتاه مدت چیست. از دید سرمایه گذاری بازه زمانی کوتاه مدت به بازههای زمانی چند ساعته تا حدود یک هفته اطلاق میشود. خوب حالا برای اینکه پیدا کنیم کدام بازار شرایط خوبی برای سرمایه گذاری کوتاه مدت را در اختیار ما قرار میدهد باید سراغ گزینههایی برویم که در این بازه زمانی بتواند سود خوب و معقولی را برای ما رقم بزنند.
شاید با خود بیندیشید که بازار بورس ایران نیز میتواند در یک بازه زمانی چند ساعته و یکی دو روزه سود خوبی را برای ما ایجاد کند و یا بازار سکه نیز چنین شانسی را برای ما فراهم میآورد اما انتخاب بازار مناسب برای سرمایه گذاری برای بازه زمانی کوتاه مدت تحت تاثیر دو عامل است. عامل اول زمان است که به مدت آن اشاره کردیم و عامل دوم مقدار سود حاصل از این سرمایه گذاری است که حداقل باید حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد باشد.
در واقع بازاری که این پتانسیل را داشته باشد که بتواند در یک بازه زمانی چند ساعته تا یک هفته ۲۰ درصد سود به شما بدهد میتوان آن را به عنوان یک بازار سرمایه گذاری مناسب برای این بازه زمانی در نظر گرفت. همچنین باید در نظر داشته باشید که این اتفاق باید به صورت معمول در بازار مورد نظر رخ بدهد و مربوط به شرایط خاصی نباشد. به عنوان مثال ممکن است قیمت خودرو در کشور ما تحت تاثیر عوامل مختلف در یک بازه زمانی یک هفته ۲۰ افزایش پیدا کند اما این اتفاق هر چند سال نوری یک بار رخ میدهد و نمیتواند معیار مناسبی برای انتخاب بازار خودرو برای سرمایه گذاری کوتاه مدت باشد.
قبل از اینکه بازارهای مناسب برای سرمایه گذاری در بازارهای زمانی کوتاه مدت را به شما معرفی کنیم لازم به تذکر است که هر چقدر بازه لازم برای سرمایه گذاری کوتاهتر میشود ریسک سرمایه گذاری شما نیز افزایش پیدا میکند. دقت کنید که اگر ما مقدار ریوارد یا سود حاصل از یک سرمایه گذاری را با مقدار ریسک یا ضرر حاصل از آن سرمایه گذاری یک به یک در نظر بگیریم، این مفهوم برای ما تدایی میشود که بازاری که بتواند در طول چند ساعت ش سرمایههای ما را ۲۰ درصد افزایش دهد میتواند در همین بازه ۲۰ ضرر هم برای ما ایجاد کند.
به همین دلیل است که اشاره داریم که بازارهایی که در کوتاه مدت قرار است سود خوبی به ما بدهند ریسک معاملاتی بسیار بالایی دارند و به این راحتیها نمیتوانید برای سرمایه گذاری در آنها اقدام کنید. این نکته از این جهت اهمیت دارد که اگر به دنبال پاسخ دادن به پرسش در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم و انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری هستید حتماً این موضوع را با شخصیت درونی خود برای سرمایه گذاری مورد ارزیابی قرار دهید تا مبادا یک ضرر ۲۰ درصدی در یک بازه زمانی دو ساعته باعث ناراحتی قلبی شما شود.
البته این نکته به هیچ وجه یک شوخی نیست و ما در این باره کاملاً جدی هستیم. افراد بسیار زیادی را میشناسیم که به دلیل همین عدم تطابق پذیری با بازارهای مالی برای سرمایه گذاری کوتاه مدت کارشان به بیمارستان کشیده و شرایط بسیار بد روحی و بدنی را تحمل کردهاند که این شرایط میتواند خطرات سلامتی سنگینی را نیز برای هر کدام از ما به وجود آورد. حالا با این دید و این تذکرات برویم ببینیم که کدام یک از بازارها میتوانند در بازههای زمانی چند ساعته سود قابل توجهی را برای ما به وجود آورند.
۱- بازار فارکس بهترین بازار
بالاخره نوبت به جایی رسید که میتوانیم در آن از بازار فارکس تعریف کنیم. بازار فارکس بهترین و جذابترین و ایدهآلترین بازار برای سرمایه گذاری های کوتاه مدت چند ساعته تا چند روزه است. این بازار بالاترین میزان نقد شوندگی را دارد که اهمیت بسیار زیادی برای سرمایه گذاری های کوتاه مدت داشته و شما در چند ثانیه میتوانید میلیاردها دلار را در این بازار جابجا کنید. در لیست جفت ارزهای فارکس تمام جفت ارزهای تعریف شده چنین شرایطی را دارا هستند و همین نقد شوندگی بسیار بالا باعث شده تا معاملهگری در این بازار با جذابیتهای بسیار زیادی روبرو شود.
برای کسانی که شناخت کامل و خوبی نسبت به بازار فارکس ندارند لازم است تا یک توضیح مختصر بدهیم تا بتوانید درباره انتخاب این بازار برای سرمایه گذاری تصمیم بهتری بگیرید. بازار فارکس در واقع یک بازار بینالمللی است که در ماهیت اصلی خود برای نقل و انتقال پولهای بزرگ میان بانکهای بزرگ جهانی به وجود آمده است. به عنوان مثال اگر بانک مرکزی آمریکا تصمیم به این داشته باشد که کمی پوند انگلیس بخرد و بخشی از داراییهای خود را که به دلار آمریکا است به پوند انگلیس تبدیل کند میتواند تنها با فشار دادن یک دکمه در بازار فارکس در جفت ارز پوند به دلار آمریکا این فرایند را انجام دهد. دقت کنید که حجم معاملاتی جابجا شده در این معامله بسیار زیاد است و ممکن است حتی میلیاردها دلار در همین چند ثانیه در بازار جابجا شود.
در ادامه فعالیت بازار فارکس تصمیم بر این شد که تا امکان تبدیل جفت ارزها به یکدیگر برای کاربران عادی هم به وجود آید و کاربران عادی با استفاده از خدمات بروکرها و بدون نیاز به استفاده از خدمات بانکهای مرکزی و موسسات مالی بتوانند در هسته بازار فارکس ارزهای خود را به ارز سایر کشورها تبدیل کنند. حالا تصور کنید که شما ۱۰۰ دلار پول در اختیار دارید و به دنبال تبدیل کردن ۱۰۰ دلار خود به پوند انگلیس هستید. به دلیل حجم معاملات بسیار بالا و همچنین در نظر گرفتن حداقل حجم ۱۰۰۰ دلاری برای ورود به معاملات در این بازار عملاً شما نمیتوانید چنین امکانی داشته باشید. بروکرها با در اختیار دادن اهرمهای معاملاتی این امکان را برای کاربران خرد مثل ما فراهم میکنند تا ما بتوانیم چند صد برابر ارزش داراییهای اصلی خود را در این بازار معامله کنیم.
به عنوان مثال اگر ما یک سرمایه ۱۰۰ دلاری در اختیار داشته باشیم و از اهرم معاملاتی ۵۰۰ استفاده کنیم امکان ورود به معاملات ۵۰ هزار دلاری برای ما در بازار فارکس فراهم میآید. وقتی شما از اهرم معاملاتی ۵۰۰ استفاده کنید به همان میزان سود حاصل از معاملات شما نیز ضریب خواهد خورد و همچنین ضررهای شما در بازار فارکس نیز با همین ضریب اعمال خواهد شد.
دقیقاً با همین شرایط است که بازار فارکس شرایط بسیار خوبی برای رسیدن به سود در بازههای زمانی کوتاه مدت را به وجود آورده و شما حتی در یک بازه زمانی چند ساعته نیز میتوانید سودهای چند صد هزار دلاری را در این بازار به دست آورید.
۲- بازار فیوچرز ارز دیجیتال
دومین بازاری که میتواند در بازارهای زمانی کوتاه مدت شرایط خوبی را برای رسیدن به سود برای ما ایجاد کند بازار فیوچرز ارز دیجیتال است. در بالا اشاره کردیم که شما بدون داشتن تجربه و مهارتهای خیلی استثنایی هرگز نباید وارد فرایند سرمایه گذاری در بازار فیوچرز ارز دیجیتال شوید و این بزرگترین اشتباه شما خواهد بود. شرایط معاملهگری در بازار فیوچرز ارز دیجیتال دقیقاً مشابه با بازار فارکس است و شما در این بازار میتوانید با اهرم معاملاتی چند ده برابر ارزش داراییهای اصلی خود را وارد بازار کرده و به همین ترتیب میزان سود و ضرر خود را نیز چند ده برابر کنید.
اما نکته بسیار مهم اینجاست که حجم معاملات بازار فیوچرز ارز دیجیتال به نسبت به بازار فارکس بسیار کم است و این بازار را در برابر فارکس حتی نمیتوانیم یک بچه خردسال در نظر بگیریم. این میزان نقد شوندگی را در کنار این بگذارید که بازار ارز دیجیتال نوسانات بسیار شدیدی در بازههای زمانی کوتاه مدت دارد و همین موضوع ممکن است شما را وارد زیانهای بسیار سنگینی کند حتی اگر شما از حد ضرر در معاملات خود استفاده کرده باشید.
در فارکس وقتی قیمتها با شدت بسیار زیادی جابجا میشوند باز هم حجم معاملات به قدری بالا است که شما معاملات چند میلیون دلاری را نیز به راحتی میتوانید ببندید ولی در بازار فیوچرز ارز دیجیتال در مواقع هیجانی و نوسانات شدید ممکن است معاملات شما بسته نشود و عملاً نه سودی به دست آورید و هم ضررهای سنگینی را مشاهده کنید. به همین دلیل است که معاملهگری در بازار فیوچرز ارز دیجیتال با چالشهای بسیار زیادی همراه است و شما حتماً باید تمام جوانب را در نظر بگیرید و با رعایت اصول مدیریت ریسک در ارز دیجیتال سرمایه گذاری خود را در این بازار آغاز کنید.
کم کم به بخشهای انتهایی مقاله نزدیک میشویم و حالا شما باید توانسته باشید تا به سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم پاسخ منطقی بدهید و تصمیم گیری مناسبی در این باره داشته باشید. نکات بسیار مهمی درباره شرایط سرمایه گذاری در بازارهای مالی مختلف را با شما در میان گذاشتیم که با تکیه به آنها میتوانید بهترین بازار برای سرمایه گذاری خود را انتخاب نمایید و با توجه به اهداف سرمایه گذاری خود به دنبال رسیدن به سود باشید. اما اگر هنوز هم نکات این مقاله شما را به پاسخ سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم نرسانده و دنبال راهنماییهای بیشتر هستید در ادامه چند راهنمایی کاربردی را نیز با شما در میان میگذاریم. در واقع در ادامه علناً به شما خواهیم گفت که با هر میزان سرمایهای وارد چه بازاری شوید.
وقتی پول کمی داریم در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم؟
احتمالاً بسیاری از شما که در حال مطالعه این مقاله هستید سرمایه خیلی زیادی برای ورود به بازارهای مالی در اختیار ندارید. تجربه نشان داده که اکثر افرادی که به تازگی به دنبال ورود به فرایند سرمایه گذاری هستند سرمایههای ۱۰ میلیون تومانی تا ۲۰۰ میلیون تومانی را در اختیار دارند. ما فرض میگیریم که شما حداقل یک سرمایه ۱۰ میلیون تومانی برای ورود به بازارهای مالی و سرمایه گذاری در این بازارها را در اختیار دارید و با توجه به این نرخ باید شما را راهنمایی کنیم که کدام بازار میتواند پتانسیل بهتری را برای سودآوری شما ایجاد کند.
واقعیت این است که میتوانیم مانند بسیاری از منابع و مقالات مختلف در سایتهای دیگر خود را کنار بکشیم و بگوییم که با این میزان سرمایه اصلاً سرمایه گذاری نکنید، یا اینکه همین ۱۰ میلیون تومان را وارد یک بازار مالی مطمئن مانند بازار بورس کرده و به دنبال رسیدن به سودهای ۱۰ درصدی در هر ماه بروید که در نهایت یک سود یک میلیون تومانی را برای شما ایجاد کند. اما میزان ریسک پذیری ما در طول سالهایی که در بازارهای مالی فعالیت کردهایم بیشتر شده و حتی این موضوع را در نگارش مقالات خود نیز در نظر میگیریم.
اگر شما یک سرمایهای ۱۰ میلیون تومانی در اختیار دارید بهترین گزینه از نظر ما که هم سود مناسبی برای شما ایجاد نماید و هم ریسک سرمایه گذاری منطقی را نیز در برداشته باشد بازار اسپات ارز دیجیتال است. بیایید با هم حساب کتاب کنیم که با ۱۰ میلیون تومان چه کاری از دست ما در بازار اسپات ارز دیجیتال برمیآید.
البته خیلی به دنبال رسیدن به سودهای هیجانی نیستیم و به دنبال این هستیم که شما با داشتن اطلاعات کامل و توانایی انجام معاملات در بازار اسپات بتوانید هر هفته ۵ درصد سود برای خود به دست آورید. واقعیت این است که رسیدن به ۵ درصد سود در بازار اثبات ارز دیجیتال در هر هفته اصلاً کار سختی نیست ولی باز هم نیاز به دانش و مهارت قابل توجهی دارد و شما حتماً باید آموزشهای حرفهای لازم در این باره را پشت سر گذاشته باشید.
اگر شما در این بازار هر هفته ۵ درصد سود کنید و فرمول نرخ مرکب را نیز در سودآوری خود در نظر بگیرید، در پایان سال اول ارزش داراییهای شما به ۱۲۶ میلیون تومان میرسد و در پایان سال دوم شما یک و نیم میلیارد تومان پول در اختیار دارید. خیلی جذاب شد نه؟ البته دقت داشته باشید که در این روش سرمایه گذاری ما اصلاً هیچ رفتار هیجانی را برای شما در نظر نگرفتیم و با یک رفتار منطقی و هدف بسیار معقول شرایط سرمایه گذاری را برای شما تدوین کردیم.
حال اگر شما همین شرایط را در فرایند سرمایه گذاری خود رقم بزنید میتوانید به این سود مناسب برسید اما اگر تحت تاثیر هیجانات مختلف به دنبال رفتار هیجانی رفته و به دنبال رسیدن به سودهای چند صد میلیون دلاری در این بازه زمانی بروید، عملاً احتمال از بین رفتن کل سرمایههای شما در بازار نیز وجود خواهد داشت. نکته بسیار قابل توجه در مثال بالا این است که اگر ما در یک بازه زمانی ۲ ساله نرخ افزایش دلار را نیز به سود حاصل از سرمایه گذاری بالا اضافه کنیم ممکن است حتی سود حاصل از سرمایه گذاری شما به بیش از ۲ میلیارد تومان هم برسد.
ملاحظه میکنید که اگر شما با سرمایههای بسیار کم هم رفتار منطقی و سود مناسب را برای خود در نظر بگیرید امکان رشد ارزش داراییهای خود را خواهید داشت ولی اگر چه با سرمایههای کم و چه با سرمایههای خیلی زیاد به دنبال رفتارهای هیجانی باشید در نهایت چیزی جز ضرر و از بین رفتن سرمایهها برای شما ایجاد نخواهد شد.
بازار بورس برای کم ریسک ها
هنوز هم به پاسخ سوال در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم نرسیدهاید و به دنبال دریافت نکات و اطلاعات بیشتر هستید؟ بسیار خوب در ادامه قرار است یک بازار کم ریسک اما با سود قابل توجه یعنی بازار بورس ایران را برای سرمایه گذاری در بازههای زمانی میان مدت و بلند مدت به شما معرفی کنیم. اگر شما در سال ۱۳۸۸ اقدام به خرید سهام پتروشیمی شازند با نماد شاراک در بازار بورس ایران میکردید، در پایان سال ۱۴۰۲ ام ریزشهایی که بازار بورس تجربه کرده بود ارزش داراییهای شما به ۴ هزار برابر میرسید. در واقع اگر شما در آن سوال فقط یک میلیون تومان برای خرید این سهام در نظر میگرفتید در پایان سال ۱۴۰۲ و بعد از ۱۴ سال ارزش داراییهای شما در بازار بورس به ۴ هزار میلیارد تومان میرسید. خیلی جالب شد نه؟
البته برای هیچکس به جز سهامداران خود این شرکت پتروشیمی این اتفاق نیفتاده است اما به دنبال این هستیم که پتانسیل بازار بورس ایران را به شما معرفی کنیم که فوق العاده زیاد است و شما با یک سرمایه گذاری مطمئن حتی میتوانید در بازار بورس ایران نیز به سودهای خیلی بالایی برسید. واقعیت این است که به دلیل رفتارهای غیرحرفهای بسیاری از کاربران تازه کار و یا کسانی که شناخت اولیه لازم برای معاملهگری در بازار بورس ایران را ندارند،تبلیغات منفی زیادی درباره بازار بورس میشود اما این تبلیغات درست نیست و اگر شما دانش و مهارتهای لازم برای معاملهگری در بازار بورس را در اختیار داشته باشید میتوانید ارزش داراییهای خود را حتی در بازههای زمانی میان مدت نیز با ریسک کم به میزان قابل توجهی افزایش دهید.
بازار ارز دیجیتال برای پرریسک ها
همچنین اگر به دنبال یک بازار بسیار پرریسک برای سرمایه گذاری هستید بازار ارز دیجیتال گزینه مناسبی برای شما است. این بازار ریسک سرمایه گذاری بسیار بالا و پتانسیل سودآوری جذابی را دارد و حتی میتواند سرمایههای چند میلیون تومانی شما را در بازارهای زمانی یکی دو ساله به چند صد میلیارد تومان افزایش دهد که نشان از پتانسیل بسیار بالای آن دارد. اما سرمایه گذاری در بازار ارز دیجیتال نیاز به دانش و مهارت بسیار زیادی دارد و اگر شما مهارتهای لازم برای معاملهگری در این بازار را فرا نگیرید نمیتوانید دنبال چنین سودهایی باشید و همان داراییهای اولیه خود را نیز از دست خواهید داد. این اتفاق برای بسیاری از معاملهگران تازه کار در حال رخ دادن است و اگر شما کامنتهای موجود در مقالات مختلف را مشاهده کنید متوجه خواهید شد که بسیاری از افراد در حال گله و شکایت از بازار ارز دیجیتال هستند در حالی که خیلیها در همین بازار به سودهای بسیار کلان رسیدهاند.
شرکت در دوره ترید ارز دیجیتال یکی از روشهایی است که باعث میشود تا شما با تمام نکات لازم برای معاملهگری در این بازار آشنا شوید و بتوانید درک کاملی از نحوه سودآوری در بازار ارز دیجیتال داشته باشید. در این دوره علاوه بر آموزش تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال با روشهای تحلیل تکنیکال و انتخاب بهترین آلت کوینها برای سرمایه گذاری در بازارهای زمانی کوتاه مدت و بلند مدت آشنا خواهید شد و میتوانید از این ترفندها برای یک معاملهگری جذاب و مطمئن در بازار رمز ارزها استفاده کنید.
بازار فارکس برای حرفه ای ها
همچنین اگر بتوانید قدرت معاملهگری خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید و بتوانید از انواع سبک های پرایس اکشن برای تحلیل جفت ارزها استفاده کنید، میتوانید به صورت حرفهای معاملهگری در بازار فارکس را نیز آغاز کنید و شانس خود را برای رسیدن به سودهای قابل توجه در بازار فارکس نیز امتحان نمایید. در بازار فارکس نیاز به تجربه بسیار بالایی دارید و اگر بدون تجربه معاملات خود را در این بازار آغاز کنید شکست تنها نتیجه شما خواهد بود.
در دوره آموزش حضوری فارکس سعی کردهایم تا تمام جزئیات و نکات لازم برای معاملهگری در این بازار را در اختیار کاربران ایرانی قرار دهیم که این نکات بر اساس آخرین و به روزترین متدهای معاملهگری در بازار فارکس توسعه پیدا کرده و شما میتوانید از آنها برای رسیدن به سودهای ثابت ماهیانه استفاده کنید. به جد توصیه میکنیم که اگر تخصصها و مهارتهای لازم برای معاملهگری در بازار فارکس را ندارید وارد این بازار نشوید و حتماً در قدم اول آموزشهای حرفهای لازم را پشت سر گذاشته و سپس با تمرین و تسلط به این نکات معاملات خود را در بازار فارکس آغاز کنید.
کلام آخر
سعی کردیم تا در این مقاله به صورت کامل و جامع به این سوال پاسخ دهیم که در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم و شما را در انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری راهنمایی نماییم. همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری حتماً باید به صورت فردی برای هر کس انجام پذیرد و شما د تحت تاثیر عواملی که به آنها اشاره کردیم و با توجه به شخصیتی که دارید بهترین گزینه را برای سرمایه گذاری خود انتخاب کرده و به دنبال افزایش ارزش داراییهای خود در آن باشید.
در انتهای این مقاله یک بار دیگر باید تاکید کنیم که این انتخاب اهمیت بسیار زیادی برای موفقیت شما در فرایند سرمایه گذاری دارد و اگر به آن به صورت سرسری نگاه کنید و یا نکات مهمی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم را نادیده بگیرید و فقط بر اساس پتانسیل سودآوری و رشدهای هیجانی به دنبال انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری باشید انتخاب شما درست نخواهد بود و در نهایت شکست میخورید. شاید این جمله شما برای شما کمی تعجب برانگیز باشد اما توصیه میکنیم که حالا که به اینجای مقاله رسیدهاید یک بار دیگر این مقاله را از ابتدا مطالعه کنید و این بار در هر کدام از بندهای مقاله یادداشت برداری کنید و شخصیت و شرایط خود را بند به بند ارزیابی نمایید و در نهایت در انتها تصمیم بگیرید که کدام بازار میتواند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری شما باشد.
فراموش نکنید که موفقیت در فرایند سرمایه گذاری شانسی به دست نمیآید و افرادی که در حال حاضر در حال رسیدن به سودهای قابل توجه هستند قدم به قدم و مرحله به مرحله این شرایطی را برای خود به وجود آوردند و شما نیز میتوانید با یک نگاه هوشمندانه به موفقیتهای مشابه برسید. در انتها شما را دعوت میکنیم تا در بخش دیدگاهها اگر نقطه نظری درباره انتخاب بهترین بازار برای سرمایه گذاری دارید و یا نکته ای به ذهن شما میرسد که در این مقاله به آن پرداخته نشد آن را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
ترتیب پیشنهادی مطالعه مقالات این بخش…
[ad_2]
Source