[ad_1]
تفاوت صورت مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده – آربی سیگنال
اگر به سایت کدال و قسمت جستجوی اطلاعیهها مراجعه کرده باشید، قطعا با عبارت «حسابرسی شده» و «حسابرسی نشده» مواجه شدهاید. براساس بخشنامه ابلاغی سازمان بورس، شرکتها موظف هستند تا صورتهای مالی خود را در راستای انجام بررسیهای لازم، در اختیار سازمان حسابرسی قرار دهند. جزئیات بیشتر در مورد صورتهای مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده، تفاوت آنها و اهدافی که از تهیه این صورتهای مالی وجود دارد را میتوانید در این مقاله مطالعه کنید.
صورت مالی چیست و چه کاربردی دارد؟
صورت مالی را میتوان گزارشی از وضعیت شرکت دانست که اطلاعات مهمی از جمله میزان سرمایه، وجه نقد، هزینهها و درآمد، فروش و… را در اختیار استفادهکنندگان خود قرار میدهد. این اطلاعات، اهمیت بالایی برای داشتن یک تحلیل درست و اصولی دارند.
ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد، انواعی از صورتهای مالی هستند که کاربرد زیادی در میان سرمایهگذاران دارند. با مراجعه به سایت کدال، میتوانید به تمام این اطلاعات دسترسی داشته باشید. مطالعه مقاله «آشنایی با کدال» شما را با فضای این وب سایت، آشنا خواهد کرد.
حسابرسی چیست و حسابرس کیست؟
پس از تهیه صورتهای مالی توسط حسابداران، نوبت به بررسی صحت و درستی اطلاعات آن میرسد. این بررسی با هدف انطباق اطلاعات صورت مالی با استانداردهای حسابداری انجام میشود؛ به این ترتیب، صورت مالی حسابرسی شده اعتبار بیشتری نسبت به صورت مالی حسابرسی نشده دارد و بهتر است برای تحلیل از این صورتهای مالی استفاده کنیم.
حسابرس در واقع کسی است که با بررسی صورتهای مالی براساس اصول حسابداری و ریاضیات، ایرادهای آن را متوجه شده و به قول معروف «مو را از ماست بیرون میکشد.»
در واقع یک حسابرس، نتیجه کار یک حسابدار را مورد بررسی قرار میدهد.
براساس بخشنامهای که از سوی سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شده است، مهلت ارسال صورتهای مالی برای شرکتها، تا ۳ ماه بعد از آخرین مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی بوده و در غیر اینصورت، به مبلغ 20 درصد مالیات همان سال، جریمه خواهد شد.
تفاوت حسابداری و حسابرسی
در یک تعریف ساده، حسابداری را میتوان یک مرحله قبل از حسابرسی دانست. مهمترین تفاوت حسابداری و حسابرسی این است که حسابداری بهصورت روزانه انجام میشود؛ اما حسابرسی در بازههای چند ماهه (پایان فصل یا پایان سال مالی) انجام خواهد شد.
به طور کلی، در عین حال که حسابداری و حسابرسی هر کدام دو دنیای متفاوت هستند، اما هر دو مورد، فرآیندهای بسیار مهمی در حوزه مالی به حساب میآیند و در تلاش برای ارائه اطلاعات و صورتهای مالی معتبر و قابل استناد به استفادهکنندگان هستند.
چرا حسابرسی صورتهای مالی اهمیت بالایی دارد؟
همیشه هر تغییری در پاسخ به یک نیاز صورت میگیرد. در موضوع صورتهای مالی نیز در دسترس بودن اطلاعات دقیق و درست، بهعنوان یک نیاز اساسی برای افرادی که سرمایه گذاری در بورس را براساس تحلیل این موارد انجام میدهند، شناخته میشود. با در دسترس بودن اطلاعات درست، ریسک سرمایه گذاری افراد نیز کاهش خواهد یافت.
موارد دیگری را نیز در راستای بیان اهمیت چرایی حسابرسی صورتهای مالی میتوان مطرح کرد؛ از جمله :
- پیچیدگی صورتهای مالی،
- بهوجود آمدن تضاد منافع میان مدیران شرکت و سهامداران آن،
- لزوم صحت اطلاعات منتشر شده به دلیل پیامدهای آن،
- اهمیت حسابرسی اطلاعات برای مراکزی مثل بانکها و…
مورد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد، اهمیت این آمار و ارقام در محاسبه نسبتهای مالی است. در صورت نادرست بودن اطلاعات صورتهای مالی، نتایج محاسبات نسبتهای مالی نیز نادرست بوده و در نتیجه تحلیل افراد با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد.
تفاوت صورت مالی حسابرسیشده و حسابرسینشده
برای اینکه تفاوت این دو نوع صورت مالی را بهتر متوجه شوید، به تصویر زیر که بخشی از صورت سود و زیان یک شرکت را نشان میدهد، توجه کنید.
همانطور که در تصویر بالا ملاحظه میکنید، برخی از ارقام صورت مالی نظیر درآمد عملیاتی یا سایر درآمدها، پس از بررسی آن توسط حسابرس، تغییر کرده و در صورت مالی حسابرسی شده رقم جدید گزارش شده است؛ اما در این مثال، عدد سرمایه تغییری نکرده است.
تحلیل بنیادی، یکی از موارد پر اهمیت در بازار سرمایه محسوب میشود. چنانچه به آموختن مباحث بورسی علاقه دارید و به دنبال دورههای آموزش بورس هستید، میتوانید با مراجعه به وبسایت آموزین، در دوره آموزش تحلیل بنیادی مقدماتی شرکت کرده و از این طریق سود مطمئنتری را برای خود به ارمغان بیاورید.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، پس از تهیه گزارشات مالی توسط حسابداران یک شرکت، نوبت به بررسی آنها توسط یک حسابرس میرسد. وظیفه اصلی حسابرس، بررسی صحت اطلاعات و ارقام ذکر شده در این گزارشات بوده و در صورت نادرست بودن آنها، تغییرات بخصوصی را ایجاد خواهد کرد؛ به این ترتیب، صورت مالی ارائه شده اصولیتر بوده و برای تحلیلگرانی که سرمایه گذاری در بورس را انتخاب کردهاند، منبع معتبرتری شناخته خواهد شد.
[ad_2]
Source