[ad_1]
تفاوت صندوق لبخند با واحدهای عادی صندوق اهرمی جهش – آربی سیگنال
در بازار سرمایه ابزارهای معاملاتی متنوعی وجود دارد که هر کدام با توجه به ویژگیهای خود، برای گروه خاصی از سرمایهگذاران مناسب هستند. برای مثال صندوق درآمد ثابت برای افراد محتاط در معاملات، گزینه خوبی به شمار میروند؛ اما صندوقهای سهامی برای افراد ریسکپذیر، انتخاب بهتری هستند. در این میان، صندوقهای اهرمی با سازوکار خاص خود، برای هر دو گروه افراد ریسکپذیر و محتاط شرایط مناسبی ایجاد کردهاند. در ادامه با هر یک از این صندقها بیشتر آشنا میشویم.
سرمایهگذاری مستقیم یا غیرمستقیم
قبل از اینکه به موضوع تفاوت صندوقها بپردازیم، بد نیست نگاهی به سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم داشته باشیم. مهمترین تفاوت این دو روش سرمایه گذاری در بورس به موضوع زمان و مهارت در تحلیل برمیگردد. افرادی که بهصورت مستقیم به خرید و فروش سهام میپردازند، علاوهبر صرف زمان زیاد برای بررسی و تحلیل شرکتها و رصد لحظهای بازار، ریسک تصمیمگیری بالایی را نیز متحمل میشوند و لازم است تا انرژی بیشتری را برای این کار از دست بدهند.
نقطه مقابل سرمایهگذاری مستقیم، سرمایهگذاری غیرمستقیم است. در این روش از سرمایهگذاری، نیازی به داشتن دانش و تجربه تحلیل و صرف زمان و انرژی زیاد برای بررسی وضعیت شرکتها نیست. شما میتوانید با خرید واحدهای صندوق سرمایهگذاری که تنوع بالایی نیز دارند، علاوهبر کسب سود مناسب، سرمایهگذاری کم ریسکتری را تجربه کنید.
سرمایهگذاری کم ریسک یا پرهیجان
نوع شخصیت شما در سرمایهگذاری اهمیت بالایی در نتیجه معاملات و رضایتتان از خرید و فروش سهام خواهد داشت. فرض کنید شما فرد ریسکپذیری هستید؛ اما با خرید سهام یک شرکت با بازدهی بلند مدت و فروش زودهنگام سهام خود، نه تنها بازدهی خاصی را کسب نکنید، بلکه ضرر بالایی را نیز متحمل شوید.
صندوقهای سرمایهگذاری نیز با انواع مختلفی که دارند، برای قشر گوناگونی از سرمایهگذاران مناسب هستند. برای مثال صندوق درآمد ثابت با یک بازدهی مشخص شده، تجربه یک سرمایهگذاری بدون ریسک را برای شما به ارمغان خواهد آورد. صندوقهای سهامی نیز با ماهیت سهامی بودن خود، ریسک و بازدهی بالاتری را برای شما به دنبال خواهد داشت.
در کنار این دو صندوق، صندوقهای اهرمی با بهرهگیری از دو نوع واحد عادی و ممتاز برای هر دو گروه سرمایهگذاران محتاط و ریسکپذیر مناسبند که در ادامه اطلاعات بیشتری در این زمینه دریافت خواهید کرد.
صندوق لبخند، نماد همیشه مثبت
صندوق درآمد ثابت لبخند فارابی برای افرادی مناسب است که هدفشان دریافت سود مطمئن، بالاتر از بانک و بدون مالیات است. همچنین معاملهگرانی که قصد مدیریت ریسک پرتفوی خود را دارند، با توجه به ماهیت بدون ریسک بودن این صندوق، میتوانند منابع مالی سرمایهگذاری نشده خود را در صندوق لبخند فارابی سرمایهگذاری کنند.
عمده دارایی صندوق درآمد ثابت لبخند فارابی در اوراق با درآمد ثابت و سپردههای بانکی سرمایهگذاری میشود؛ بنابراین سرمایهگذاران این صندوق تحت هیچ شرایطی متحمل زیان نخواهند شد و بازدهی سالانه 27.2 درصدی را دریافت خواهند کرد.
صندوق جهش، بازدهی بالاتر
صندوق جهش فارابی نوعی صندوق اهرمی است که با استفاده از ابزارهای نوین سرمایهگذاری، امکان کسب سود برای افراد ریسکپذیر و ریسکگریز را فراهم میکند. مدیریت این صندوق توسط شرکت سبدگردان فارابی که یکی از بهترین شرکتهای مدیریت دارایی کشور است انجام میشود. واحدهای این صندوق به دو دسته ممتاز و عادی تقسیم میشوند که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
واحدهای ممتاز
واحدهای ممتاز این صندوق بهعلت ویژگی اهرمی خود، رشدی بسیار بیشتر از شاخص و صندوقهای سهامی عادی را در بازار صعودی تجربه خواهند کرد. خرید و فروش واحدهای ممتاز صندوق جهش از طریق سامانه معاملاتی تمام کارگزاریها و با جستجوی نماد «جهش» قابل انجام بوده و سقف و کفی برای میزان بازدهی آن در نظر گرفته نشده است.
واحدهای عادی
در کنار واحدهای ممتاز، واحدهای عادی این صندوق نیز گزینه بسیار مناسبی برای سرمایهگذاران محتاط محسوب میشوند. از طریق خرید این واحدها، میتوانید بازدهی 24 تا 30 درصدی سالانه را به دست بیاورید.
تفاوتها و شباهتهای واحدهای عادی صندوق جهش و لبخند
واحدهای صندوق لبخند و واحدهای عادی جهش، پرداخت سود دورهای ندارند و بازدهی آنها نتیجه اختلاف قیمت خرید و فروش شماست. از طرفی برای اشاره به تفاوت واحدهای عادی صندوق جهش و واحدهای صندوق لبخند، میتوان به موارد زیر توجه کرد:
نحوه خرید و فروش واحدها
واحدهای عادی صندوق جهش از نوع صدور و ابطالی است و برای خرید و فروش آن لازم است به سامانه فارابیزون مراجعه کنید؛ اما واحدهای صندوق لبخند فارابی، از نوع ETF است و برای سرمایهگذاری در این صندوق و خرید و واحدهای آن کافیست به سامانه معاملاتی آنلاین کارگزاریها مراجعه کرده و با جستجوی نماد «لبخند»، به تعداد مشخص واحدهای این صندوق را خریداری کنید.
میزان بازدهی
بازدهی سالانه صندوق درآمد ثابت لبخند فارابی در حدود 27 درصد است. اما میزان بازدهی سالانه واحدهای عادی جهش با وجود اینکه بین 24 تا 30 درصد است کمی به وضعیت بازار نیز بستگی دارد. در صورت صعودی بودن بازار میتوان انتظار سود بیشتری از این صندوق داشت ولی اگر بازار نزولی باشد بازدهی این صندوق در بدترین حالت 24 درصد خواهد بود.
[ad_2]
Source